Се препорачува сигурна услуга

Слој на пелетирање

6218 година

979974 година
 • Пелети
 • Основи на технологијата на микросфери и пелети
 • Пелети
 • Пелети
 • Основи на технологијата на микросфери и пелети
 • Пелети

Популарни пребарувања

15%

Каде да се најде специјалист за положување во Казахстан?

15%

Пронајдете упатства за положување

35%

Како да организирате бизнис со слоевито пелетирање?

35%

Слој на пелетизација во современото фармацевтско производство

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Слој на пелетирање

Микросфери може да се направат и со поставување на наркотична супстанција на инертни микросфери. Процесот на положување е последователна примена на слоеви на лекова супстанција од раствор, суспензија или сув прашок до јадрото. Нуклеите можат да бидат кристали или гранули од ист материјал или инертни честички. Кога се слоевит од раствор или суспензија, честичките од лековната супстанција се раствораат или суспендираат во течност. Кога правот е слоевит, целосно растворање не се јавува заради малата количина течност, без оглед на растворливоста на активната компонента во течноста. При прашок со нанесување на лекот, растворот за врзување е прскан врз инертни јадра, а потоа се нанесува прашокот. Со додавање на компонента за формирање на слој, формирање на топчиња од слој по слој се врши до саканата вредност. Погодни компоненти за формирање на слој се прав и врзива, суспензии или раствори. Поради движење на пелети во роторот, примена на густи слоеви.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за пелетирање

Модел: Теорија за формирање и раст на пелети (микросфери).

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Гранулација на прав Панирање Машини за панирање Патен котел Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Лекови Микросфери Ново Пелетизирање Слој на пелетирање Пелети Производство Почни Статии Таблетирање Цврста дозирна форма Технологија на производство на пелети Фармацевтска машина Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

15%

Каде да се најде специјалист за положување во Казахстан?

15%

Пронајдете упатства за положување

35%

Како да организирате бизнис со слоевито пелетирање?

35%

Слој на пелетизација во современото фармацевтско производство

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Овој процес обично се користи за да се зголеми стапката на растворање на активната супстанција и, како последица на тоа, да се зголеми биорасположивоста на слабо растворливи лекови. Зацврстувањето е процес во кој препаратот се стопи, раствора или распрснува во врели смоли, восоци или масни киселини и се испрска во воздушна комора, каде што температурата се одржува под точката на топење на компонентите на составот за да се добијат зацврстени микросфери. Во зависност од физичкохемиските својства на компонентите и составот на полнежот, во овој процес може да се добијат микросфери со конвенционално или модифицирано ослободување. Компресијата е една од компактирачките технологии за производство на микросфери. Со зачувување на мешавината на активни компоненти и помошни материи под притисок, може да се добијат микросфери со одредени големини и форми. Составот на оптоварувањето и условите на процесите што го контролираат квалитетот на готовите микросфери се слични на параметрите во производството на таблети.

Спецификации

Може да нанесете различни слоеви со различни карактеристики. Пелетите добиени со користење на оваа технологија имаат многу позитивни карактеристики, како што се сферична форма, добра флуидност, дозирање, компактна структура, ниска хигроскопност, висока густина на рефус, густ и униформа површински слој, тесна дистрибуција на големина на честички, висока отпорност. Надворешно на абразија, можност за вклучување на голем број видови на повеќеслојни биолошки активни супстанции и оптимална почетна форма на пелети за последователно обложување. Кога се користи ротациониот метод, можно е да се нанесе филмот во многу дебели слоеви. Користејќи ја оваа технологија, можно е да се добијат пелети што содржат голем број на биолошки активни супстанции (кога е потребно). Со пелетизација на слој по слој, биолошки активна супстанција може да биде: испрскана врз почетните јадра во форма на раствор со концентрација до 50%; спреј во суспензија; изведувајте дозирање во форма на прав во комбинација со снабдување со растворувач и врзивно средство.

Совети за нашите клиенти

Во овој случај, зголемувањето на масата за време на пелетизација на слој по слој во роторот може да биде до 10 пати повеќе од почетната маса. Поставувањето на лекот на микросферите се врши и во центрифугални гранулатори, кои можат да се користат за добивање на мулти-елементни производи со конвенционално или модифицирано ослободување на лекот. Користејќи ги ваквите системи, можно е да се подготват основни гранули, слоевитоста на лекот и премачкување во истата опрема, што овозможува да се добијат сферични повеќеслојни гранули со потребното ослободување на лекот. Покрај горенаведените методи, кои се најчести, во фармацевтската индустрија во ограничен степен се применуваат и други методи за производство на микросфери, како што се глобулација, зацврстување и компресија. Глобулацијата се состои од два поврзани процеси: сушење на спреј и зацврстување. Сушење на спреј е процес во кој суспензија или раствор на наркотична супстанција без помошни супстанции се прска во проток на топол воздух за да се произведат суви сферични честички.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  слоевито пелетирање.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: