Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Фармацевтска технологија / Архива по категорија „Филмска обвивка на таблети“

Филмска обвивка на таблети

Флуидизиран слој за кревет

6103

978768
 • Таблети за обложување
 • Филмски облоги за таблети
 • Таблети за обложување
 • Таблети за обложување на филм
Примената на филмските облоги се изведува во апарати за комбинирани процеси на гранулација, сушење и премачкување. Карактеристична карактеристика е долната локација на млазницата. Можни се две опции за организирање на процесот: нанесување на филмска облога директно на кристали или гранули што содржат дрога; прелиминарната фаза е поставувањето на лековите супстанции на инертен честички (пелети најчесто се користат), по што се нанесува филмска обвивка. За време на процесот на обложување, слој од честички се става во апарат со флуидизиран кревет.

Експулација на флуидизиран кревет

6103

978767
 • Карактеризација на таблети за обложување на филм
 • Таблети за обложување на филм
 • Филмски облоги на таблета
 • Таблети за обложување на филм
Облогата во флуидизиран кревет на ситни честички под суперкритични услови е нова технологија што се појавува дизајнирана за да ги опфати термолабилните производи. Суперкритичните течности се уникатни растворувачи, бидејќи нивната густина е слична на густината на течностите, додека коефициентот на вискозност и дифузија е близу до оние за гасови. Прскањето суперкритични решенија овозможува да се добијат капки и честички со големина на подмикрон, како и прскање врз други честички. Бидејќи кохезивните и лепливите сили за суперкритични раствори се мали во споредба со овие индикатори за органски растворувачи, капиларната сила за компресија е исто така незначителна.

Автоматска линија за производство на облога од малтер

6103

978765
 • Опрема за обложување за производство на лепливи малтери
 • Линијата е наменета за нанесување леплив слој на лепенка
 • Облога за производство на лепливи малтери
 • Изработка на ролни со леплива лента
Производството на фиксирачки ролни за леплива лента Uniplast се врши на автоматска линија за обложување на англиската компанија Coating and Laminating Systems LTD со продуктивност до 28 m во минута. Линијата е наменета за нанесување на леплив слој на основниот материјал (ткаенина, неткаена ткаенина, филм). Се состои од голем број секвенцијално инсталирани јазли: јазол за одмотување бр. 1; единица за обложување; комора за сушење од типот на конвекција со четири зони; единица за ладење и ламиниране; единица за ликвидација; единица за одвртување бр 2. Автоматската линија за обложување има систем за контрола на софтвер базиран на индустриски компјутер PROVIT-2200. Во соодветното мени на компјутерот поставете ги потребните технички карактеристики на процесот. Параметрите што ги карактеризираат процесот на греење и температурата во зоните на комората за сушење се прикажани на екранот на мониторот. Примената на лепливата обвивка на основниот материјал на автоматска линија се изведува со два начина - дирекна и трансфер. Со директен метод, примена на акрилат ...

Проблеми со премачкување

6102

978759
 • Таблети за обложување на филм
 • Таблети за обложување на филм
 • Филмски облоги за таблети
 • Таблети за обложување
Како и кај шеќерните премази, проблеми може да се појават после или за време на процесот на обложување на филмот. Обложените таблети, пелети и гранули може да не бидат доволно силни или да се делиминатираат за време на процесот на обложување. Поради фактот што обложувањата во филмот се релативно тенки, нивната способност да скрие дефекти е многу помала од онаа на шеќерниот слој. Кога користите филмска обвивка, може да се појават разни проблеми. Еден пример е адхезија, што се јавува кога стапката на течна храна ја надминува стапката на сушење, што предизвикува врзување на таблети, пелети и гранули и нивно понатамошно уништување.

Облоги за ослободување на лекови

6099 година

978726
 • Таблети обложени со филм
 • Филмска обвивка
 • Таблети за обложување на филм
 • Филмска обвивка на таблети
Со овој вид облога, лековата супстанција од таблетите може веднаш да се ослободи. Овие типови на облоги вклучуваат полимери развиени од BASF: поливинил алкохол (PVA), Kollicoat IR бела и Kollicoat Protect. ПВА-базирани филмови се многу флексибилни, но процесот на обложување е можен само во тесен опсег на технолошки параметри. Овој полимер брзо се распрснува во вода за време на подготовката на дисперзијата за филмската обвивка, формира сјајни, нелепливи и многу флексибилни филмови кои не попуштат за време на складирањето. Да се ​​создаде облога не бара додавање на пластификатор. Kollicoat IR може да се замени со HPMC и други облоги со моментално ослободување на лекови во нови формулации на таблети. Употребата на Kollicoat IR ја зголемува ефикасноста на процесот на обложување на таблетите во споредба со HPMC. Процесот на обложување на полимер со најдобар квалитет на површината е можен широк ...
1 2 3