Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Фармацевтска технологија / Производство на супозитории во производството / Стандардизација на супозитории во фармацевтската индустрија

Стандардизација на супозитории во фармацевтската индустрија

6215

979896 година
 • Diclafinac супозитории
 • Супозитории на Macmirror
 • Пакет за супозитории
 • Супозиториум мувла
 • Diclafinac супозитории
 • Супозитории на Macmirror
 • Пакет за супозитории
 • Супозиториум мувла

Популарни пребарувања

15%

Каде е профитабилно да се купи опрема за супозитории?

15%

Каде можам да најдам специјалист за супозитории за стандардизација во Казахстан?

35%

Нови начини за стандардизирање на супозитории во Русија

35%

Активна продажба на супозитории во фармацевтската индустрија, идеи за бизнис

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Каталог / Фармацевтска технологија / Производство на супозитории во производството / Стандардизација на супозитории во фармацевтската индустрија

Стандардизација на супозитории во фармацевтската индустрија

Сите произведени супозитории мора да ги исполнуваат барањата на Државната фармакопеја XI: Супозиториите мора да имаат униформа маса. Хомогеноста на супозиторијата се проверува визуелно на надолжен пресек со присуство или отсуство на подмножества, парчиња од основата, честички со различна боја, други подмножества; сепак, дозволено е присуство на воздушна шипка. Отстапувања во масата на супозитории се дозволени во рок од 5%. Супозиториите треба да имаат иста редовна форма. Во супозиториите, медицинските супстанции мора прецизно да се дозираат. Супозиториите треба да имаат цврстина што овозможува лесна употреба.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за производство на супозитории во фармацевтската индустрија

Модел: Стандардизација на супозитории во фармацевтската индустрија

 • Означено како: Анализатор на топење Бизнис Бизнис план Блогот Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Лекови Медицински супстанции Ново Подготовка на супозиторија Производство Производство на супозитории Почни Статии Линија за супозитории Подлога на база Барања за супозиториска основа Фармацевтска опрема Формирање на супозитории

Популарни пребарувања

15%

Каде е профитабилно да се купи опрема за супозитории?

15%

Каде можам да најдам специјалист за супозитории за стандардизација во Казахстан?

35%

Нови начини за стандардизирање на супозитории во Русија

35%

Активна продажба на супозитории во фармацевтската индустрија, идеи за бизнис

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Ослободувањето на лекови од хидрофобни основи е побавно.
При производство на супозитории, мора да се запомни дека медицинските супстанции внесени во составот на овие дозирни форми во форма на водни раствори се апсорбираат многу полесно и имаат локален ефект побрзо од лековитите супстанции администрирани во сува форма. По микробиолошка чистота, подготовките за администрација на ректалот се класифицирани од страна на Државната фармакопеја како категорија IIIA, т.е. 1 g или 1 ml од лекот треба да содржи не повеќе од 1000 аеробни бактерии и 100 габи во отсуство на Escherichia coli Escherichia coli.

Спецификации

Сите супозитории (особено ректални и уретрални) мора да имаат доволно цврстина за да ја надминат отпорноста на ткивата и сфинктерите, во спротивно супозиториите се деформираат и нивната употреба станува невозможна. Температурата на топење утврдена за липофилни супозитории не треба да надминува 37 ° C. Покрај тоа, неопходно е нивното топење да се случи во краток опсег на температура (1-2 ° C). Ако определувањето на температурата на топење е тешко, тогаш поставете го времето на целосна деформација, што треба да биде најмалку 3 и не повеќе од 15 минути. За супозитории направени на хидрофилни основи, се одредува времето на растворање во вода, кое не треба да надминува 1 час.

Совети за нашите клиенти

Течната маса формирана по топењето или распуштањето на супозиторијата треба спонтано да се шири преку мукозната мембрана, формирајќи униформа слој. Оваа состојба е неопходна за да се обезбеди близок контакт на лекот со ткивата и нејзината соодветна апсорпција. Супозиториите треба лесно да ги ослободат лековите вклучени во нив. Овој квалитет зависи и од својствата на основата што се користи за подготовка на супозитории и од методот на внесување на лековити супстанции во основата. Хидрофилните основи (освен полиетиленски оксиди) лесно ослободуваат активни материи, бидејќи можат да се растворат во тајните на мукозните мембрани.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  стандардизација на супозитории во фармацевтската индустрија.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: