Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Фармацевтска технологија / Технологија на таблети / Материјали за антифрикција во фармацевтската индустрија

Материјали за антифрикција во фармацевтската индустрија

6174

979528
 • Лоша опрема
 • Опрема за компресија на таблети
 • Производство на таблети
 • Опрема за пакување таблети
 • Лоша опрема
 • Опрема за компресија на таблети
 • Производство на таблети
 • Опрема за пакување таблети

Популарни пребарувања

15%

Производство на таблети во модерно фармацевтско производство

15%

Каде да се најде специјалист за производство на таблети во Казахстан?

35%

Нови методи за производство на таблети во Русија

35%

Сведоштва од сопствениците на фармацевтски таблети опрема

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Каталог / Фармацевтска технологија / Технологија на таблети / Материјали за антифрикција во фармацевтската индустрија

Материјали за антифрикција во фармацевтската индустрија

Еден од проблемите на производство на таблети е добивање добра флуидност на гранулат во уредите за добиточна храна (инки, канти). Добиените гранули или прашоци имаат груба површина, што го отежнува нивното истурање од инка за вчитување во матричните гнезда. Покрај тоа, гранулите можат да се придржуваат до theидовите на матрицата и ударите поради триење развиено во зоните за контакт на честичките со алатката за печатување на таблет машината. За да се отстранат или намалат овие непожелни феномени, се користат супстанции против триење, претставени од група на лизгачки и подмачкувачки материи. Лизгачки материи, привлечени на површината на честички (гранули), ја елиминираат или намалуваат грубоста, зголемувајќи ја нивната флуидност (проток). Најефикасното лизга е поседувано од честички кои имаат сферична форма.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за производство на фармацевтски таблети

Модел: Материјали за антифрикција во фармацевтската индустрија

 • Означено како: Супстанции против антифрикција Бизнис Бизнис план Блистер со апчиња Блогот Инвестиции Иновации Каталог на опрема Квалитет на таблета Трговија Компанија Корективни супстанции Купете бизнис Форми на дозирање Ново Давач на таблети Полери за таблети Производство Производство на таблети Притиснете го ротациониот таблет Почни Статии Апликатор за пилули Апчиња Прес-таблет Таблетпрес Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

15%

Производство на таблети во модерно фармацевтско производство

15%

Каде да се најде специјалист за производство на таблети во Казахстан?

35%

Нови методи за производство на таблети во Русија

35%

Сведоштва од сопствениците на фармацевтски таблети опрема

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

За таблети со продолжено дејство, ова е непожелно, бидејќи со терапевтска доза на лековити супстанции, бавното ослободување на вторите нема да обезбеди терапевтска концентрација во крвта, затоа, намалување на содржината на глиданти поради зголемување на нивната дисперзија може да го подобри квалитетот на готовиот производ. Лубрикантите го олеснуваат исфрлањето на таблетите од матрицата. Тие се нарекуваат и лепливи, или антилепливи материи. Лубрикантите не само што го намалуваат триењето на местата за контакт, туку исто така значително ја олеснуваат деформацијата на честичките заради намалувањето на нивната адсорпција на нивната јачина заради навлегувањето во микрограпите. Функцијата на лубрикантите е да ја надминат силата на триење помеѓу гранулите и wallидот на матрицата, помеѓу компримираната таблета и wallидот на матрицата во моментот кога таблетите се туркаат од долниот удар од матрицата.

Спецификации

По својата природа, глидантите можат да се поделат во две групи: маснотии и масни материи - парафин, водородни растителни масти и путер од какао, додадени во количина до 2%; калциум и магнезиум стеарати, чиста стеаринска киселина (< еден%); супстанции во прав - талк, скроб и нив-80. Талкот се додава во гранулата не повеќе од 3%, бидејќи делува иритирачки на мукозните мембрани. Супстанциите во прав наоѓаат поголема употреба отколку масните материи, бидејќи вторите влијаат врз растворливоста и хемиската отпорност на таблетите. Глиданти во прав се додаваат со правување на гранулот. Лизгачките материи вршат друга функција: отстранување на електростатичкото полнење од честички во прав или фаулирање, што исто така ја подобрува нивната проточност. За таа цел, користете талк, стеарити, аерозил.

Совети за нашите клиенти

Талкот е една од супстанциите што го претставува типот ламеларни силикати, кои се базираат на слоеви од најгустото шестоаголно пакување. Слоевите се поврзани едни со други со преостанати сили ван дер Валс (најслаб од сите хемиски врски). Поради овој имот и голема дисперзија на честички, тие се способни за деформација и добро лизгање. Препорачливо е да се воведат овие супстанции во составот на таблетирани маси во многу дисперзирана состојба. Колку е поголем степенот на мелење, толку е поголема површината на таблетираната маса со иста количина што можат да ја покријат. Бидејќи талкот и стеаратите се хидрофобни глиданти, тие го попречуваат навлегувањето на дигестивните течности во порозната структура на таблетата, што ја нарушува неговата распадот.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  супстанции против триење во фармацевтското производство.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: