Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Фармацевтска технологија / Микросфери фармацевтски пелети / Користена технологија и производство на пелети

Користена технологија и производство на пелети

6222 година

979969
 • Производство на квалитетни пелети
 • Продолжување на микрокапсула
 • Производство на пелети
 • Продолжување на микрокапсула
 • Производство на квалитетни пелети
 • Продолжување на микрокапсула
 • Производство на пелети
 • Продолжување на микрокапсула

Популарни пребарувања

15%

Како да изберете опрема за пелети?

15%

Упатства за употреба на опрема за пелети

35%

Добивање совети за технологија на пелети

35%

Каде е профитабилно да се купи опрема за пелети?

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Каталог / Фармацевтска технологија / Микросфери фармацевтски пелети / Користена технологија и производство на пелети

Користена технологија и производство на пелети

Пелети (микросфери) се добиваат на неколку начини: директно пелетизирање, пелетизирање со тркалање, пелетизирање во флуидизиран кревет, пелетизирање со положување. Пелети (микросфери) се добиваат на неколку начини: директно пелетизирање, пелетизирање со тркалање, пелетизирање во флуидизиран кревет, пелетизирање со положување.
Директното пелетирање вклучува создавање на пелети директно од прав со врзивно средство или растворувач. Ова е прилично брз процес во кој е потребна мала количина на ексципиенси. Во почетната фаза, прашокот се меша и навлажнува. Потоа, доколку е потребно, се додава растворувач или врзивно средство, кое се прска врз честичките во прав. Слој на прав се управува во кружно движење. Поради судири и забрзувања кои произлегуваат од ова, се појавуваат агломерати, кои се тркалаат за да се добијат густи пелети со правилна сферична форма. Ротационата брзина има директен ефект врз густината и големината на пелетите.
Потоа, влажните пелети се сушат во течниот кревет. Предност на директен процес на пелетирање е производство на тркалезни пелети со добра проток, дозирање, распрснување, компактна структура, густина на големо, голема густа површина и висока отпорност на абразија.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за производство на пелети

Модел: Производство на пелети

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Гранулација на прав Панирање Машини за панирање Патен котел Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Лекови Микросфери Ново Пелетизирање Слој на пелетирање Пелети Производство Почни Статии Таблетирање Цврста дозирна форма Технологија на производство на пелети Фармацевтска машина Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

15%

Како да изберете опрема за пелети?

15%

Упатства за употреба на опрема за пелети

35%

Добивање совети за технологија на пелети

35%

Каде е профитабилно да се купи опрема за пелети?

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Најчестите комбинации се комбинацијата на влажен гранулатор-миксер со сферонизатор, како и екструдер со сферонизатор. Флуидизиран кревет со пелетирање. Пелетите можат да се добијат со помош на ротирачки вметнат во течноста за кревет. Прашокот се меша и навлажнува, растворувачот или врзивно се снабдува тангентално. Слојот во прав се ротира со ротирачки инсерт. Процесниот воздух, кој се снабдува преку прилагодлив јаз по должината на рабовите на вметнувачот на роторот, предизвикува слојот во прав да се движи во спирала. Се формираат агломерати, кои, како резултат на ротирањето на вметнувачот на роторот, се тркалаат во густи топчиња со редовна сферична форма. Брзината на роторот има директен ефект врз густината и големината на пелетите. Сушењето на влажните пелети се одвива директно во роторот за време на фазата на сушење при покачена температура на снабдениот воздух или во фен за флуидизиран кревет. Пелетите се прават директно и многу брзо од прашок со додавање на врзивно средство или растворувач. Добиените гранули или пелети имаат голема густина (споредлива со густината на гранулите добиени во вертикалните гранулатори). Доколку е потребно, при нанесување на облоги примајте школки со висока содржина на цврсти материи.

Спецификации

Гранулометрискиот состав на добиените пелети е во широк спектар на големини. Пелетизирање со тркалање - процес на давање сферична форма на екструдат по процесот на екструзија или влажни гранули по процесот на влажна гранулација. Сферичните гранули овозможуваат добра стабилна проточност и се добиваат таблети со минимална девијација на масата. На пример, при проучувањето на гранулите на дибазичен калциум фосфат, магнезиум хидроксид и сулфадимезин подготвени со влажна гранулација проследено со проследување, се покажа дека нивната проточност се зголемила за 40-100%. Влажните гранули или екструати се работат на опрема наречена сферонизатори. Сферонизатор, чиј принцип е како што следува: во првата фаза, материјалот е набиен. Користејќи гранулатор за пренесување на ротирање, се формираат гранули, кои во втората фаза се тркалаат во сферонизатор до сферична форма и се отстрануваат од апаратот. Во презентираниот гео-сферонизатор, плочата е покриена со мазни вдлабнатини. Плочата се ротира, додека се придржува до wallsидовите на апаратот. Така, се формираат пелети со добра сферична форма и се постигнува добра распределба на големината на честичките.

Совети за нашите клиенти

Гранулат или екструдат се протега во сферична форма под дејство на центрифугални и триежни сили. Овој дизајн на сферонизаторот го решава проблемот со уништување на рабовите на материјалот и појава на непожелни мали честички. Оптимизацијата на процесот се постигнува со избирање на време на циклус на ротација, брзина на вртење на плочата, оптоварување на производ и регулација на проток на воздух по должината на периферијата на ротирачката плоча. Во сферонизатор на Глат, производите од влажна гранулација или преформените екструвати се хранат со ротирачки диск за пелетирање. Поради ротирање на дискот, протокот на дојдовниот производ и млазот што се храни преку слотот во страничниот wallид на воздухот, се создава нарачано движење на производот по спирална патека близу до wallидот на резервоарот. Поради интензивно тркалање, површината на честичките се измазнува, формирајќи пелети. Како резултат на честичките од прав повторно се заробени од добиените пелети директно во текот на процесот. За да се зголеми протокот на опрема за време на периодично работење, неколку сферонизатори се комбинираат во каскада. Принципот на каскадата се користи и за добивање на пелети со слоевита структура. Во овој случај, структурата на пелетот се одредува со процесот на гранулација, кој претходно поминува низ синџирот на обработка.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  користени технологии и производство на пелети.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: