Се препорачува сигурна услуга

Материјали со прав за пресување

6216

979912
 • Компресија на таблети квалитет
 • Прашоци за производство на таблети
 • Машина за печат таблети
 • Прашоци
 • Компресија на таблети квалитет
 • Прашоци за производство на таблети
 • Машина за печат таблети
 • Прашоци

Популарни пребарувања

15%

Каде да се најде специјалист во прав материјали што притискаат во Казахстан?

15%

Гледајте висококвалитетно видео за притискање на материјали во прав

35%

Пронајдете упатства за набивање прав

35%

Како да организирате бизнис за притискање на материјали во прав?

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Материјали со прав за пресување

Целиот процес на притискање се предлага да се подели во три фази: набивање (пресилување); компактно формирање на телото; волуметриска компресија на добиеното компактно тело. Во првата фаза на притискање под влијание на надворешна сила, честичките се приближуваат и се густираат во честичките на материјалот заради нивно поместување во однос на едни со други и пополнување празнини. Напорите надминати во овој случај се занемарливи, набивањето станува забележливо дури и при мали притисоци. Применетата енергија главно се троши за надминување на внатрешното (помеѓу честичките) и надворешното (помеѓу честичките и машините за матрица).

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за пресување материјали за прав

Модел: Праскање на прав

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Ново Полери за таблети Прашоци Материјали во прав Притискање Притискање на прав во таблети Производство Директно притискање Притиснете го ротациониот таблет Почни Статии Таблетирање Апчиња Прес-таблет Таблетпрес Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

15%

Каде да се најде специјалист во прав материјали што притискаат во Казахстан?

15%

Гледајте висококвалитетно видео за притискање на материјали во прав

35%

Пронајдете упатства за набивање прав

35%

Како да организирате бизнис за притискање на материјали во прав?

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Всушност, не постојат остри граници помеѓу трите фази на притискање, бидејќи процесите што се случуваат во втората фаза се одвиваат во првата и третата фаза, и можеме да зборуваме само за доминантната улога на поединечните процеси во секоја од фазите на притискање. Студиите утврдиле дека природата на набивање гранули и честички во прав за време на притискање зависи од нивната јачина. Како што споменавме во Сек. 4,4, таблетите се подготвуваат на три начина: со употреба на влажна гранулација, сува гранулација и директна компресија.

Спецификации

Во втората фаза на притискање, со зголемување на притисокот на притискање, се појавува интензивно набивање на материјалот заради полнење празнини и разни видови на деформација, кои придонесуваат за покомпактно пакување на материјалот. Добиените деформации можат да бидат од следниве видови: деформацијата како резултат на еластичноста им помага на честичките да се спојат заедно, со што се зголемува површината за контакт; деформацијата како резултат на пластичните својства ги присилува честичките да ја променат својата форма и поблизу да се лепат едни на други; деформацијата, утврдена со кршливоста на материјалот, која се карактеризира со уништување на цедениот материјал, се јавува само во оние случаи кога напрегањата што произлегуваат во притиснениот материјал ја надминуваат јачината на принос на материјалот.

Совети за нашите клиенти

Во овој случај, се случува механичко уништување на материјалните честички во помали, придружено со значително зголемување на површинската енергија, што создава услови за појава на контакти помеѓу честичките. Во втората фаза на притискање, од најголемиот дел материјал се формира компактно порозно тело, кое има доволна механичка сила. Во третата фаза на притискање при големи притисоци, кога механичката јачина на таблетите незначително се менува, се јавува компресија на волуменот на честички и гранули во прав, евентуално без забележително зголемување на контактните површини.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  фази на материјали за пресување во прав.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: