Се препорачува сигурна услуга

Автоматска машина за капсули NJ-20

390

921684
 • Автоматска машина за полнење на капсули со тврд желатин
 • Автоматска машина за полнење на капсули со тврд желатин
 • Автоматска машина за полнење на капсули со тврд желатин
 • Автоматска машина за полнење на капсули со тврд желатин
 • Автоматска машина за полнење на капсули со тврд желатин
 • Цврсти желатински капсули со големина 0
 • Цврсти желатински капсули со големина 1
 • Хард желатински капсули со големина 2
 • Цврсти желатински капсули со големина 3
 • Хард желатински капсули со големина 4
 • Автоматска машина за полнење на капсули со тврд желатин
 • Автоматска машина за полнење на капсули со тврд желатин
 • Автоматска машина за полнење на капсули со тврд желатин
 • Автоматска машина за полнење на капсули со тврд желатин
 • Автоматска машина за полнење на капсули со тврд желатин
 • Цврсти желатински капсули со големина 0
 • Цврсти желатински капсули со големина 1
 • Хард желатински капсули со големина 2
 • Цврсти желатински капсули со големина 3
 • Хард желатински капсули со големина 4

Популарни пребарувања

33%

Подесување на капсулаторот во прав во производството

31%

Каде можам да најдам специјалист за капсулација во Казахстан?

деветнаесет%

Капсулни машини за производство на фармацевтски производи

17%

Технологии и опрема за производство на капсули со тврд желатин

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Автоматска машина за капсули NJ-20

Автоматска машина за полнење на тврди желатински капсули со големина на прав 0,1,2,3,4. Максимална изведба за капсули со гранули од 8500 капсули на час. Максимална изведба за капсули со прав е 12,000 капсули на час. Автоматски пакувач во прав за тврди двокомпонентни капсули со желатин. Идеално за употреба во производство на капсули. Тежина 700 кг. Се користи за сите стандардни големини на тврди желатински капсули. Максимална процесна автоматизација на процесите. Изработено од не'рѓосувачки челик според GMP стандардите.

Ние нудиме детални упатства за поставување на капсула машина. Пред пратката до клиентот, капсулните машини се прегледуваат и тестираат во производството. Загарантирана е комплетноста и ефикасноста. Ние одржуваме залихи на делови и потрошни материјали во магацин. Цената е вклучена за испорака до градот на купувачот.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 30 000 долари КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • 35 дена
 • Гаранција: 1 година

Модел: Капсула машина NJу-20

 • Означено како: Екапсулација Капсули Капсулатор Екапсулација Каталог на опрема Опрема од Кина Производство на капсули Капсули со тврд желатин Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

33%

Подесување на капсулаторот во прав во производството

31%

Каде можам да најдам специјалист за капсулација во Казахстан?

деветнаесет%

Капсулни машини за производство на фармацевтски производи

17%

Технологии и опрема за производство на капсули со тврд желатин

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Гледајте видео на Интернет

Нашите услуги и услуги на клиентите

1) ТЕХНОЛОГИЈА НА ОБРАЗОВАНИЕ НА КАПСУЛАЦИЈА.
На сите наши клиенти кои ја купиле опремата, даваме литература за основите на капсулацијата на прашоци. Ние спроведуваме консултации по телефон и преку кореспонденција, помагаме да ги решиме настанатите потешкотии при производството на нашата опрема. Ние снабдуваме резервни делови и потрошен материјал. Ние нудиме помош при продажба на користена опрема за капсули.
2) КОМПЛЕТНИ ПРОИЗВОД СО КАПСУЛИ.
Имаме широк спектар на додатоци за производство на капсули. На барање на клиентот, ќе избереме модел на опрема за полнење на капсули, гранулатори, миксери во прав, опрема за отстранување прашина и полирачи за капсули, печатари со лого за капсули, опрема за полнење и пакување за капсули со желатин.
3) СОБИРАЕ НА резервни делови
Ние соработуваме со производители на автоматски и полуавтоматски капсулатори и се занимаваме со снабдување со резервни делови за кој било модел на капсула машини купени во нашата компанија.

Спецификации

Автоматска машина за капсули "NJу-20"
Број на станици: 8
Клетки во една станица: 2
Материјал: не'рѓосувачки челик
Продуктивност за прав: 12,000 капсули на час
Продуктивност за гранули: 8500 капсули на час
Големини на капсули со желатин: 0,1,2,3,4
Напојување: 3 kW, 380 / 220V, 50 Hz
Притисок на воздухот: 0,1 m3 / минута 0,05 MPa
Севкупни димензии: 610mm x 680mm x 1800mm
Тежина: 700 кг
Тежина на испорака: 780 кг
Вклучена е вакуумска пумпа.

Совети за нашите клиенти

Принципот на работа на автоматски машини за полнење на капсули - цврсти желатински капсули се влеваат во бункерот. Според системот за вакуум транспортер, група капсули спаѓаат во соодветните ќелии на ротационата табела. Каде се одвиваат процесите: одвојување на капсулата на 2 дела, пополнување со прав, затворање на капсулите. Процесот на поставување е доста комплициран. Ваквите механизми придаваат големо значење на квалитетот на користените капсули. Постојано се соочувавме со ситуација кога тврдите желатински капсули, кога се чуваат неправилно, или кога клиентот купил намерно неисправна серија на капсули, предизвикал машина да се заглави. Ова доаѓа од фактот дека големината и формата на капсулите може да бидат нарушени. Автоматската машина работи со голема брзина и следењето на влегувањето на капсули со низок квалитет е многу тешко. Препорачуваме на нашите клиенти, при купување капсула автоматска машина, да најдат капсули со желатин со оптимален квалитет и да ги почитуваат сите неопходни мерки за складирање на капсулите. Сервисирање на автоматски машини за полнење капсули бара персонал со соодветни вештини. Од фабриката, машините се испорачуваат во целосно прилагодена состојба. Кога нарачувате капсула машина, запомнете дека опремата за еден вид капсула е вклучена во цената. Дополнителни додатоци за други големини на капсули - за дополнително полнење. Поставувањето и мерната плоча се дизајнирани како целина за да се елиминираат какви било отстапувања и да се избегне триење помеѓу плочата и оската и, со тоа, да се подобри точноста на полнењето, како и значително да се прошират перформансите на машината. Едноставност и леснотија на расклопување, инсталација и чистење, различни модели на мувла можат да се заменат едни со други, калапите може да се разменуваат на истата машина за да се исполнат различните барања за изведба. Во машината се инсталираат колектор за прашина и вакуумска цевка, како и цевка за издувен воздух за да се избегне стврднување на каналот, разбивање, истекување и други слични појави. Машината е попогодна за чистење на платформата. Препорачуваме да користите капсули со желатин во комбинација со полирање за да ги отстраните честичките во прав од површината на капсулите.

Прегледи на клиенти (6)

Баравме користена верзија и ја најдовме оваа верзија на автоматска капсула машина. Ние ги опкружуваме микро гранулите со големина 0 капсули со желатин. Не сме го испробале со максимална брзина. Вистинските перформанси на 6500 капсули со гранули на час.

Дени, Саратов

Нормалното работење на опремата зависи од вашите суровини и квалитетот на капсулите. Препорачувам капсули белгиско или европско производство.

Егор Савелиев, Уфа

Најдобрата автоматска машина за капсули со која сум работел некогаш! Препорачува.

Игор, Налчик

За да се започне со ново производство, потребни беа неколку машини за капсули, а MiniPress со задоволство ги обезбеди своите услуги. Сега производството е во полза.

Анатолија, Москва

Бевме соочени со проблемот да најдеме опрема за капсулација што одговара на нашите барања. Компанијата MiniPress се справи со нашето барање. Брзо доставено. Благодарам.

Ксенија Турова, Тула

Отвори ново производство. Беше неопходно да се нарача нова опрема за капсулација. Опремата беше избрана за најефтина. Нема поплаки за работата на машината за капсули. Тој се определи за оваа компанија.

Антон СтепановДиректор, Томск

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  автоматска машина за капсули nj-20.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: