Се препорачува сигурна услуга

Врзива за влажна гранулација

6232 година

980069
 • Гранулација на материјали за таблети
 • Процес на гранулација при производство на таблети
 • Гранулација при производство на таблети
 • Компресија на таблети
 • Гранулација на материјали за таблети
 • Процес на гранулација при производство на таблети
 • Гранулација при производство на таблети
 • Компресија на таблети

Популарни пребарувања

15%

Сведоштва од реални луѓе за опрема за влажна гранулација

15%

Прегледи од сопствениците за работата на опрема за влажна гранулација

35%

Детален опис на влажна гранулација

35%

Каде да се најде специјалист за влажна гранулација во Казахстан?

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Врзива за влажна гранулација

Постојат некои барања за гранулирање на течност, од кои едното е дека гранулирачката течност не треба да ја раствора активната супстанција. Како гранулирачка течност, вода, може да се користи воден раствор на етанол, ацетон и метилен хлорид. Како врзувачки агенс за влажна гранулација во современото фармацевтско производство се користи широк спектар на супстанции, на пример: скроб (5-15% g / g), деривати на скроб, деривати на целулоза кои ја подобруваат еластичноста на гранулите, како и желатинот (1-3% g / g) и PVP (3-10% g / g). Најчестиот и најефикасниот врзивно средство за гранулирање со влажна власт во современата фармацевтска индустрија е синтетички полимер како што е Колидон (ПВП), од кои разни брендови (Collidon 25, 30 и 90F) се широко достапни на пазарот.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за влажна гранулација

Модел: Влажна гранулација

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Влажна гранулација Влажна гранулација Гранулација на прав Гранули Гранулат Гранулатор Гранулација Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Ново Производство Скрининг Течно кревет Почни Статии Сува гранулација Сува гранулација Сушење на спреј Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

15%

Сведоштва од реални луѓе за опрема за влажна гранулација

15%

Прегледи од сопствениците за работата на опрема за влажна гранулација

35%

Детален опис на влажна гранулација

35%

Каде да се најде специјалист за влажна гранулација во Казахстан?

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Плаздонските полимери имаат одлична адхезија, добри својства за формирање филм, површински активни својства и висока растворливост во вода и многу фармацевтски растворувачи. Поради оваа комбинација на својства, овие полимери широко се користат во голем број на лекови. Плаздонските полимери веќе долго време се користат како врзива при влажното гранулирање. Plasdone®S-630 Коповидон е синтетички 60:40 линеарен полимер на N-винил-2 пиролидон и винил ацетат. Со своите уникатни својства, Плаздон S-630 е добро прилагоден како средство за врзување на таблети за директно компресија и суво гранулирање, како и влажен агент за врзување на гранулацијата.

Спецификации

Гранулите добиени со ПВП се гранули со тврд, лесен проток за да формираат поцврсти таблети со мала кршливост. ПВП полимерот ја подобрува растворливоста на активната супстанција со комплексија. Покрај тоа, PVP делува како инхибитор на кристализација. Моделите подолу се идентификуваат во Одделението за фина хемикалии BASF. Тие се испитани по примерот на Колидон. Влажната гранулација со употреба на Kollidon 25, Kollidon 30 и Kollidon 90F обично резултира со потежок гранулиран материјал со подобри својства на проток отколку со други врзива со помалку абразија и поголема јакост на сврзување. Содржината на полимерот што се користи во гранулирачката течност може да варира во опсег од: Колидон 25 - 2-5%; Collidone 30 - 2-5%; Колидон 90F- 1-3%.

Совети за нашите клиенти

Така, истражувањето BASF покажа дека при употреба на Collidone 90F, тврдоста на таблетите е најголема при истиот притисок на компресија. Сите врзива беа користени во количина од 3%. Врз основа на презентираните податоци, може да се заклучи дека таблетите со калциум фосфат имаат зголемена цврстина и намалена кршливост кога се користат како врзивно средство во процесот на влажна гранулација на Collidone 30. Покрај Collidon, постојат голем број на супстанции кои се користат во фармацевтската индустрија како врзива. Размислете за две од нив. Plasdon FPovidone е серија на синтетички хомополимери растворливи во вода на N-винил-2 пиролидон.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  врзива за влажна гранулација.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: