Се препорачува сигурна услуга

Влажна гранулација на прав

6231 година

980100
 • Гранулација за таблети
 • Апчиња од зеленчук
 • Опрема за гранулација во прав
 • Прес за гранулација на прав
 • Гранулација за таблети
 • Апчиња од зеленчук
 • Опрема за гранулација во прав
 • Прес за гранулација на прав

Популарни пребарувања

15%

Детален опис на влажната гранулација на прав

15%

Каде да се најде специјалист за гранулација на влажен прав во Казахстан?

35%

Пронајдете упатства за гранулација на влажен прав

35%

Како да организирате бизнис со прав за гранулирање во прав?

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Влажна гранулација на прав

Влажната гранулација се нанесува на прашоци со слаба проток и недоволно лепење помеѓу честичките. И во двата случаи, врзувачките раствори се додаваат во масата за да се подобри адхезијата помеѓу честичките. Гранулацијата или бришењето на влажна маса се врши со цел набивање на прав и добивање униформа зрна - гранули со добра проточност. Влажната гранулација вклучува последователни фази: мелење на супстанциите во парична казна во прав и мешање на сувата медицинска супстанција со ексципиенси; мешање на прав со гранулирани течности; гранулација; сушење на влажни гранули; прашина на суви гранули. Мелењето и мешањето се вршат во мелници и миксери со различни дизајни претставени претходно. Како резултат на прав се просејува низ сито.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за гранулација на влажен прав

Модел: Влажна гранулација на прав

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Влажна гранулација Влажна гранулација Гранулација на прав Гранули Гранулат Гранулатор Гранулација Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Ново Производство Скрининг Течно кревет Почни Статии Сува гранулација Сува гранулација Сушење на спреј Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

15%

Детален опис на влажната гранулација на прав

15%

Каде да се најде специјалист за гранулација на влажен прав во Казахстан?

35%

Пронајдете упатства за гранулација на влажен прав

35%

Како да организирате бизнис со прав за гранулирање во прав?

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Гранулација на мешавина од дрога и ексципиенси користејќи дел од врзивно средство, проследено со додавање на преостанатиот дел од сувиот врзивно средство на готовиот гранулиран материјал. Постојат голем број фактори кои одредуваат кој метод треба да се користи. За многу формулации, користењето на Метод 1 произведува таблети со побрзо време на распаѓање и побрзо ослободување на лекот отколку со употреба на Метод 2. Во многу случаи, Метод 1 произведува малку потешки таблети од Метод 2. Метод 3 се користи кога Метод 1 не може да се користи (за на пример, кога таблетираната мешавина не може да ја апсорбира потребната количина течност). Во случај на потешкотии поврзани со времето на распаѓање, се препорачува да се користи метод 4.

Спецификации

Со цел пудрата да се гранулира, мора да се навлажни до одреден степен. За ова, прашоците се мешаат со течности за гранулирање. Оптималната количина на овлажнител се одредува експериментално (врз основа на физичкохемиските својства на прашоците) и е наведено во прописите. Ако нема доволно овлажнител, тогаш гранулите ќе се распаѓаат по сушењето, ако има многу, масата ќе биде вискозна, леплива и слабо гранулирана. Маса со оптимална влажност е влажна, густа смеса која не се држи до раката, туку се распаѓа во одделни грутки кога ќе се исцеди. Поврзувачите се неопходни за да се врзат честичките во прав и да се спречи површинско нарушување на готовите таблети, т.е. да се зголеми јачината на таблетата и отпорноста на уништување. Врзивната (гранулирачка) течност влегува во цврстите честички на прав, мокрејќи ја и формирајќи течни „мостови“.

Совети за нашите клиенти

Кога мешавината на активни и помошни материи со гранулирачка течност е дехидрирана, течните врзивни „мостови“ постепено се претвораат во цврсти „мостови“ и како резултат се формираат агломерати (конечни гранули кои имаат структура на „снежни топки“). Поврзувањето на честичките се јавува поради молекуларни, електростатски и капиларни сили. Формирањето „мостови“ може да се случи како резултат на хемиската реакција. Влажната гранулација останува најкористениот метод за производство на мешавини за производство на таблети. Постојат најмалку четири различни опции за методот: Гранулација на мешавина од лекови и ексципиенси со помош на раствор за врзување. Гранулација на мешавина од дрога и ексципиенси со врзивно средство и чист растворувач.
Гранулација на мешавина од лекови и ексципиенси и дел од врзивно средство со употреба на раствор од преостанатиот дел од врзивно средство.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  влажна гранулација на прав.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: