Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Фармацевтска технологија / Архива по категорија „Производство на опрема за креми и мази“

Опрема за производство на креми и мази

Фабрика за производство на вакуум за течни и пастични производи

6171

979453
 • Мази за производство на договори
 • Опрема за производство на крем
 • Опрема за производство на маст за емулзија
 • Фази на технологија за производство на маст
Германско-швајцарската компанија ФримаКорума, член на групата компании Ромако, е добро позната на глобалниот пазар на фармацевтска опрема. Во Русија, опремата на оваа компанија е исто така широко претставена во многу претпријатија. Поточно, кај една од водечките руски фармацевтски компании на „Акрихин“, производството на масти и креми се врши на инсталацијата ФримаКорума Дишо. Фабрика за производство на вакуум за течни и паста производи FrymaKoruma MaxxD, која го има истиот принцип на работа како фабриката Дишо, но претставува посовремен развој на компанијата. FrymaKoruma MaxxD е модуларен систем за производство на емулзии и суспензии со широк спектар на вискозности. Главните предности на инсталацијата се високата ефикасност на производството, намалените оперативни трошоци и зголемената продуктивност. Инсталацијата MaxxD е универзална, бидејќи е способна да произведе големо име на производи во различни количини и да користи разни технологии. Подобрената технологија на производство обезбедува скратени циклуси на производство, флексибилни ...

Основи на дифил

6171

979452
 • Опрема за производство на крем
 • Опрема за производство на маст за емулзија
 • Фази на технологија за производство на маст
 • Хардверска шема за производство на мази
Дифилните основи имаат мека конзистентност и лесно се дистрибуираат на површината на кожата и мукозните мембрани. Дифилните основи се поделени во две групи - апсорпција и емулзија. Апсорпционите основи се хидрофобни. Овие се безводен емулгатор (SAS) хидрофобни композиции со можност за вклучување на водната фаза за формирање на систем за емулзија на масло-вода. Најчесто содржат мешавини од вазелин, вазелин, церезин и други јаглеводороди со емулгатори. Сурфактанти, кои се дел од апсорпционите основи, обично придонесуваат за зајакнување на терапевтската активност на мастите. Впиените дифилни основи можат да се поделат во две групи: дифилни основи, кои се состојат од јаглеводороди и емулгатори (сурфактанти) од типот вода-масло (бензинатум и ланолин или восочни алкохоли од волна), кои можат да содржат значителни количини на вода или водни раствори за формирање на вода од типот емулзија - масло; Дифилни бази, кои се емулзии од типот на вода-масло ...

Хидрофобни основи

6171

979451
 • Опрема за производство на козметички крем
 • Како да се отвори производство на паста за заби
 • Воведување на лекови во основата на маст
 • Емулгатори во производството на мази
 • Опрема што се користи при производство на мази
Хидрофобични или липофилни основи се хемиски хетерогени супстанции и нивните мешавини имаат изразена хидрофобност. Оваа група вклучува: масни основи; јаглеводороди основи; силиконски основи. Основните масти вклучуваат животински, растителни и хидрогенизирани масти, како и восоци. Animalивотинските масти, по својата хемиска природа, се триглицериди на повисоки масни киселини. По својства, тие се блиску до масни секрети на кожата. Покрај тоа, мастите содржат ненаменливи компоненти, меѓу кои преовладува холестеролот. Најчестата животинска маст е Adeps suillus seu Axungiaporcina (депурата). Ова е мешавина на триаглицерид на стеаринска, палмитична, олеинска и линолна киселина. Свинско месо содржи и мала количина холестерол. Тоа е бела маса скоро без мирис со точка на топење 34-36 "C. Мастите на свинско маснотии добро се апсорбираат од кожата, не иритираат и лесно се отстрануваат со вода со сапуница ....

Хомогенизација на мази и креми

6171

979447
 • Како да се отвори производство на паста за заби
 • Фармацевтска опрема за производство на мази
 • Купете опрема за производство на крем од мед
 • Опрема за производство на крем за тело
Следната фаза во производството на мази е хомогенизација. Ова е специфична фаза, бидејќи со мешање посакуваниот степен на дисперзија на лековити супстанции не се постигнува секогаш. Различна опрема се користи за хомогенизација, како што се ролери или дискови, меленици и колоидни мелници, како и агенси за хомогенизирање-распрснување. Тркалата мазерки имаат две или три ролни со мазна површина, вртат едни кон други со различни брзини, обезбедувајќи транзиција на маста од вратилото до вратилото и зголемување на триењето меѓу нив. Ролни се направени од порцелан, базалт или метал. За да се одржи оптималната температура на мастата што влегува во ролните, тие се шупливи, така што доколку е потребно, може да се снабдува вода внатре. Масерот е систем од три рола во контакт едни со други, оските на кои се наоѓаат острите во иста рамнина. Две екстремни ролни се притиснати на средните извори. Јазот помеѓу средните и екстремните ролни е прилагодлив. Миро ...

Хидрофилни основи за мази и креми

6171

979446
 • Процес на производство на маст
 • Производство на козметички креми
 • Емулгатори во производството на мази
 • Опрема за производство на крем за тело
Хидрофилните основи се мешаат со вода во кој било сооднос. Следниве основи за маст се хидрофилни: раствори и гелови на полисахариди; раствори и гелови од природни и синтетички полимери; фитостерол гелови; минерални гелови од глина; раствори и гелови на протеини. Предностите на хидрофилните основи се: можноста за воведување значителна количина на водни раствори на лековити материи; леснотија на ослободување на лекови, со што се обезбедува нивна голема биорасположивост; добра апсорпција во кожата, основите лесно се отстрануваат од местото на нанесување и се мијат со вода од кожата. Недостатоци на хидрофилните основи вклучуваат микробно загадување и брзо сушење (ова својство не важи за полиетиленски оксиди), како и некомпатибилност со голем број на лековити супстанции и подложност на синереза ​​- феномен во кој се ослободува течната фаза. Раствори на полисахарид и гелови како основа за мази. Неодамна, во нашата земја и странство за подготовка на базата ...
1 2 3