Се препорачува сигурна услуга

Таблети како форма на дозирање

6174

979481
 • Опрема за производство на таблети
 • Опрема за производство на таблети
 • Опрема за пополнување таблети
 • Опрема за пакување таблети по цена на плускавци
 • Опрема за производство на таблети
 • Опрема за производство на таблети
 • Опрема за пополнување таблети
 • Опрема за пакување таблети по цена на плускавци

Популарни пребарувања

15%

Купете големо дозирни формулари од производителот

15%

Гарантен период за опрема за производство на таблети

35%

Кажете на сигурен снабдувач на опрема за таблети

35%

Како да изберете опрема за производство на дозирани форми?

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Таблети како форма на дозирање

Таблета (од лат. Табела - таблета, плочка) е дозирна форма добиена со компресирање на лекови или мешавина од лековити и помошни супстанции.
Наменет за внатрешна, сублингвална, имплантација или парентерална употреба. Првите информации за таблетите датираат од средината на 19 век. Во Русија, првата голема работилница за таблети беше отворена во 1895 година во Санкт Петербург.
Таблетите се една од најчестите и ветувачки дозирни форми и, како што споменавме порано, во моментов учествуваат со околу 80% од вкупниот волумен на готови дозирни форми.
Ова се должи на фактот дека таблетите имаат неколку предности во однос на другите дозирни форми, имено: точноста на дозата на лекови внесени во таблети; преносливост на таблети, обезбедување на погодност за дистрибуција, складирање и транспорт на дозирната форма; зачувување на лековити материи во компресирана состојба.
За недоволно стабилни материи, може да се применат заштитни премази; маскирање на непријатните органолептички својства на лековите (вкус, мирис, способност за боење), што се постигнува со примена на лушпи од шеќер, какао, чоколадо, итн .; локализација на дејството на лекова супстанција на одредено место на гастроинтестиналниот тракт со примена на лушпи растворливи во кисела или алкална средина; продолжување на дејството на лековите (со премачкување); регулирање на секвенцијалната апсорпција на одделни лекови од таблети со комплексен состав во одредени интервали (повеќеслојни таблети); комбинација на лекови некомпатибилни во физичкохемиските својства.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за производство на дозирни форми на таблети

Модел: Дозирна форма на таблети

 • Означено како: Супстанции против антифрикција Бизнис Бизнис план Блистер со апчиња Блогот Инвестиции Иновации Каталог на опрема Квалитет на таблета Трговија Компанија Корективни супстанции Купете бизнис Форми на дозирање Ново Давач на таблети Полери за таблети Производство Производство на таблети Притиснете го ротациониот таблет Почни Статии Апликатор за пилули Апчиња Прес-таблет Таблетпрес Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

15%

Купете големо дозирни формулари од производителот

15%

Гарантен период за опрема за производство на таблети

35%

Кажете на сигурен снабдувач на опрема за таблети

35%

Како да изберете опрема за производство на дозирани форми?

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Неоткриени, обложени - таблети без облога или обложени со облога од еден или повеќе слоеви на ексципиенси. Екстрацентен - таблети земени по растворањето. Таблети растворливи во ентериер (гастро-отпорни) се таблети кои го чуваат лекот во желудникот и го ослободуваат во цревниот сок..
Со модифицирани ослободувачки таблети - обложени или некриени “таблети кои содржат специјални ексципиенти или добиени со специјална технологија, што ви овозможува да ја програмирате брзината или местото на ослободување на лекови.
Таблети за ретардирање - таблети со продолжено (периодично) ослободување на медицинска супстанција од залихата. Обично тие се микрогранули со медицинска супстанција, опкружени со биополимерна матрица (основа), во која базата или микрогранулите се раствораат во слоеви, ослободувајќи друг дел од медицинската супстанција. Таблети за подготовка на раствор, суспензија, итн.

Спецификации

Заедно со позитивните квалитети на таблетите како дозирна форма, тие имаат неколку неповолности, имено: за време на складирањето, таблетите може да го загубат распадот и цементот или, напротив, да се распаднат; со таблети, ексципиентите се воведуваат во телото, понекогаш предизвикуваат несакани ефекти (на пример, талкот ги иритира мукозните мембрани); индивидуалните лекови формираат високо концентрирани раствори во зоната на растворање, што може да предизвика сериозна иритација на мукозните мембрани. Овој недостаток лесно се елиминира ако таквите таблети се мелат и се раствораат во одредена количина вода пред да се земе; таблети не можат да се внесат во телото со повраќање или несвестица; не сите пациенти, особено децата, не можат да голтаат таблети.
Таблетите имаат изглед на рамни и биконвексни кружни, овални дискови или друга форма на плочи. Најчеста е рамно цилиндрична форма со шафер и биконвексни форма, погодна за голтање.
Покрај тоа, од технолошка гледна точка, ваквите форми на таблети се најзгодни за производство и пакување, бидејќи тие се лесно и цврсто спакувани, згора на тоа, удари и удари за нивно производство се структурно поедноставни и поекономични.

Совети за нашите клиенти

Понекогаш таблетите може да имаат цилиндрична форма.
Дијаметарот на таблетите се движи од 3 до 25 мм, најчестите таблети - од 4 до 12 мм. Таблетите со дијаметар над 25 мм се нарекуваат брикети. Висината на таблетите треба да биде во рамките на 30-40% од нивниот дијаметар.
Некои таблети имаат натписи на површината со името на лекот во форма на конкавни отпечатоци, бидејќи конвексните букви на крајот на таблетите се повеќе склони кон абразија и уништување. Таблетите со дијаметар од повеќе од 9 мм имаат ризик (изрез), кој се нанесува на него кога се притиска со удар. Според нотите, таблетите лесно се кршат и можат да се поделат со доволна точност во 2 или 4 дози за да се разликуваат дозата на лекот.
Се разликуваат следниве класи на таблети: Компресирани таблети добиени со притискање на лековити прав во машини за таблети. Овој метод е главен во производството на таблети.
Таблети за тритура (обликувани, микротрели) добиени со маса за таблети. Оваа класа на таблети се прави во случаи кога употребата на притисок од која било причина е непожелна (на пример, таблети нитроглицерин, кога може да се случи експлозија при употреба на притисок), или дозата на лекови е мала, и додавање на голема количина на ексципиенси не е практично. Тежината на таквите таблети може да биде до 0,05 g.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  таблети како дозирна форма.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: