Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Фармацевтска технологија / Производство на желатински капсули за лекови / Методи за индустриско производство на капсули со желатин

Методи за индустриско производство на капсули со желатин

6069 година

978523
 • Капсули со желатин во пакет со блистер
 • Меки капсули со желатин за масло и маснотии
 • Капсула со тврд желатин
 • Производство на меки капсули со желатин
 • Капсули со желатин во пакет со блистер
 • Меки капсули со желатин за масло и маснотии
 • Капсула со тврд желатин
 • Производство на меки капсули со желатин

Популарни пребарувања

15%

Технологии и опрема за производство на капсули со желатин

15%

Упатства за употреба на полуавтоматска капсула за желатин во капсула

35%

Процес на производство на капсула со желатин

35%

Како да изберете опрема за производство на капсули со желатин?

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Каталог / Фармацевтска технологија / Производство на желатински капсули за лекови / Методи за индустриско производство на капсули со желатин

Методи за индустриско производство на капсули со желатин

Постојат три главни методи за индустриско производство на капсули со желатин: потопување, ротационо-матрица и капе.
Треба да се напомене дека за да се добијат тврди капсули, методот на натопи е широко користен во индустријата, во суштина единствениот. Како и да е, за да се добијат меки желатински капсули (со заптивање на капки), методот моментно се користи само во лабораториски услови, бидејќи е ниско-продуктивен и одзема многу време.
Методот на печат, или ротационо-матрикс, се користи за производство на меки капсули со желатин и е најрационален за нивното производство во индустриското производство. Принципот на методот е прво да се добие желатинска лента, од која капсулите се притискаат на ролните веднаш по полнењето и запечатувањето.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за производство на капсули со желатин

Модел: Капсули со желатин

 • Означено како: Капсули со лесна желатин Бизнис Бизнис план Блогот Желатин Инвестиции Екапсулација Иновации Екапсулација Капсули Капсулатор Екапсулација Трговија Компанија Купете бизнис Ново Готвење желатин Производство Производство на капсули Почни Статии Капсули со тврд желатин Фармацевтска опрема Капсули со желатин за шиење

Популарни пребарувања

15%

Технологии и опрема за производство на капсули со желатин

15%

Упатства за употреба на полуавтоматска капсула за желатин во капсула

35%

Процес на производство на капсула со желатин

35%

Како да изберете опрема за производство на капсули со желатин?

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Машината TS-SG10 произведува две ленти со желатин што се собрани на тапани со формат. Диспензерот испушта и распрскува истовремено неколку дози на лекот директно до местото за формирање на капсула. Во петтата фаза, готовите капсули се внесуваат во фен за тапан, натопен со машина TS-SG10. Во фен, обработката на капсулите, вклучително и отстранувањето на маслото од површината на капсулата и сушењето, се одвива во фази. Тапанот изведува одреден број на вртежи во насока на стрелките на часовникот. После тоа, тапанот застанува и прави неколку вртежи во спротивна насока. Капсулите спаѓаат во следниот тапан. Во исто време, нови капсули се внесуваат во првиот тапан. Постапката се повторува во секој следен тапан. Завршените капсули се растовараат од последниот тапан во фиоката. Во последната, шеста фаза на производство на меки желатински капсули, ленти со капсули се инсталираат во лавици и се транспортираат во специјална просторија опремена со систем за снабдување со чист воздух и систем за контрола на климата: постојана температура од 20-22 ° C и релативна влагата од 20 до 22% се одржува во просторијата.

Спецификации

Машините кои работат според овој метод ги извршуваат сите операции со голема точност (3%) и голема продуктивност (од 3 до 76 илјади капсули на час), а исто така ви овозможуваат да добиете капсули со различни форми, широк спектар на капацитети и со полнила со различна конзистентност (претежно течност и паста).
Јужнокорејската компанија Ки Корпорес произведува сет технолошка опрема за производство и полнење на меки капсули со желатин. Процесот на производство за капсули со желатин може да се подели во шест главни фази. Првата фаза на производство е подготовка на лек на температура од 60-70 ° C во вакуум миксер или резервоар. Резервоарот има волумен од 200 l и е опремен со интегриран сензор за контрола на температурата. (# Во втората фаза на производство, што се спроведува паралелно со првата, масата на желатин се подготвува во еден од резервоарите за топење на желатин, работејќи наизменично).

Совети за нашите клиенти

Gelелатинот испорачан во форма на гранули се топи на температура од 90-100 ° С во резервоар од 400 l опремена со миксер со фиксна брзина на вртење од 40 вртежи во минута. Помошен резервоар за желатин се користи за транспорт на готовата маса на желатин. Има волумен од 2000 l и е опремен со интегриран сензор за контрола на температурата. Во резервоарот, температурата на производот се одржува во опсег од 70 до 90 ° C.
Третата фаза на производство е подготовка за работа на машината за производство и полнење на меки капсули со желатин модел TS-SG10. Подготвениот желатин и лекот се вчитуваат во машината. После тоа, машината е подесена и капсулите се ослободуваат. Во четвртата фаза, се врши вистинско производство на меки капсули со желатин.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  индустриски методи на производство на капсули со желатин.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: