Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Фармацевтска технологија / Микросфери фармацевтски пелети / Основи на технологијата на микросфери и пелети

Основи на технологијата на микросфери и пелети

6216

979931
 • Изработка на пелети
 • Фармацевтско производство на пелети
 • Капсули со желатин во пакет со блистер
 • Микросфери фармацевтски пелети
 • Изработка на пелети
 • Фармацевтско производство на пелети
 • Капсули со желатин во пакет со блистер
 • Микросфери фармацевтски пелети

Популарни пребарувања

15%

Технологии и опрема за производство на микросфери и пелети

15%

Како да започнете бизнис со микросфера?

35%

Активна продажба на микросфери, идеи за бизнис

35%

Како да се инвестира во производство на пелети?

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Каталог / Фармацевтска технологија / Микросфери фармацевтски пелети / Основи на технологијата на микросфери и пелети

Основи на технологијата на микросфери и пелети

Микросфери (пелети) - нов вид цврста дозирна форма.
Неодамна, во фармацевтската индустрија, производителите на лекови произведуваат микросфери, или пелети (од англиската пелета - пелети, пелети, пелети), како краен или среден вид дозирна форма за производство на готови дозирани форми.
Микросферите се повеќе се користат во производството на готови лекови, бидејќи тие имаат голем број на значајни и непобитни предности.
Пелетите можат да се таблетираат со додавање на соодветни ексципиенти, тие можат да бидат содржина на капсулите, како и дел од суспензиите.
Микросфери (пелети) се агломерати на ситно поделени прав или гранули, кои, пак, можат да се состојат од лековити и помошни материи. Микросферите се мали, сферични или хемисферични цврсти честички со дијаметар од 0,5 до 1,5 мм, имаат добра проточност, наменети за орална администрација.
Микросферите можат да се направат со различни методи, но најчесто користени методи се набивање и примена на лекот на инертни микросфери.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за производство на микросфери и пелети

Модел: Микросфери и пелети

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Гранулација на прав Панирање Машини за панирање Патен котел Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Лекови Микросфери Ново Пелетизирање Слој на пелетирање Пелети Производство Почни Статии Таблетирање Цврста дозирна форма Технологија на производство на пелети Фармацевтска машина Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

15%

Технологии и опрема за производство на микросфери и пелети

15%

Како да започнете бизнис со микросфера?

35%

Активна продажба на микросфери, идеи за бизнис

35%

Како да се инвестира во производство на пелети?

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Затоа, можно е да се минимизираат потенцијалните несакани ефекти без да се намали биорасположивоста на лековите супстанции. Во исто време, може да се избегнат високи локални концентрации, како во случај на форми на дозирање со еден елемент, и, следствено, иритации во локалните области на гастроинтестиналниот тракт..
Главната причина за широко распространета употреба на производи со повеќе елементи е брзото зголемување на популарноста на оралните форми на дозирање со контролирано ослободување на лекови.
Цврсти дозирни форми со контролирано ослободување на лекови најчесто се користат и за испорака на наркотична супстанција на одредена област на гастроинтестиналниот тракт и за одржување на дејството на активната супстанција за подолг временски период.
Во случај на микросфери, горенаведените цели можат да се постигнат со употреба на материјали за обложување (главно разни полимери) обезбедување на опишаните својства или со создавање микросфери со матриксна структура.

Спецификации

Без оглед на методот на производство, микросферите треба да ги задоволат (следниве барања: да имаат скоро сферична форма и мазна површина.Овие услови се неопходни за понатамошно премачкување на оптимален начин; големини на честички не треба да варираат многу.
Оптималната големина на честички на микросферите за употреба во фармацевтски потреби е од 600 до 1000 микрони; микросферите треба да содржат максимална можна количина активна супстанција.
Во изминатите дваесет години, микросферите ја зајакнаа својата позиција во фармацевтската индустрија од многу причини. Пелетите имаат голема густина и отпорност на абразија, добро се позајмуваат на автоматско дозирање, нивната дистрибуција на големина на честички лежи во широк спектар на големини.
Од технолошка гледна точка, микросферите го прават процесот на создавање и производство на цврсти дозирни форми пофлексибилен. Тие се во можност да течат слободно и компактно без никакви тешкотии, што ја одредува униформноста и репродуктивноста на просечната тежина на таблети и капсули.

Совети за нашите клиенти

Поради фактот дека микросферите имаат сферична форма и минимална специфична површина, тие се идеални за обложување. Во исто време, една дозирна форма може да содржи микросфери со различни лековити материи.
Оваа способност ви овозможува да комбинирате во една дрога две или повеќе активни супстанции, хемиски компатибилни или некомпатибилни, апсорбирани во исти или во различни делови на гастроинтестиналниот тракт..
Во иста дозирна форма може да содржи микросфери со различни стапки на ослободување на лекот, што ви овозможува да програмирате и контролирате ослободување на активната супстанција и да дадете терапевтски ефект со поголем степен на ефикасност.
Пелетизираните препарати можат да ја подобрат безбедноста и ефективноста на активната супстанција. Овие мулти-елементни лекови, обично презентирани во форма на суспензии, капсули или таблети што се распаѓаат, имаат неколку предности во однос на формите за дозирање со еден елемент..
Пелетизираните форми можат слободно да се дистрибуираат во гастроинтестиналниот тракт во форма на индивидуални честички, што ја максимизира апсорпцијата и го намалува врв во промената на концентрацијата на лековите супстанции во крвната плазма.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  основи за технологија на микросфери и пелети.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: