Се препорачува сигурна услуга

Хидрофилни основи за мази и креми

6171

979496
 • Процес на производство на маст
 • Производство на козметички креми
 • Емулгатори во производството на мази
 • Опрема за производство на крем за тело
 • Процес на производство на маст
 • Производство на козметички креми
 • Емулгатори во производството на мази
 • Опрема за производство на крем за тело

Популарни пребарувања

15%

Процес на производство на хидрофилни основи за мази и креми

15%

Како да изберете опрема за производство на хидрофилни основи за мази и креми?

35%

Каде да се најде специјалист за производство на хидрофилни бази во Казахстан?

35%

Пронајдете упатства за производство на хидрофилни основи за мази и креми

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Хидрофилни основи за мази и креми

Хидрофилните основи се мешаат со вода во кој било сооднос. Следниве основи за маст се хидрофилни: раствори и гелови на полисахариди; раствори и гелови од природни и синтетички полимери; фитостерол гелови; минерални гелови од глина; раствори и гелови на протеини. Предностите на хидрофилните основи се: можноста за воведување значителна количина на водни раствори на лековити материи; леснотија на ослободување на лекови, со што се обезбедува нивна голема биорасположивост; добра апсорпција во кожата, основите лесно се отстрануваат од местото на нанесување и се мијат со вода од кожата.
Недостатоци на хидрофилните основи вклучуваат микробно загадување и брзо сушење (ова својство не важи за полиетиленски оксиди), како и некомпатибилност со голем број на лековити супстанции и подложност на синереза ​​- феномен во кој се ослободува течната фаза. Раствори на полисахарид и гелови како основа за мази. Неодамна, во нашата земја и странство, микрокристална целулоза се користи за подготовка на основите за мази, кои отекуваат во вода, формирајќи виско-пластични гелови. Сепак, најшироко користени во производството на основи за маст беа целулозни етери: метил целулоза (MC), натриум сол на карбоксиметил целулоза (Na-CMC) и други. Елери на целулоза. Како основи за маст, може да се користат гелови со метил целулоза и натриум карбоксиметил целулоза. Гели со метил целулоза се користат со концентрација од 4-6%. За да се спречи сушењето, на нив се додава глицерин. Гели со метил целулоза формираат филмови на кожата, затоа се користат за подготовка на заштитни мази. Гели од натриум карбоксиметил целулоза се користат во иста концентрација од 4-6%. Тие исто така вклучуваат глицерин. PH на овие гелови е 6,5-8,0, и затоа киселинската реакција на околината на епидермисот исто така може да се промени. Предноста на овие основи е отсуството на иритирачки и сензибилизирачки ефект, безопасност, можност за употреба за добивање на суви мази, концентрати; тие имаат висока осмотска активност и се користат во мази за третман на рани. Недостатоци на овие основи вклучуваат некомпатибилност со многу лековити материи (резорцинол, танин, јод, соли на тешки метали, итн.). Микробните полисахарид гелови се добиени од декстран полисахарид, кој се формира како резултат на активност на микробите Леуконосток мезентерид и Л. декстраникус.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за производство на дозирани форми за мази и креми

Модел: Хидрофилни основи за мази и креми

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Хидрофобни основи Хомогенизација Основи на дифил Инвестиции Иновации Каталог на опрема Класификација на мази Трговија Компанија Купете бизнис Медицински супстанции Ново Организација на производство Производство Производство на креми Производство на маст Скрининг Почни Статии Крем за полнење Пакувања мази Складирање на маст

Популарни пребарувања

15%

Процес на производство на хидрофилни основи за мази и креми

15%

Како да изберете опрема за производство на хидрофилни основи за мази и креми?

35%

Каде да се најде специјалист за производство на хидрофилни бази во Казахстан?

35%

Пронајдете упатства за производство на хидрофилни основи за мази и креми

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Фитостеролот во својата структура е близу до холестерол и има свои својства: 1 дел од фитостерол може да задржи до 12 делови / ода. „По изглед, фитостеролот е бела кремаста маса што лесно се нанесува на кожата, добро се толерира и се препорачува за луѓе со чувствителна кожа. Вода основа што содржи до 15% фитостерол се користи во маст за лекување на егзема.
Гелови од минерали од глина. Депозити во Монморилонит на Украина пронајдоа примена. Натриумните форми на монторилонит се толку распрснети што можат да формираат многу нежна паста кога се мешаат со вода или водни раствори.
Бентонитите се природни неоргански полимери. Тие се однесуваат на глинени материјали. Бентонитите се во можност да формираат филм на кожата, кој брзо се суши, па затоа се користат во заштитни мази. Бентонитите (особено нивните соли на натриум) имаат голем капацитет на оток. Тие имаат висока рамнодушност, стабилност и можност да апсорбираат ексудат. Бентонитите лесно ослободуваат медицинска супстанција, обезбедуваат нејзина апсорпција, а исто така можат да се користат и за добивање на суви маст-концентрати. Недостаток на бентонитите е нивното сушење. За да се спречи ова, во базата се внесува до 10% глицерол. Решенија и гелови на протеини. Во моментов, желатин, кој е производ на денатурација на колагенскиот протеин на сврзното ткиво, се користи исклучиво со цел добивање на заштитни мази. Колаген гелови. Колагенот е био-адекватен полимер и е главен протеин на сврзното ткиво. Извадете го од кожата на добиток. Со концентрација од 2-5% при оток во вода, формира вискозни транспарентни гелови. Колаген гелови со концентрација од 3% имаат оптимални реолошки својства. Овие гелови се нетоксични, апсорбирани и целосно искористени од организмот, добро ослободуваат лековити супстанции, имаат можност за солбување, репаративни својства и се дел од мази за третман на рани. Недостаток на гелови од колаген е нивната подложност на сушење. За да се спречи ова, на нив се додава глицерол до 2%.
Gelелатин-глицерин гел (желатин 1-3%, глицерол 10-30%) е транспарентна маса од жолтеникава боја, која лесно ја течности кога се нанесуваат во кожата. Се користи за производство на заштитни мази и лепила на кожата, бидејќи се зацврстува на кожата во форма на филм. Гелот се нанесува на рацете во стопена состојба.

Спецификации

Полимерот се состои од гликоза и има молекуларна тежина до 150. Растворите на декстран се супстанции без боја и мирис на кремаста конзистентност со голема рамнодушност и pH од 4,5 до 6,5. Гелови скроб. Се користи скроб-глицерин гел, кој е безбојна транспарентна хомогена маса. Лесно се дистрибуира на површината на мукозната мембрана. Поради присуството на глицерин, овој гел е отпорен на ефектите на микроорганизмите, но за време на складирањето подлежи на синереза ​​- спонтано намалување на обемот на гелот, придружено со одвојување на течноста. Скроб-глицерин гел е исклучен од Државниот регистар, но се користи во фармацевтската пракса.
Решенијата и гелите од природни и синтетички полимери претставуваат голема група бази на маст растворливи во вода. Базите од полиетилен гликол пронајдоа најраспространета употреба кај полимерите на оваа група; тие се вклучени во фармакопеите на повеќето земји во светот. Основи од полиетилен гликол за мази може да бидат: индивидуални мономери добиени со полимеризација на етилен оксид и имаат еластично вискозно-пластична конзистентност; мешавина од течен и цврст мономер, понекогаш со додавање на какви било полнила.
Покрај тоа, полиетиленски гликоли (PEG), исто така наречени полиетиленски оксиди (PEO), може да се користат за да се подготви апсорпција, емулзија и други основи.
Полиетиленските оксиди се производ на полимеризација на етилен оксид во присуство на алкали. Разликувајте помеѓу испарливите (PEO-400) и цврсти (PEO-1500, PEO-4000) полиетиленски оксиди. Нивната конзистентност зависи од степенот на полимеризација. Како основа за мази, се користат легури PEO-400 и PEO-1500. Оптимални реолошки својства на легурата во сооднос 8:12. Овие основи се рамнодушни, отпорни на топлина и светлина, не ги кршат физиолошките функции на кожата, лесно ослободуваат лековити супстанции и ја обезбедуваат нивната голема биорасположивост. Тие имаат висока осмотска активност и се користат во мази за третман на гнојни рани (левомикол, левозин, итн.). Покрај тоа, полиетиленски оксиди може да се користат за подготовка на апсорпција, емулзија и други основи. Недостаток на полиетиленски семиња е така натаму што предизвикуваат дехидрирање на мукозните мембрани.

Совети за нашите клиенти

Решенија на олигоестери. Олигоестерите се естри на полихидрични алкохоли (глицерин, сорбитол, диетилен гликол, итн.) И полибазични киселини (забен камен, лимонска, сукцинска и др.). Во зависност од односот на почетните компоненти и степенот на нивна кондензација, може да се добијат производи од различни вискозности: од течност, многу подвижна до многу густа.
Гелови од поливинилпиролидон. Поливинилпиролидон (PVP) е безбоен аморфен хигроскопски прав растворлив во вода, глицерол и полиетилен оксиди. Водните раствори на PVP ја менуваат бојата за време на складирањето и се подложени на микробно загадување. ПВП се меша со ланолин, етри и естри, рицинусово масло, деривати на целулоза и силиконски течности. За да се подготват основите, PVP гелот се користи во концентрација до 20%. Гелови од поливинил алкохол. Поливинил алкохол (PVA) е бел или жолтеникав прав, нерастворлив во етил алкохол. Во вода и глицерин, PVA е растворлива кога се загрева. Водните раствори на PtZS се карактеризираат со висок вискозитет. За да се добие маст, се користи 15% PVA гел.
Ретки крстовидни акрилни полимери (RAPs) се кополимери на акрилна киселина со полиалкилни полиестери на полихидрични алкохоли. Во странство, тие се нарекуваат „карбополис“ или „карбомер“. Во Русија, тие се произведуваат под името на брендот "Arespol" или "MARS-06". РАП-овите формираат вискозни транспарентни хомогени гелови со максимален вискозитет во опсегот на pH од 5 до 9. Тие лесно ослободуваат лековити супстанции и ја обезбедуваат нивната голема биорасположивост. РАП-овите се апсорбираат преку кожата и даваат продолжен ефект.
Фитостерол гелови. Тие се формираат како резултат на можноста на фитостерол силно да отече во вода, очигледно како резултат на формирање на H-врски. Фитостеролот е растворлив во многу органски растворувачи, но во исто време може да задржи значителни количини на вода (12 пати поголема од почетната маса на фитостерол). Како основа за мази се предлага гел кој се состои од 12-15% фитостерол и 88-85% вода.
Ова е бела или малку жолтеникава маса што се меша со амидохлорен жива, цинк оксид, сулфур, ихтиол и други супстанции. Фитостеролот се добива од зимзелено дрво. Главната компонента е Б-стерол.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  хидрофилни основи за мази и креми.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: