Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Фармацевтска технологија / Основи на пресување на прав во таблети / Таблетирање (притискање) во фармацевтската индустрија

Таблетирање (притискање) во фармацевтската индустрија

6216

979948 година
 • Машини за печатување на таблети
 • Фармацевтски прав
 • Компресија на таблети во прав
 • Директни компресивни фармацевтски прашоци
 • Машини за печатување на таблети
 • Фармацевтски прав
 • Компресија на таблети во прав
 • Директни компресивни фармацевтски прашоци

Популарни пребарувања

15%

Како да изберете опрема за таблетирање?

15%

Совети за таблети технологија

35%

Нови методи на таблетирање во фабриките во Русија

35%

Детален опис на процесот на таблетирање во фармацевтската индустрија

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Каталог / Фармацевтска технологија / Основи на пресување на прав во таблети / Таблетирање (притискање) во фармацевтската индустрија

Таблетирање (притискање) во фармацевтската индустрија

Таблетирање (притискање) е процес на формирање таблети од грануларен или прашок материјал под притисок. Во современото фармацевтско производство, таблетирањето се врши на специјални преси наречени машини за таблети.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за фармацевтска опрема за таблетирање

Модел: Фармацевтски таблетирање

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Ново Полери за таблети Прашоци Материјали во прав Притискање Притискање на прав во таблети Производство Директно притискање Притиснете го ротациониот таблет Почни Статии Таблетирање Апчиња Прес-таблет Таблетпрес Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

15%

Како да изберете опрема за таблетирање?

15%

Совети за таблети технологија

35%

Нови методи на таблетирање во фабриките во Русија

35%

Детален опис на процесот на таблетирање во фармацевтската индустрија

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Процентот на таблети за тритурација е 1-2% од сите таблети. Тие се направени во оние случаи кога е неопходно да се добијат микротрелки, чие производство на современи таблетни машини е тешко да се изврши или кога физичкохемиските својства на лековите можат да се променат при притискање. Овој дел ќе биде посветен на подетален опис на технологијата за производство на таблети со притискање (таблетирање).

Спецификации

Таблетите се добиваат на два начина: Со притискање на прашоци за таблети или гранули на машини за таблети со различни капацитети (ова е главниот начин за добивање таблети). Таблетите добиени на овој начин се нарекуваат компресирани. Формирање на таблетирана маса.

Совети за нашите клиенти

Во овој случај, пластичната влажна маса е компресирана: масата се навлажнува со 60% етанол и последователно се суши. Таблетите добиени на овој начин се нарекуваат обликувани, или тритурација. Таквите таблети се мешавина од мали дози мелени дроги со лактоза, сахароза или манитол (тритурација) и се мали цилиндри со тежина до 0,05 g, дијаметар 1-6 мм, помалку тврди и издржливи од притиснатите таблети.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  таблетирање (притискање) на фармацевтско производство.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: