Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Фармацевтска технологија / Производство на желатински капсули за лекови / Вовед во технологијата на производство на капсули

Вовед во технологијата на производство на капсули

6039 година

978186
 • Производство на медицински капсули
 • Капсули со меко желатинско масло
 • Капсули со природен додаток во исхраната
 • Празни капсули со тврд желатин
 • Производство на медицински капсули
 • Капсули со меко желатинско масло
 • Капсули со природен додаток во исхраната
 • Празни капсули со тврд желатин

Популарни пребарувања

15%

Како да започнете со производство на капсули со рибино масло?

15%

Како да се отвори производството на капсули со желатин?

35%

Опрема за производство на меки капсули со желатин

35%

Технолошка шема за производство на капсули за лекови

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Каталог / Фармацевтска технологија / Производство на желатински капсули за лекови / Вовед во технологијата на производство на капсули

Вовед во технологијата на производство на капсули

Капсула (од лат. Капсула - случај или школка) е дозирна форма која се состои од лек затворен во лушпа. Во 1846 година, Французинот ulesулс Леуби доби патент за „методот на производство на лековити премази“. Тој беше првиот што направи капсули со две парчиња, кои ги доби со спуштање на металните иглички прикачени на дискот во раствор од желатин. Двата дела се вклопуваат заедно и формираа „цилиндрична кутија во облик на кожурец од свилена буба“. Фармацевтите веќе можеле да стават прав или нивни мешавини направени според рецепт на лекарот во овие капсули. Во својата модерна форма, овој метод се користи при производство на капсули со тврда бивалварна желатин. Капсулите во нивната модерна форма може да се сметаат за релативно млада форма на дозирање. Поттик за развој на таква дозирна форма како капсули беше почеток на широко распространетата употреба во медицинската пракса на антибиотици, карактеризирана со непријатен горчлив вкус. Во моментов, инкапсулираните лекови стануваат сè поважни поради нивните јасни предности во однос на другите дозирни форми. Терминот „капсула“ значи два вида фармацевтски производи: специјални контејнери, контејнери направени од скроб или желатинозна маса, за поставување различни дози на лековити материи во нив; готови дозирни форми - капсули од скроб или кестри, желатин или полимерни капсули и микрокапсули исполнети со прав, гранули, паста или течни лековити материи. Капсулите со желатин традиционално се користат на современиот фармацевтски пазар, затоа, во иднина, главно внимание ќе се посвети на производство на вакви капсули. Во зависност од содржината на пластификаторите и технолошкиот принцип, се разликуваат два вида капсули: тврди капсули со капи (Capsulae durae operculatae); мека, со единечна обвивка (молци на Капсули). Конзистентноста на капсулите зависи од односот на три главни компоненти: желатин, глицерин и вода. Глицерин може делумно да се замени со други пластификатори - сорбитол или шеќерен сируп.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за производство на капсули со желатин со прав и масла

Модел: Производство на капсула со желатин

 • Означено како: Капсули со лесна желатин Бизнис Бизнис план Блогот Желатин Инвестиции Екапсулација Иновации Екапсулација Капсулатор Екапсулација Трговија Компанија Купете бизнис Ново Готвење желатин Производство Почни Статии Капсули со тврд желатин Фармацевтска опрема Капсули со желатин за шиење

Популарни пребарувања

15%

Како да започнете со производство на капсули со рибино масло?

15%

Како да се отвори производството на капсули со желатин?

35%

Опрема за производство на меки капсули со желатин

35%

Технолошка шема за производство на капсули за лекови

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Помалку ексципиенси во производството на капсули отколку, на пример, во производството на таблети. Покрај тоа, за производство на капсули, потребна е помала машинерија се должи на намалувањето на чекорите на производство, помалку аналитички техники што се користат во потребните анализи и помалку процедури и документи за лиценцирање отколку во производството на таблети. Кај меките и тврдите капсули, препаратите можат да се капсулираат непроменети без да се подложат на влажна гранулација, топлина, притисок, како во производството на таблети. Покрај тоа, бројот на фактори кои влијаат на процесите на ослободување на лекови и апсорпција од капсули е значително помалку отколку за другите дозирни форми. Недостаток на капсулите со желатин е нивната висока чувствителност на влага, што бара усогласеност со одредени услови за складирање. Друг недостаток е фактот дека желатинот е одличен медиум за размножување на микроорганизмите. Овој недостаток се спречува со додавање на конзерванси на масата: нипагин (0,4%), нипазол (0,4%), сорбинска киселина (0,1-0,2%), итн. Капсулите со желатин може да варираат во капацитетот. Во овој случај, тврдите капсули се достапни во 8 стандардни големини (Standart) низ целиот свет: од број 5 (најмалиот) до број 000 (најголеми). Некои фирми го совладале производството на дополнителна деветта големина број 0e1 (0 издолжена, т.е. големина 0 за издолжени капсули). Покрај нив, неодамна се дистрибуираа и супер капсули со пет стандардни големини од А до Е во странство.

Спецификации

Тешките капсули се наменети за дозирање на лабава прашкасти или грануларни материи. Тие имаат облик на цилиндер со хемисферични краеви и се состојат од два дела: тело и капак; двата дела мора слободно да влезат еден во друг, без да формираат празнини. Тешките капсули се полнат откако целосно ќе помине технолошкиот процес на нивно обликување и тие ќе се здобијат со соодветна еластичност и цврстина. Тешките капсули имаат структура со два дела и може да се направат однапред, а пополнувањето на нив со лековити материи се врши по потреба. Меките капсули се наменети за течни или лековити материи во форма на паста. Капсулите имаат различна форма: сферични, овални, издолжени или цилиндрични со хемисферични краеви. Меките капсули го добија своето име се должи на фактот дека за време на нивното производство филер се става во уште мека еластична обвивка. Потоа, капсулите се подложени на понатамошни технолошки процеси, како резултат на што почетната еластичност на обвивката може делумно или целосно да се изгуби. Таквите капсули имаат единечна обвивка, која може да биде еластична или крута. Понекогаш активната супстанција е вклучена во меката капсула обвивка. Капсулите се наменети за орални, поретко ректални, вагинални и други начини на администрација. Во зависност од локацијата, оралните капсули се поделени на сублингвални, гастро растворливи и ентериерно растворливи (отпорни на дејството на желудечниот сок, но лесно се уништуваат во околината на тенкото црево). Капсулите со модифицирано ослободување содржат специјални ексципиенти во содржината или обвивката за промена на стапката или местото на ослободување на активните супстанции. Капсулите со ентерикс се однесуваат и на модифицирани агенси за ослободување кои мора да бидат стабилни во желудечниот сок и да ги ослободат активните материи во цревата. Тие можат да бидат направени со обложување на тврди или меки капсули со отпорна на киселина школка или со пополнување на капсулите со гранули или пелети обложени со школки отпорни на киселина.

Совети за нашите клиенти

Во моментов, формата за дозирање на капсула со желатин стана многу популарна кај фармацевтските производители, потрошувачи и лекари заради голем број на предности и позитивни карактеристики. Овие вклучуваат, но не се ограничени на:
Висока точност на дозирање на лековити супстанции сместени во нив. Современата опрема обезбедува голема точност на капсулите за полнење со филер (со толеранција не поголема од 3%) и минимални загуби. Висока биорасположивост. Студиите покажаа дека капсулите често се разделуваат побрзо во човечкото тело отколку таблетите или драгезите, а нивната течна или не компресирана цврста содржина е побрза и полесна за апсорбирање. Фармаколошкиот ефект на лекот се појавува по 4-5 минути. Висока стабилност. Лековите супстанции во капсулите се заштитени од разни неповолни фактори на животната средина - изложеност на светлина, воздух, влага, механички стрес - благодарение на школка, која обезбедува доволно висока затегнатост и изолација на компонентите. Затоа, при производство на капсули, можете да ја избегнете потребата за антиоксиданти или стабилизатори или да го намалите нивниот број.
Корективна способност - го елиминира непријатниот вкус и мирисот на лековити супстанции, што е особено важно во педијатријата. Висока естетика - постигната преку употреба на разни бои при подготовка на лушпи од капсули. Денес, водечките фармацевтски компании применуваат до 1.000 различни бои и нијанси за боење на школки со капсули.
Способност да се постават одредени својства за лековити супстанции - создавање на капсули растворливи во ентериер, како и капсули на ретард (со продолжено ослободување на лекот), што може да се постигне со разни технолошки методи.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  Вовед во технологијата за производство на медицински капсули.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: