Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Фармацевтска технологија / Архива по категорија „Опрема за производство на малтер“

Опрема за производство на малтер

Опрема за монтажа, сечење и пакување на леплива лента

6176

979504
 • Опрема за обложување за производство на лепливи малтери
 • Лепенка
 • Изработка на ролни со леплива лента
 • Опрема за производство на малтер
Опрема за склопување, сечење и пакување на леплива лента (Леукопластрум), или леплива еластична крпеница, малтерисана (Emplastrum adhaesivum elasticum externum). Процесот на склопување, сечење и пакување на малтер со малтер и средна големина се изведува на машина ЕУРО во италијанската компанија ЕУВВСИКМА. Во зависност од материјалот и големината на лепенката, просечното работење на машината е 2000 малтери во минута. Разгледајте ја работата на машината на пример за производство на лепило малтери „Uniplast бактерицидно“ и „Bactericidal Veropharm“, кои, иако се разликуваат во формулациите на лепилни композиции и користените антисептици, ја имаат истата технологија на производство.

Индустриско производство на лепила

6176

979503
 • Производство на лепенка
 • Изработка на ролни со леплива лента
 • Линијата е наменета за нанесување леплив слој на лепенка
 • Домашни лепила
Лепливи малтери "Фиксирање на унипласт", "Бактерицидно верофарм" и "Унипаст бактерицидно" Современото индустриско производство на малтери се карактеризира со широк спектар на производи. Затоа, не е можно детално да се разгледа во еден дел производството на сите видови лепила. За да ги разберете спецификите на технолошкото производство на лепила, како и да се запознаете со главните видови на користена опрема, како на пример, размислете за производство на лепливи малтери "Uniplast fixative", "Bactericidal Veropharm" и "Uniplast бактерицидно" организирана во хемиско-фармацевтскиот комбинат Воронеж, која е дел од составот на OJSC „VEROPHARM“. Лепило за лепило „Uniplast fixative“ е направено во согласност со меѓународните стандарди за квалитет. Хипоалергично е, има голема дишеност, лесно и безболно се отстранува, лесно се солзи без употреба на ножици и обезбедува сигурна фиксација.

Производство на малтери за пиперки

6176

979501
 • Пипер-лепенка
 • Изработка на ролни со леплива лента
 • Линијата е наменета за нанесување леплив слој на лепенка
 • Лепенка
Пипер малтер (Emplastrum Capsici) е хомогена леплива маса од жолто-кафеава боја со чуден мирис, се нанесува на ткаенината и обложена со заштитен слој на целофан. Моментално е достапен широк спектар на малтери со различна големина: 12x18 cm, 10x18 cm, 8x18 cm, 10x15 cm, 4x10 cm, 6x10 cm, итн. Пепер од пипер го има следниот состав: 8% дебел екстракт од капсиум, дебелина од 0,6% беладона екстракт, 0,6% тинктура од арника, 22% природна гума, 21% бор русин, 18% безводен ланолин, 24% вазелинско масло и други компоненти.

Процес на производство на леплива лента

6176

979500
 • Опрема за обложување за производство на лепливи малтери
 • Изработка на ролни со леплива лента
 • Опрема за леплива лента
 • Производство на бактерицидни малтери
Леплив малтер (леукопластрум), или леплива еластична крпеница, малтерисана (Emplastrum adhaesivum elasticum externum). Се користи за држење на преврски, приближување на рабовите на раните1, затегнување на екстремитетот за време на фрактура, итн. Се состои од следниве компоненти: 25,7 делови од природна гума, 20,35 делови од рузин, 32 делови цинк оксид, 9,9 делови на безводен ланолин, 11,3 делови течен парафин и 0,75 делови од неозон Д. Процесот на производство на леплива лента вклучува неколку фази: растворање на природна гума и розин во бензин, подготовка на легура на ланолин со течен парафин, мешање со ситноземен цинк оксид и подготовка на паста против стареење гума за јадење. Завршената маса на леплив малтер се нанесува на ткаенината со помош на специјална машина за лепило, каде што маската на гипсот се нанесува на подвижна шифонска лента.

Класификација на малтери по композиција

6176

979499
 • Производство на медицински малтери
 • Лепенка од ткаенини
 • Изработка на ролни со леплива лента
 • Лепенка
Според составот на лепливите маси, лепилата се делат на обични и гума. Обичните малтери (Emplastra Ordinarid) се поделени на олово, олово-смола, восок-восок и катран-восок, во зависност од супстанциите кои преовладуваат во лепилото. Овие закрпи содржат оловен сапун како задолжителна компонента, која ги има следниве позитивни својства: нема мермер, лесно се спојува со смоли, восоци и разни лековити материи, а исто така е стабилна за време на складирањето. Негативната особина на оловните сапуни е нивна незаинтересираност. Едноставна олово лепенка (Емпластрум Плумби симплекс) Групата олово за олово вклучува едноставна лепенка за олово, која е хемиски мешавина од соли на олово од повисоки масни киселини (стеарички, палмитски и олеични), а исто така содржи и траги на неисполнети масти и не повеќе од 3% вода. Печ се состои од 10 делови сончогледово масло, 10 делови рафинирано свинско маснотии, 10 делови оксид ...
1 2