Се препорачува сигурна услуга

Автоматска машина за капсули NJу-100

392

921660
 • Опрема за пакување прашоци и гранули во капсули со тврд желатин
 • Опрема за пакување прашоци и гранули во капсули со тврд желатин
 • Хард желатински капсули со големина 00
 • Цврсти желатински капсули со големина 0
 • Цврсти желатински капсули со големина 1
 • Хард желатински капсули со големина 2
 • Цврсти желатински капсули со големина 3
 • Хард желатински капсули со големина 4
 • Хард желатински капсули со големина 5
 • Опрема за пакување прашоци и гранули во капсули со тврд желатин
 • Опрема за пакување прашоци и гранули во капсули со тврд желатин
 • Хард желатински капсули со големина 00
 • Цврсти желатински капсули со големина 0
 • Цврсти желатински капсули со големина 1
 • Хард желатински капсули со големина 2
 • Цврсти желатински капсули со големина 3
 • Хард желатински капсули со големина 4
 • Хард желатински капсули со големина 5

Популарни пребарувања

28%

Каде е профитабилно да се купат машини за капсули?

26%

Производители и купувачи на автоматски капсулатори

24%

Нови методи на капсулација на прашоци во производството во Русија

22%

Активна продажба на тврди желатински капсули, деловни идеи

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Автоматска машина за капсули NJу-100

Автоматска машина за полнење на тврди желатински капсули со големина на прашок 00,0,1,2,3,4. Максимална изведба за капсули со гранули е 46,000 капсули на час. Максимална изведба за капсули со прав 60,000 капсули на час. Автоматски пакувач во прав за тврди двокомпонентни капсули со желатин. Идеално за употреба во производство на капсули. Тежина 900 кг. Се користи за сите стандардни големини на тврди желатински капсули. Максимална процесна автоматизација на процесите. Изработено од не'рѓосувачки челик според GMP стандардите.

Ние нудиме детални упатства за поставување на капсула машина. Пред пратката до клиентот, капсулните машини се прегледуваат и тестираат во производството. Загарантирана е комплетноста и ефикасноста. Ние одржуваме залихи на делови и потрошни материјали во магацин. Цената е вклучена за испорака до градот на купувачот.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 44.000 УСД КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • 35 дена
 • Гаранција: 1 година

Модел: Капсула машина NJу-100

 • Означено како: Екапсулација Капсули Капсулатор Каталог на опрема Производство на капсули Капсули со тврд желатин Фармацевтска машина Фармацевтска опрема Опрема за полнење

Популарни пребарувања

28%

Каде е профитабилно да се купат машини за капсули?

26%

Производители и купувачи на автоматски капсулатори

24%

Нови методи на капсулација на прашоци во производството во Русија

22%

Активна продажба на тврди желатински капсули, деловни идеи

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Гледајте видео на Интернет

ПОВОДНУВАМЕ ДА ГО ГОДИМЕ ДРУГИ ВИДЕОИ НА ОВОЈ МОДЕЛ:

Нашите услуги и услуги на клиентите

1) ТЕХНОЛОГИЈА НА ОБРАЗОВАНИЕ НА КАПСУЛАЦИЈА.
На сите наши клиенти кои ја купиле опремата, даваме литература за основите на капсулацијата на прашоци. Ние спроведуваме консултации по телефон и преку кореспонденција, помагаме да ги решиме настанатите потешкотии при производството на нашата опрема. Ние снабдуваме резервни делови и потрошен материјал. Ние нудиме помош при продажба на користена опрема за капсули.
2) КОМПЛЕТНИ ПРОИЗВОД СО КАПСУЛИ.
Имаме широк спектар на додатоци за производство на капсули. На барање на клиентот, ќе избереме модел на опрема за капсули, гранулатори, миксери во прав, опрема за отстранување на прашина и полирање на капсули, печатари со лого за капсули, опрема за полнење и пакување за капсули со желатин.
3) СОБИРАЕ НА резервни делови
Ние соработуваме со производители на автоматски и полуавтоматски капсулатори и се занимаваме со снабдување со резервни делови за кој било модел на капсула машини купени во нашата компанија.

Спецификации

Автоматска машина за капсули "NJ-100"
Број на станици: 10
Клетки во една станица: 8
Материјал: не'рѓосувачки челик
Продуктивност за прав: 60,000 капсули на час
Продуктивност за гранули: 46,000 капсули на час
Големини на капсули со желатин: 00,0,1,2,3,4
Напојување: 5,2 kW, 380 / 220V, 50 Hz
Притисок на воздухот: 0,1 m3 / минута, 0,05 MPa
Севкупни димензии: 970mm x 820mm x 1900mm
Тежина: 950 кг
Тежина на испорака: 1100 кг
Вклучена е вакуумска пумпа.

Совети за нашите клиенти

Принципот на работа на автоматските капсули машини е како што следува: собрани капсули на тврд желатин во бункер. Според системот за вакуум транспортер, група капсули спаѓаат во соодветните ќелии на ротационата табела. Постојат процеси на делење на капсулата на 2 дела, пополнување со прав, затворање на капсулите. Процесот на поставување е доста комплициран. Ваквите механизми придаваат големо значење на квалитетот на користените капсули. Постојано се соочувавме со ситуација кога тврдите желатински капсули, кога се чуваат неправилно, или кога клиентот купил намерно неисправна серија на капсули, предизвикал машина да се заглави. Ова доаѓа од фактот дека големината и формата на капсулите може да бидат нарушени. Автоматската машина работи со голема брзина и следењето на влегувањето на капсули со низок квалитет е многу тешко. Препорачуваме на нашите клиенти, при купување капсула автоматска машина, да најдат капсули со желатин со оптимален квалитет и да ги почитуваат сите неопходни мерки за складирање на капсулите. Одржувањето на автоматските капсули машини бара персонал со соодветни вештини. Од фабриката, машините се испорачуваат во целосно прилагодена состојба. Кога нарачувате капсула машина, запомнете дека опремата за еден вид капсула е вклучена во цената. Дополнителни додатоци за други големини на капсули - за дополнително полнење. Поставувањето и мерната плоча се дизајнирани како целина за да се елиминираат какви било отстапувања и да се избегне триење помеѓу плочата и оската и, со тоа, да се подобри точноста на полнењето, како и значително да се прошират перформансите на машината. Едноставност и леснотија на расклопување, инсталација и чистење, различни модели на мувла можат да се заменат едни со други, калапите може да се разменуваат на истата машина за да се исполнат различните барања за изведба. Во машината се инсталираат колектор за прашина и вакуумска цевка, како и цевка за издувен воздух за да се избегне стврднување на каналот, разбивање, истекување и други слични појави. Машината е попогодна за чистење на платформата. Препорачуваме да користите капсули со желатин во комбинација со полирање за да ги отстраните честичките во прав од површината на капсулите.

Прегледи на клиенти (6)

Капсулираме 60 илјади капсули со големина 1 за 1 час работа. Перформансите го потврдуваат личното искуство.

Галина Боршевскаја,  Сизран

Препорачувам клиентите да нарачаат неколку комплети резервни делови веднаш по купувањето, кои можат да бидат оштетени за време на работата. Имавме само еден комплет резервни делови, кога оригиналниот сет и резервниот што го скршивме, бевме принудени да не работиме сè додека снабдувачот не испрати нови резервни делови. Запомнете го ова.

Антон Јасиркин, Белгород

Тие купиле автоматска капсула машина во компанијата, а во прво време не можеле да ја разберат технологијата на производство, по што се обратиле кон компанијата за консултации. Консултантот Роман Цибулски, јасно ја објасни целата технологија на производство на оваа опрема. Ние сме многу среќни што контактиравте со оваа компанија. Ви благодарам!

Григориј, Тамбов

Јас ги користам услугите на MiniPress веќе трет пат, секогаш сум задоволен од ставот на консултантот. Капсула машина со највисок квалитет.

Анатолија, Уфа

Нарачавме опрема за производство на капсули. Соодветна опција беше моделот на капсула машина NJу-100. Сите барања што беа во извештајот за работа беа исполнети. Вистински професионалци.

Василиса ЛаријоваВиш специјалист за набавки, Вернаја Тура

Направена е индивидуална нарачка за производство на лекот во капсули. Откако го проучувавме деталниот опис на различните модели на капсула машини на локацијата, сепак дојдовме до заклучок дека тој ни одговара. Нашата инвестиција се оствари. Ви благодариме за брза испорака.

Богдан Павлов, Директор, Град Златауст

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  автоматска машина за капсули nj-100.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: