Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Фармацевтска технологија / Архива по категорија „Производство на супозитории во производството“

Производство на супозитории во производството

Производство супозитории

6215

979892
 • Супозитории
 • Формирање на супозитории
 • Опрема за опрема за пакување
 • Продажба на опрема за производство на супозитории
Во моментов, автоматските машини широко се користат во индустријата за истурање на супозитории, кои произведуваат супозитории во блистерски пакувања. Овој пакет е наменет за пакување на засилувачка маса во контурни ќелии со последователно запечатување, кодирање и сечење на ленти од потребната должина. Во средни претпријатија, машините за супозитории користат преобличена лента, бидејќи единицата за обликување е прилично скапа, тешка за поставување и има високи трошоци за работа. Затоа, употребата на таков јазол во машини со мала продуктивност е непрофитабилна. Користењето на префорсирана лента ви овозможува да ја намалите површината зафатена од машината и да го поедноставите производниот процес, бидејќи нема потреба да се снабдува компримиран воздух, вода и вентилација, како и да се отстранат мирисите формирани за време на обликувањето. За фармацевтско производство со средна моќност, италијанската компанија Дот. БОН АПАЦЕ & С произведува машини од серијалот БП со продуктивност од ...

Бази на супозитории и барања за нив

6215

979891
 • Видови супозитории
 • Форма на супозиторија
 • Супозитории за фармацевтскиот бизнис
 • Супозитории на индустриското производство
Од физичко-хемиска гледна точка, супозиториите се сметаат како дисперзирани системи што се состојат од дисперзиран медиум претставен со основата на Фазата на дисперзирана, во улога на кои се лековити материи. Во зависност од својствата на лековите, дисперзираните супозиториски системи можат да бидат или хомогени или хетерогени. Хомогени системи се формираат во оние случаи кога лековата супстанција се раствора во основата. Хетерогените системи се формираат во случај на внесување на лекови во основата како емулзија или суспензија. Во структурата на супозиториите, се разликуваат главните (лековити материи) и помошните (носители или основни) компоненти. Голем број на барања се наметнати врз основа на супозитории: основите мора да одржат доволно цврстина на собна температура; температурата на топење (растворање) на основата треба да биде близу до температурата на човечкото тело; основите не треба да ја иритираат ректалната слузница или да предизвикаат непожелни ефекти, т.е. треба да бидат физиолошки рамнодушни; основите на супозиториите не треба да се мешаат ...

Стандардизација на супозитории во фармацевтската индустрија

6215

979888
 • Diclafinac супозитории
 • Супозитории на Macmirror
 • Пакет за супозитории
 • Супозиториум мувла
Сите произведени супозитории мора да ги исполнуваат барањата на Државната фармакопеја XI: Супозиториите мора да имаат униформа маса. Хомогеноста на супозиторијата се проверува визуелно на надолжен пресек со присуство или отсуство на подмножества, парчиња од основата, честички со различна боја, други подмножества; дозволена е воздушна шипка. Отстапувања во масата на супозитории се дозволени во рок од 5%. Супозиториите мора да имаат иста редовна форма. Во супозиториите лековитите супстанции мора точно да се измерат. Супозиториите мора да имаат цврстина што овозможува лесна употреба..

Индустриско производство на супозитории

6215

979886
 • Супозитории
 • Супозитории во блистер
 • Супозитории за фармацевтскиот бизнис
 • Супозитории на индустриското производство
Постојат неколку методи за производство на супозитории, меѓу нив: истекување, притискање и истурање на стопена маса во калапи. Методот за тркалање често се користи во фармацевтската пракса. Овој метод е одземаат многу време, ниско-хигиенски, а добиените супозитории се малку поинакви по изглед. Како амбалажа за супозитории, се користат восочни капсули. Методот на притискање овозможува производство на супозитории како таблети во ексцентрични (чудачки) таблети машини со помош на матрици и удари со соодветна форма. Производството на вакви супозитории се заснова на претворање на масни супозитории во маст во форма на прав, што му овозможува слободно да спие од инка за товарење. За да се постигне точноста на дозирање и потребната проточност, масата за супозитории се лади во фрижидер на температура од 3-5 ° C, згмечена и просејувана низ сито.

Подготовка на супозиторија

6213

979869
 • Видови супозитории
 • Опции за супозитории
 • Производство на супозитории
 • Медицински супозитории
Фазата на подготовка на супозиторијата започнува со мерење на нејзините составни компоненти. Во првиот реактор од не'рѓосувачки челик со пареа јакна се растопува парафин, во вториот реактор хидромасните масти се стопи со снабдување со пареа во пареата јакна. Загреаната хидро-маст се испумпува во претходно стопениот реактор со парафин со помош на пумпа. Смесата се загрева на температура од 60-70 ° C и се додава какао путер. За да се избегнат промените во модификацијата на путерот од какао, греењето не треба да надминува 70 ° C и да биде континуирано. Откако основата е целосно стопена, се промешува 40 минути со мешалка. Во готова основа, се утврдуваат температурата на топење и времето на целосна деформација.
1 2