Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Фармацевтска технологија / Опрема за производство на креми и мази / Технологии и опрема за производство на мази

Технологии и опрема за производство на мази

6140 година

979152
 • Индустриско производство на козметички креми
 • Производство на маст
 • Производство на козметички креми
 • Процес на производство на маст
 • Индустриско производство на козметички креми
 • Производство на маст
 • Производство на козметички креми
 • Процес на производство на маст

Популарни пребарувања

15%

Упатства за употреба на опрема за производство на мази

15%

Прегледи од реални луѓе за работата на опрема за производство на маст

35%

Опрема за производство на мази за производство на фармацевтски производи

35%

Кажете на сигурен снабдувач на опрема за производство на мази

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Каталог / Фармацевтска технологија / Опрема за производство на креми и мази / Технологии и опрема за производство на мази

Технологии и опрема за производство на мази

Процесот на производство на мази е периодичен или континуиран. Периодичниот процес може да биде едно, дво, трифазен, итн., Во зависност од бројот на уредите во кои последователно се спроведуваат посебни фази на процесот за производство на мази. Технологијата за производство на маст во фармацевтските претпријатија се спроведува во согласност со прописите. Ги вклучува следниве фази: канализација на простории и опрема; подготовка на суровини (лековити супстанции, маст основа, контејнери за пакување, итн.); воведување на лекови во основата; хомогенизација на мази; стандардизација; пакување и складирање на мази. Санитарната обработка на простории и опрема е насочена кон спречување на микробно загадување при производство, складирање и транспорт на мази, создавање безбедни услови за работа и заштита на здравјето на работниците.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за производство на масти во фармацевтски претпријатија

Модел: Производство на маст

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Хидрофобни основи Хомогенизација Основи на дифил Инвестиции Иновации Каталог на опрема Класификација на мази Трговија Компанија Купете бизнис Медицински супстанции Ново Организација на производство Производство Производство на креми Производство на маст Скрининг Почни Статии Крем за полнење Пакувања мази Складирање на маст

Популарни пребарувања

15%

Упатства за употреба на опрема за производство на мази

15%

Прегледи од реални луѓе за работата на опрема за производство на маст

35%

Опрема за производство на мази за производство на фармацевтски производи

35%

Кажете на сигурен снабдувач на опрема за производство на мази

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Понекогаш е препорачливо да се стопи основата директно во садот (буре) во кој се чува. За да го направите ова, користете специјална калем за пареа, „игла“ на пареа или електричен панел. Конусна инка со грејни елементи се вметнува во контејнер со подлога за маст. Заштитната обвивка на инката спречува навлегување на основата во грејните елементи. По топењето, основата се пумпа преку флексибилно црево под вакуум до котелот за маст, додека решетката во основата на инката го штити котелот за маст од влегување на нечистотии. За пумпање база на маст, се користат механизми за опрема што работат добро во вискозни медиуми. Опишаниот уред, покрај топењето и транспортот на основата, овозможува да се мери. За ова, резервоарот е инсталиран на рамнотежата пред да се стопи.

Спецификации

Подготовка на лекови и база на маст. Подготовката на медицински материи се состои во мелење на нив, просејување низ сито (со дадена големина на честички) и мешање. Доколку е потребно, суровините се раствораат во основата или во водата. Мелењето на суровини е неопходно не само за да се постигне поголем терапевтски ефект, туку и за поточно дозирање: за време на мелењето, се израмнува големината на честичките на медицинските материи, по што тие добро се мешаат и не се делиминатираат за време на дозирањето. За мелење цврсти лековити супстанции, се користат резервоари со три ролни масери, мелници со мешалки за гребење-ножеви, топчести и други видови мелници, а дисперзите се користат за најквалитетно мелење. Мелени цврсти препарати или нивни водни раствори се додаваат во основата со постојано мешање.

Совети за нашите клиенти

Подготовката на основата за маст вклучува операција на растворање или фузирање на неговите компоненти со последователно отстранување на цврсти материи со филтрација. Компонентите на топење на основата (бензинатум, ланолин, восок, емулзиски восоци и др.) Се топат во електрични печки за топење (бурињата со основата се валани во печката и се стопат, контролираат температура и време) или во котли за топење или во котли со пареа јакни. Котлите за маст се направени главно од бакар или леано железо и покриени со тенок слој од калај - полу-емајл или емајл. Во форма тие се цилиндрични или сферични, а за да се исцеди стопената маса се прават превртување или со славини за одвод. Котлите за маст се опремени со моќни миксери погодни за работа во многу вискозни околини. За таа цел, најзгодни се сидро, гребло или планетарни миксери.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  технологии и опрема за производство на мази.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: