Се препорачува сигурна услуга

Фармацевтски пелетирање

6218 година

979969
 • пелетизирање
 • пелетизирање

Популарни пребарувања

15%

Како да изберете опрема за пелетирање?

15%

Совети за технологија за пелетирање

35%

Нови методи на пелетизација во фабриките во Русија

35%

Детален опис на процесот на пелетирање во фармацевтската индустрија

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Фармацевтски пелетирање

За да се проучи формирањето на пелети (микросфери), неопходно е да се разберат механизмите на формирање и раст на гранули. Некои теории се изведени од експериментални податоци, други добиени од визуелни набудувања. Конвенционалната гранулација како најцелосно проучен и класифициран процес на формирање на микросфера, спроведена со употреба на различна опрема, беше поделена во три последователни фази: фазата на нуклеација, фаза на транзиција и фаза на раст на сфера. Сепак, врз основа на експерименти за проучување на механизмот за формирање и раст на микросферите, беа предложени следниве механизми за раст на микросферата: формирање на јадро, сврзување, слој и трансфер на материјал за триење.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за фармацевтска опрема за пелетирање

Модел: Фармацевтски пелетирање

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Гранулација на прав Панирање Машини за панирање Патен котел Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Лекови Микросфери Ново Пелетизирање Слој на пелетирање Пелети Производство Почни Статии Таблетирање Цврста дозирна форма Технологија на производство на пелети Фармацевтска машина Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

15%

Како да изберете опрема за пелетирање?

15%

Совети за технологија за пелетирање

35%

Нови методи на пелетизација во фабриките во Русија

35%

Детален опис на процесот на пелетирање во фармацевтската индустрија

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Фрагменти или прашина како резултат на триење, оштетување или уништување на честички се депонираат на големи микросфери. Формирање на прашина и последователно врзување и положување продолжува сè додека бројот на поволни судири не почне да се намалува брзо, што доведува до намалување на стапката на раст на микросферите. Од овој момент започнува третата фаза на пелетизација - фаза на раст на микросфери. Главниот механизам на оваа фаза, кој влијае на бавниот раст на агломератите, е пренесување на материјалот со триење, вклучително и трансфер на материјал од една гранула во друга во која било насока. Во оваа фаза, нема промена во вкупниот број или масата на честички.

Спецификации

Оформувањето на јадрото е вообичаен механизам во сите процеси на формирање на пелети - пелетизација / гранулација и се јавува кога прашината е во прав. Примарната честичка е поврзана едни со други со формирање на трифазни јадра (воздух - вода - честички) со помош на течни мостови. Јачината на соединението се зголемува со намалување на големината на -делниот. Големината и брзината на формирање на јадра се под влијание на големината на примарните честички, нивната содржина на влага, вискозноста на честичките на врзувачот, влажноста на материјалот и условите на обработка (мешање и сушење). Масата и бројот на јадрата во системот се важни карактеристики на фазата на нуклеација и варираат со текот на времето.

 

Совети за нашите клиенти

После фазата на нуклеација, следува фаза на транзиција, во која врската и слојот се вклучени како механизми за раст на микросферата. Соединение е дефинирано како формирање на големи честички за време на случајни судири на формирани јадра со мала вишок на влага на површината на јадрото. Иако бројот на јадрата постепено се намалува, вкупната маса на системот останува непроменета во текот на оваа фаза. Поставувањето е бавен механизам за раст на микросферата, вклучувајќи секвенцијално прицврстување на фрагменти и прашина на веќе формирани јадра. За време на положување, бројот на честички останува ист со зголемена вкупна маса на системот.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  добро пелетизирано во фармацевтското производство.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: