Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Архива по категорија „Фармацевтска автоматизација“

Фармацевтска автоматизација

Прес за ротационен таблет CC-80 серија

7204

989783 година
 • Опрема за производство на таблети
 • Притисни таблети

Ротационата преса за таблети CC-80 се користи главно во фармацевтската индустрија, но исто така е погодна за употреба во хемиската, електричната, металуршката и прехранбената индустрија. Опремата може да компресира скоро било каков вид суровина во различни видови таблети: тркалезни цилиндрични таблети, кадрави таблети, таблети со двојно втиснување, а може да се конфигурира и да притисне каква било форма и големина на таблети во согласност со потребите на производителите. Серија 80 е особено добро прилагодена за фармацевтски истражувачки центри, универзитетски лаборатории, болници и аптеки за кои е потребно големо производство. Дозволена флуктуација на тежината на една таблета во рамките на 1% од просечната тежина на таблетата (Фармакопеја 2%), разликата во тежината на една таблета: пониска 0,3 g, ± 5% (Фармакопеја 7,5%), горниот: 0,3 g, ± 3% (Фармакопеја 5%), процентот на премин на финалниот производ: 99%. Сите калапи и другите делови во контакт со суровините се изработени од не'рѓосувачки ...

Модернизација на фармацевтските процеси

6288 година

980621
 • Го надградуваме производството
 • Модернизација
 • Модернизација на фармацевтското производство
 • Врзивно средство за таблети
На фармацевтскиот пазар, производителите на опрема се обидуваат да ги надградат постојните капацитети и да дизајнираат нови напредни модели. Исполнете ги современите барања на фармацевтското производство Овие барања се ергономски, флексибилни, прилагодливи. За да се намали просторот за производство, модерно дизајнирани постројки со кратко време на пуштање во работа и брза замена на компонентите на апаратот се воведуваат во модерното производство. Така, основниот принцип за многу производители на модерна опрема е да ги собере сите елементи на уредот во концептот на единечен модул, што значително ќе заштеди потрошувачка на ресурси и енергија, простор за производство. Значи, во еден уред може да се комбинираат неколку процеси: процесот на мешање и гранулирање, сушење и правување.

Фармацевтска технологија

6288 година

980620
 • Фармацевтска технологија
 • Сушење на замрзнување
 • Технологија
 • Фармацевтска технологија
Во моментов, прашањата за подобрување на квалитетот на човечкиот живот играат огромна улога во животот на современото општество. Од особено значење е развојот и унапредувањето на таква индустрија како фармацевтски производи. Создавање иновативни технологии и опрема, прием на високоефикасни лекови од новата генерација со селективно или продолжено дејствување - сето тоа е во фокусот на внимателно внимание на целата светска заедница. Едно од главните проблеми во развојот на современите лекови во Русија на ново квалитативно ниво и решението за проблемот со обезбедување лекови на населението е да се прошири опсегот на лекови изработени од руски производи. Зголемувањето на учеството на домашните лекови на рускиот фармацевтски пазар, особено иновативниот развој, е невозможно без пуштање во употреба на најновата опрема и современите фармацевтски технологии. Русија има огромен научен потенцијал, има многу добри училишта за хемија и биологија, без кои развојот на современата фармацевтска наука е невозможен. Комбинација на различните фактори споменати погоре, и ...

Организација на контрола на квалитетот на производите

6288 година

980619
 • Контрола на квалитетот
 • Организација на контрола на излез
 • Организација на контрола на квалитетот на производите
 • Директни компресивни фармацевтски прашоци
Во секое претпријатие што произведува лекови, постои одделение за контрола на квалитет (QCC), независно од другите поделби. Раководителот на овој оддел мора да ги има потребните искуства и квалификации. Одделот за контрола на квалитет вклучува една или повеќе контролни лаборатории. За извршување на своите функции, одделот мора да ги обезбеди сите потребни ресурси. Внатрешната контрола на производството се врши според контролните точки наведени во индустриските регулативи.