Се препорачува сигурна услуга

Миро, барања за мази и нивна класификација

6141

979226
 • Опрема за производство на мази
 • Процес на производство на маст
 • Фази на технологија за производство на маст
 • Опрема за производство на козметички крем
 • Опрема за производство на мази
 • Процес на производство на маст
 • Фази на технологија за производство на маст
 • Опрема за производство на козметички крем

Популарни пребарувања

15%

Технологии и опрема за производство на мази

15%

Како да изберете опрема за производство на мази

35%

Како да започнете бизнис со маст

35%

Совети за технологија на производство на маст

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Миро, барања за мази и нивна класификација

Од меките лекови за надворешна употреба најчесто се користат масти, кои се состојат од база на маст и дрога супстанција рамномерно распоредена во неа. Мировите се меки лекови за локална употреба, чијшто дисперзиран медиум на поставената температура на складирање има не-њутонски тип на проток и високи вредности на реолошки параметри. Тие се многу вискозни течности способни да формираат рамномерен филм на површината на кожата или мукозната мембрана. Мировите се официјална форма на дозирање наменета за примена на кожата, раната или мукозните мембрани. И покрај фактот дека мастите припаѓаат на најстарите дозирни форми, кои се споменуваат во папирусот на Еберс, делата на Хипократ, Гален и Авицена, тие не го изгубиле своето значење денес, во современата медицина.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за производство на меки лекови

Модел: Барања за маст

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Хидрофобни основи Хомогенизација Основи на дифил Инвестиции Иновации Каталог на опрема Класификација на мази Трговија Компанија Купете бизнис Медицински супстанции Ново Организација на производство Производство Производство на креми Производство на маст Скрининг Почни Статии Крем за полнење Пакувања мази Складирање на маст

Популарни пребарувања

15%

Технологии и опрема за производство на мази

15%

Како да изберете опрема за производство на мази

35%

Како да започнете бизнис со маст

35%

Совети за технологија на производство на маст

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

За да се постигне потребниот терапевтски ефект и точноста на дозирањето, медицинските супстанции во мастите треба да се распрснат колку што е можно рамномерно и рамномерно да се дистрибуираат низ целата маса на лекот. Мастите, како и другите дозирни форми, мора да бидат стабилни и да не содржат механички нечистотии. Составот на мази не треба да се менува за време на употребата и складирањето. Концентрацијата на лекови во маста треба да одговара на формулацијата на соодветната регулаторна документација. Постојат неколку класификации на мази: во состав: едноставна и сложена; според конзистентност: мази, креми, пасти, гелови и лименс; со закажување; според областа на примена; според природата на дејството; според типот на дисперзирани системи; според типот на основи за маст; според степенот на афинитет на својствата на лековити материи и основи на маст.

Спецификации

Ако порано мастите се сметале главно како дозирна форма за третман на дерматолошки заболувања, сега тие се користат во хирургија, проктологија, гинекологија, офталмологија и други области на медицината..
Треба да се напомене дека мастите стануваат пошироко користени како средство за дијагностицирање и спречување на разни заболувања, како и средства кои влијаат на полињата на рецептори на голем број внатрешни органи и на целиот организам. Така, мастите, во зависност од нивниот терапевтски ефект, се користат: за нанесување на заштитна обвивка на кожата или мукозните мембрани, изолирање на обложената површина од штетни гасови, органски растворувачи, загадување на прашина и сл .; за нанесување на лековити материи на површината на рани за изгореници, осип на пелена, смрзнатини и слично; за примена на лекови на површината на недопрена кожа за локално лекување на нејзините заболувања (локален ефект) или со цел да се обезбеди навлегување на лекови преку кожата во крвотокот или лимфните садови за да влијаат на патолошките процеси во внатрешните органи (општ ефект) ; за третман на вагинални заболувања и подготовка на контрацептивни средства; за третман на болести на ректумот и за обезбедување на општ ефект врз телото со ресорпција преку цревната слузница; за примена на лекови на заболени мукозни мембрани на очите и носот; за лекување или отстранување на влакна; за примена на инсектицидни агенси на кожата со фризура; за козметички цели: омекнување на кожата, отстранување на возрасните дамки и пеги, негување на кожата и др.

Совети за нашите клиенти

Фармаколошкото дејство на мастите во голема мера зависи од: физичко-хемиската природа, концентрацијата и состојбата на агрегација на лековити и помошни материи; технологија на производство; структурно-механички (реолошки) својства на маста (вискозност, пластичност, еластичност, итн.); метод на апликација, поле на примена и состојба на кожата или мукозната мембрана; фактори на надворешно и внатрешно опкружување (влажност, температура, итн.).
Барањата за мази се должат на начинот на примена и на комплексноста на составот на оваа дозирна форма: Мастата треба да има мека конзистентност за удобна примена на кожата и мукозните мембрани со формирање на униформа континуиран филм на површината.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  мази, барања за мази и нивна класификација.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: