Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Архива по категорија „Машини за таблети“

Машини за правење таблети

Фармацевтски екструдер

6237 година

980110
 • Фармацевтски екструдер
 • Екструктивно производство на таблети
 • Производство на таблети технологија
 • Основни побарувања за таблети
Екструдатот се добива како резултат на удирање на специјални уреди - екструдери. По екструзија (удирање), се јавува или сечење или сферизирање на микросферите, проследено со сушење. За процесот на екструзија, се користат завртки (5-15 атмосфери) и радијално екструдирани екструдери. Во екструдер на завртки, завртката се ротира во барабанот и материјалот е присилен преку дупки во плочата на крајот на тапанот. Во радијално екструдиран екструдер, екструдат се протега радијално и излегува низ дупките. Предностите на презентираните екструдери се следниве: обезбедување на добро мешање; висока продуктивност во континуирано производство; можноста за користење на генерирана топлина; лесна чистота и заменливост на внатрешните делови. Недостаток е формирање на застојани зони.

Ексцентрична машина за таблети

6235 година

980092
 • Ексцентрична машина за таблети
 • Таблети за производство во Индија
 • Опрема за производство на таблети
 • Опрема за компресија на таблети
Ексцентричната машина е машина со една позиција во која, при извршување на основните работи, предметите за обработка (таблети) не вршат сообраќај. Секоја работа на технолошкиот циклус ја изведува посебен активатор: оптоварување (сечење), притискање, механизми за исфрлање. За такви машини, типично е дека сите таблети се произведуваат на еден сет на алатка за печат.

Машини за ротациони таблети

6233 година

980074
 • Машини за ротациони таблети
 • Производство на таблети технологија
 • Таблети за производство во Индија
 • Опрема за производство на таблети
Машини за ротациони таблети (РТМ), за разлика од ексцентричните машини, имаат голем број удари и удари. Матриците се поставени во ротирачка матрична табела. Притисокот во РТМ постепено се зголемува, што овозможува меко и униформа притискање на таблетите. РТМ имаат висока продуктивност (до 0,5 милиони таблети на час). Технолошкиот циклус на таблетирање на РТМ се состои од низа последователни операции: Пополнување на матриците со таблетиран материјал (метод на волуметриско дозирање). Всушност притискање. Излегувам. Спуштање апчиња. Операциите се изведуваат последователно во автоматски режим. Горните и долните удари се лизгаат по должината на водилките (капирите) и минуваат помеѓу ролерите за печатот, кои вршат истовремен притисок врз нив. Притисокот се зголемува и се намалува постепено, што доведува до униформа и меко притискање на таблетата одозгора и одоздола. Во зависност од видот, таквите машини можат да бидат опремени со еден или два фиксни хостери за храна. Може да се инсталираат хопери за вчитување ...