Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Фармацевтска технологија / Производство на желатински капсули за лекови / Технологија за полнење на капсули со тврд желатин

Технологија за полнење на капсули со тврд желатин

6083 година

978605
 • Методи за полнење на тврда желатинска капсула
 • Производство на медицински капсули
 • Капсули со желатин во пакет со блистер
 • Опрема за полнење на тврда желатинска капсула
 • Методи за полнење на тврда желатинска капсула
 • Производство на медицински капсули
 • Капсули со желатин во пакет со блистер
 • Опрема за полнење на тврда желатинска капсула

Популарни пребарувања

15%

Пополнување на тврди желатински капсули за лекови

15%

Каде е профитабилно да се купи опрема за полнење на тврди желатински капсули?

35%

Поставување опрема за полнење на тврди желатински капсули во производството

35%

Како да изберете опрема за полнење на тврди желатински капсули?

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Каталог / Фармацевтска технологија / Производство на желатински капсули за лекови / Технологија за полнење на капсули со тврд желатин

Технологија за полнење на капсули со тврд желатин

Во текот на изминатите неколку години, технологијата за полнење капсули претрпе значителни промени во фармацевтската индустрија. Основната идеја за полнење на капсулите се прошири од полнење со цврсти форми до пополнување со течни форми. До неодамна, меките капсули со желатин беа единствената алтернатива за капсулирање на ретко растворливи дозирни форми. Денес, развиени се нови технологии за полнење и запечатување тврди желатински капсули со течни лековити супстанции како алтернативна замена за меки желатински капсули. Ова го поедноставува процесот на полнење на капсулите и помага да се избегнат многуте проблеми поврзани со пополнување на меки капсули со желатин. Главните разлики помеѓу полнењето на тврди и меки капсули со желатин се следниве. Содржина на влага. Кај капсулите со тврд желатин, содржината на влага може да достигне и до 50%. Капсулите со мека желатин се состојат од пластификатор кој држи до 30% влага. Како резултат, капацитетот за апсорпција на влага на меките капсули со желатин е многу повисок од оној на тврдите. Друга сопственост на пластификаторот е миграцијата на филер во wallsидовите на меката капсула со желатин, што може да доведе до промена во формулата на лекот. Нивото на пренесување на кислород. Во филмот на меки желатински капсули, нивото на трансфер на кислород се зголемува со зголемување на нивото на глицерин и влага. Бидејќи содржината на пластификатор во капсули со тврд желатин е минимална, пропустливоста на нивните wallsидови е помала од онаа на меките капсули со желатин. Како резултат, тврдите желатински капсули можат да бидат исполнети со лековити супстанции со голема пропустливост на мирис, како што се рибино масло, валеријано и масло од лук. Покрај тоа, естетскиот изглед на дозирната форма ги возбудува многу производители. Овој проблем е полесно да се реши при пополнување на течни капсули со желатин со течности и запечатување на нив, бидејќи има цел спектар на бои за подобрување на нивниот изглед. Биолошка активност. Биолошката активност на нерастворливи материи на лекови може значително да се зголеми ако овие супстанции се „спакувани“ во капсули со тврд желатин, што ги прави возможни за употреба и се зголемува ефикасноста на лекот. Температурата на растворање. Материјалите со ниска температура на растворање (или материјали што стануваат течни на собна температура) тешко се произведуваат во форма на прав.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за пополнување тврди желатински капсули со течен материјал

Модел: Пополнување на тврда желатинска капсула

 • Означено како: Капсули со лесна желатин Бизнис Бизнис план Блогот Желатин Инвестиции Екапсулација Иновации Екапсулација Капсулатор Екапсулација Трговија Компанија Купете бизнис Ново Готвење желатин Производство Почни Статии Капсули со тврд желатин Фармацевтска опрема Капсули со желатин за шиење

Популарни пребарувања

15%

Пополнување на тврди желатински капсули за лекови

15%

Каде е профитабилно да се купи опрема за полнење на тврди желатински капсули?

35%

Поставување опрема за полнење на тврди желатински капсули во производството

35%

Како да изберете опрема за полнење на тврди желатински капсули?

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Покрај капсулите со желатин, полимерните капсули се користат во фармацевтската индустрија. Нивната употреба е илустрирана со еден пример. Научниците од Факултетот за хемија на Московскиот државен универзитет М.В. На Ломоносов му беше понудено да им даде на пациенти со дијабетес инсулин во таблети наместо инјекции. Тие развија повеќеслојна полимерна капсула која го штити инсулинот од штетните ефекти на желудечниот сок. Овој изум, во голема мерка, им овозможи на дијабетичарите да го поедностават нивниот живот, бидејќи треба редовно да инјектираат (до неколку пати на ден) за да го контролираат шеќерот во крвта. Но, фактот дека инсулинот брзо се уништува во кисела средина на желудникот, ако не се исклучи, тогаш во голема мерка го комплицира создавањето на инсулин во таблети. Научниците пронајдоа начин да го заштитат инсулинот од гастричниот сок, притоа да ги зачуваат неговите својства, создавајќи повеќеслојна капсула со полимер. Во кисела средина, таа е стабилна и останува недопрена, а во неутрално опкружување постепено ослободува инсулин. За да создадат таква капсула, научниците користеле два полимери: позитивно наполнет протемин и негативно наполнет декстрансулфат. Тие последователно лежеа едни над други според принципот „плус до минус“, формирајќи повеќеслојна обвивка околу полнењето на инсулин, што сочинува 85% од целата микроченица. Инсулинот во заштитната капсула е стабилен на pH од 1,7 до 5 и се ослободува при повисоки вредности на рН. Оваа pH зависност на заштитните полимерни капсули овозможува создавање на инсулин во таблети. Во стомакот, каде што медиумот е многу кисел, капсулите ќе го заштитат молекулот на инсулин и ќе спречат да се уништи.
Откако ќе поминете низ стомакот и ќе го достигнете малиот и илеумот, каде што pH достигнува 6-8 единици, капсулите интензивно ќе лачат инсулин. Од тенкото црево, инсулин може да влезе во крвотокот. Излегува дека самата капсула ќе утврди каде е неопходно да се задржи инсулин затворен и каде да се ослободи. Супстанциите што се користат за создавање на капсулите се природни биоразградливи полимери. Тие лесно се уништуваат со ензими и се излачуваат, без да предизвикаат никаква штета на здравјето. Целата горенаведена разновидност во приодите за создавање композиции на капсули и технологијата за нивна подготовка мора да бидат земени во предвид при развој на лекови базирани на капсули. Секоја лекова супстанција, која поседува одредени физичко-хемиски, фармаколошки и фармакокинетички својства својствени на тоа, бара индивидуален пристап кон создавање на дозирна форма. Ова го земаат предвид научниците во развојот на капсулирани лекови.

Спецификации

Во моментов, процесот на производство на капсули постојано се следи со земање мостри во секоја фаза на производство. Параметрите како што се димензиите, визуелните дефекти, содржината на влага, бојата и микробиолошката чистота постојано се следат во текот на процесот на производство. По откривање на дефект, целата серија се повлекува, без оглед на фазата на подготвеност. На излезот, капсулите повторно се подложени на сите видови на анализа, по што се издава конечниот резултат од проверка на квалитетот. Во последниве години, капсулите со предодредени својства за ослободување на активната супстанција стануваат се повеќе распространети - тоа се капсули растворливи во ентериер (со ослободување на лековата супстанција во цревата) и т.н. капсули со ретарди (со продолжено ослободување) . Создавање на ентериерно растворливи дозирни форми се врши со цел да се спречи ослободување на активната супстанција во желудникот (да се обезбеди стабилност на лековите, да се спречи намалување на неговата концентрација под дејство на гастричен сок, да се намали можни несакани ефекти, за да се спречи можната непожелна неутрализација на гастричниот сок, итн.). Подготовката на ентерични капсули се изведува на два начина: со примена на филмски облоги на готовата и пополнета капсула. За покривање на капсулите, се користат специјални композиции, чии главни компоненти се школка, деривати на целулоза (на пример, етери или естри), полиметакрилат, кополимери (стирен и малеинска киселина, винил ацетат, капроева киселина и др.), Природни восоци , натриум алгинат и други; давајќи ентериерни својства на самиот филер - обложувањата на ентериерни филмови се нанесуваат директно на гранули, пелети или микрокапсули. Заедно со претходниот, овој метод е далеку најбараниот во производството на ентериерно растворливи препарати во форма на капсули. За да се пренесат пролонгирани својства на оптоварените препарати, се користат технолошки методи за внесување на специјални состојки во составот на филер за капсули. Обично, се користат комбинации на супстанции кои спречуваат брзо ослободување на активните компоненти на дозирната форма, меѓу кои акрилни полимери рамнодушни кон човечкото тело (Еудрагит од неколку одделенија), деривати на целулоза (микрокристална целулоза, хидроксипропилметил целулоза, метил целулоза и др.) .) и некои други супстанции најчесто се користат.

Совети за нашите клиенти

Во моментов, формата за дозирање на капсула со желатин стана многу популарна кај фармацевтските производители, потрошувачи и лекари заради голем број на предности и позитивни карактеристики. Овие вклучуваат, но не се ограничени на:
Висока точност на дозирање на лековити супстанции сместени во нив. Современата опрема обезбедува голема точност на капсулите за полнење со филер (со толеранција не поголема од 3%) и минимални загуби. Висока биорасположивост. Студиите покажаа дека капсулите често се разделуваат побрзо во човечкото тело отколку таблетите или драгезите, а нивната течна или не компресирана цврста содржина е побрза и полесна за апсорбирање. Фармаколошкиот ефект на лекот се појавува по 4-5 минути. Висока стабилност. Лековите супстанции во капсулите се заштитени од разни неповолни фактори на животната средина - изложеност на светлина, воздух, влага, механички стрес - благодарение на школка, која обезбедува доволно висока затегнатост и изолација на компонентите. Затоа, при производство на капсули, можете да ја избегнете потребата за антиоксиданти или стабилизатори или да го намалите нивниот број.
Корективна способност - го елиминира непријатниот вкус и мирисот на лековити супстанции, што е особено важно во педијатријата. Висока естетика - постигната преку употреба на разни бои при подготовка на лушпи од капсули. Денес, водечките фармацевтски компании применуваат до 1.000 различни бои и нијанси за боење на школки со капсули.
Способност да се постават одредени својства за лековити супстанции - создавање на капсули растворливи во ентериер, како и капсули на ретард (со продолжено ослободување на лекот), што може да се постигне со разни технолошки методи.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  технологија за полнење на тврда желатинска капсула.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: