Се препорачува сигурна услуга

294

920687
 • Лабораториски автоматски преса за таблети
 • Лабораториски автоматски преса за таблети
 • Лабораториски автоматски преса за таблети
 • Лабораториски автоматски преса за таблети
 • Лабораториски автоматски преса за таблети
 • Лабораториски автоматски преса за таблети
 • Лабораториски автоматски преса за таблети
 • Лабораториски автоматски преса за таблети
 • Лабораториски автоматски преса за таблети
 • Лабораториски автоматски преса за таблети
 • Лабораториски автоматски преса за таблети
 • Лабораториски автоматски преса за таблети
 • Лабораториски автоматски преса за таблети
 • Лабораториски автоматски преса за таблети

Популарни пребарувања

триесет%

Сведоштва од сопствениците на лабораториски печат

25%

Каде е профитабилно да се купи преса за таблети?

25%

Како да изберете опрема за притискање на таблети?

15%

Производители и купувачи на преси за таблети

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Таблети за производство на таблети во лаборатории на фармацевтски претпријатија, во образовни институции, идеални за организирање на мобилна работилница. Работи во автоматски режим и во рачен режим. Прес таблетот е лесен за поставување и ракување со целото времетраење на неговата употреба. Добивање на различни дијаметри на таблетите е обезбедено со употреба на заменливи комплети на алатки за печат (удари и умира). Опсегот на дијаметар на готови таблети од 5 мм до 13 мм. Форма на таблети: рамно цилиндрична, со ризик и аспект, хемисферични 3 длабочини (мала, средна, длабока сфера). Можно е да се произведат таблети со врежани логоа.

Ние нудиме детални упатства за поставување на печатот и производство на таблети. Пред да бидат испратени до клиентот, сите преси се проверуваат и тестираат во производството. Загарантирана е комплетноста и ефикасноста. Ние одржуваме залихи на делови и потрошни материјали во магацин. Цената е вклучена за испорака до градот на купувачот.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 4500 УСД КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • На залиха
 • Гаранција: 1 година

Модел: Таблетпрес 6000S

 • Означено како: Лабораториски печат Притискање Производство на лекови Прес таблет Апчиња Таблета машина Прес таблет Таблетпрес Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

триесет%

Сведоштва од сопствениците на лабораториски печат

25%

Каде е профитабилно да се купи преса за таблети?

25%

Како да изберете опрема за притискање на таблети?

15%

Производители и купувачи на преси за таблети

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

1) ОБУКУВА OFЕ НА ТЕХНОЛОГИЈА НА ПРИСТАП.
На сите наши клиенти кои купиле опрема, ние нудиме литература за основите на компресијата на таблетите. Ние спроведуваме консултации по телефон и преку кореспонденција, помагаме да ги решиме настанатите потешкотии при производството на нашата опрема. Ние снабдуваме резервни делови и потрошен материјал. Ние нудиме помош при продажба на користена опрема за таблети.
2) КОМПЛЕТНИ ПРОИЗВОД НА ТАБЕЛИ.
Имаме голем асортиман на дополнителна опрема за производство на таблети. На барање на клиентот, ќе избереме модел на посветувач на таблети, вакуумски систем за напојување во прав во канти за печат, гранулатори, миксери во прав, опрема за примена на школки на таблети, печатари за печатење логоа на таблети, опрема за полнење и пакување за таблети.
3) ПРОИЗВОД НА ПАНШИ И МАТРИКС.
На постојана основа, ние произведуваме алатки за печатување за ротирачки таблети во сопствено производство, поставуваме нарачки во слични погони во Индија, Кина и САД.
4) СОБИРАЕ НА резервни делови
Ние соработуваме со производителите на преси за таблети и снабдуваме резервни делови за кој било модел на ротациони преси за таблети купени во нашата компанија.

Спецификации

Притиснете таблетпрес 6000S модел на десктоп таблета со 1 перка
Максимална сила на компресија: 15 KN (1500 кг / см3)
Максималниот дијаметар на таблетите: 13 мм
Минимален дијаметар на таблети: 3 мм
Висина на готови таблети: до 11 мм
Продуктивност на таблети: од 2500 до 6000 таблети / час.
Електричен мотор: 0,75 kW, 1400 вртежи во минута, 220 V.
(можно е инсталација на електричен мотор на 380 V)
Севкупни димензии: 580mm x 450mm x 625mm
Тежина на печатот на таблети: 70 кг
Тежина на испорака: 80 кг

Совети за нашите клиенти

Прес таблетите 6000S се најдобрата алатка за малите компании, почетни производители, научни, образовни институции кои го користат печатот за да притиснат мали или експериментални серии на таблети, како и средство за технологии за дебагирање во процесот на производство и избор на потребни компоненти за таблети за пресување. Пресата е компактен и лесен за поставување. Таблетпрес 6000S е едногласен печат за ексцентричен тип. Работната шема на печатот се состои во пренесување, со помош на погон на ремен, ротација од електричен мотор во макара, на оската на која има мала опрема, и оваа опрема ја пренесува ротирањето на голема брзина, во центарот на која има вратило со ексцентрик фиксирана на неа. Пресата е наменета за притискање на таблети во 1 парче. Продуктивност - 6000 таблети на час. Таблетпрес 6000S доаѓа со комплет калапи: умира со различен дијаметар (од 6 до 11 мм) и удари. Некои удари имаат долга тело и кратка коленото, додека другиот, напротив, кратко тело и долга шиле. Ударот со долго тело е врвот и е инсталиран во горниот дел од пресата. Панч со кратко тело и долг работен дел е на дното и нејзината задача е да ја истурка таблетата од матрицата. Инсталиран е на дното на печатот. Пресот работи во два режима - рачен и автоматски. Пред да го поврзете печатот во мрежата и да започнете со работа, мора внимателно да ја проучите видео-инструкцијата и да се запознаете со принципите на неговото работење. после тоа, неговото работење ќе стане разбирливо и едноставно за вас. Пресата има електричен мотор, како и тркало за дебагирање со рачка. Сите работи и прилагодувањата за прилагодување се прават во рачен режим со ротирање на тркалото. На една од заштитните делови, под кои е скриена брзината, има налепница што ја означува насоката на вртење на оваа опрема. Тркалото за дебагирање на пресата се врти во иста насока (во насока на стрелките на часовникот, ако се наоѓа во предниот дел на тркалото). Аватарот на моторот во овој случај ротира во спротивна насока. Бидете внимателни при поврзување на електричниот мотор, насоката треба да одговара на стрелката. Прашокот се става во преса преку отстранлив бункер во форма на инка. Може лесно да се отстрани, мие и инсталира назад. Прав се храни од бункерот преку подвижното подножје. Кога печатот се ротира, подножјето на пресата се поместува и го внесува прашокот во матрицата, каде што се притиска и, тогаш, готовата таблета се турка на површината. Кога го користите печатот во рачен режим, се препорачува да ги отстраните појасите на макара на електричниот мотор, што значително ќе го намали отпорот и ќе ги зачува вашите напори. Кога се приклучувате на мрежата, повторно носете ги ремените. На контролното тело има контролна единица (копчиња за вклучување и исклучување). Во нормален режим, печатот работи од мрежа од 220V, но исто така можете да се поврзете на 380V мрежа, во овој случај треба да ги поврзете жиците за напојување директно со печатот, заобиколувајќи ја контролната единица.

Прегледи на клиенти (6)

Нарачавме овој модел на преса за таблети за десктоп, во фаза на неговото пуштање во употреба и лансирање имаше тешкотии, но потоа сè работеше како часовник.

Влад, Тајмен

За притискање на таблети со дијаметар до 10 мм, друг не е потребен. Компактна верзија на работната површина. Тивко е.

Наталија, Барнаул

Одлична страница, испорачавме модел на таблети за печат во наведените 28 дена, задоволни сме со квалитетот на опремата. Благодарам.

Носова КсенијаРостовскиот регион

Добрите: 

Максимална сила на компресија: 15 KN (1500 кг / см3)
Максималниот дијаметар на таблетите: 13 мм
Минимален дијаметар на таблети: 3 мм

Минуси:

Цена, тежина.

Максим, Минск

Нарачавме нов преса за таблети за производство. Погодна опција. Погодно за употреба.

Анатолиј Никudудов, Саратов

Постапката за избор беше комплексна, но индивидуалниот пристап на менаџерот ја реши задачата. И, бевме во можност да избереме преса за таблети.

Нарошинскаја М.В.., Технолог, Бариш

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  Преса за таблети од 6000-ти.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: