Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Фармацевтска технологија / Основи на пресување на прав во таблети / Современи карактеристики на преси за таблети

Современи карактеристики на преси за таблети

6216

979950
 • Притискање на апчиња фотографија
 • Таблети во прав
 • Метод на таблета за директно компресија
 • Материјали за производство на таблети
 • Притискање на апчиња фотографија
 • Таблети во прав
 • Метод на таблета за директно компресија
 • Материјали за производство на таблети

Популарни пребарувања

15%

Упатства за печат таблети

15%

Сведоштва од вистински луѓе за работата на печатот

35%

Осврти од сопствениците на таблети за печат

35%

Каде е профитабилно да се купи преса за таблети?

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Каталог / Фармацевтска технологија / Основи на пресување на прав во таблети / Современи карактеристики на преси за таблети

Современи карактеристики на преси за таблети

Многу компании што произведуваат фармацевтска опрема постојано работат на подобрување на користените таблети преси и нивните компоненти. Неодамна, компанијата FETTE (Германија) го подобри ротациониот преса за таблети, користејќи сегментиран матрикс диск наместо традиционални умирања. Наместо 47 удари и 47 завртки, се користат само 3 сегменти, што дава очигледни предности, како што се: висока продуктивност - до 311 илјади таблети на час; помалку време поминато на промени во производот - нема потреба од прилагодување на поединечни матрици; намалено време на чистење, бидејќи бројот на делови е намален и нема дупки што е тешко да се исчистат; пониска сила на исфрлање на таблетите поради намалено триење на wallsидовите на матрицата; 5-6 пати подолг век на траење на услугата заради сегменти изработени од челик со висока легура и од пониски сили на триење; намалување на загубите на производот до 50% поради отсуство на остри рабови и присуство на рамна површина на матричниот диск. Поради јасните предности, презентираната иновативна технологија успешно се воведува во фармацевтското производство.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за печатување таблети

Модел: Карактеристики на печатот на таблетот

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Ново Полери за таблети Прашоци Материјали во прав Притискање Притискање на прав во таблети Производство Директно притискање Притиснете го ротациониот таблет Почни Статии Таблетирање Апчиња Прес-таблет Таблетпрес Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

15%

Упатства за печат таблети

15%

Сведоштва од вистински луѓе за работата на печатот

35%

Осврти од сопствениците на таблети за печат

35%

Каде е профитабилно да се купи преса за таблети?

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

FETTE го разви новиот 102i ротационен лабораториски печат, со кој се овозможува производство на дво-и трислојни таблети. Автоматска ротирачка мешалка ги вчитува матриците. Камерата за исфрлање на таблетите автоматски е поставена на горната позиција пред да го притиснете последниот слој. Друга карактеристика на пресата 1021 е држач за сензори за близу инфрацрвена спектроскопија, кој е дизајниран да ја одреди содржината на активната супстанција во компримираната таблета. MANESTY исто така нуди низа модуларни системи за контрола за автоматска контрола на процесот на производство на таблети и негово следење. Ова вклучува системи за контрола, од кои едниот ја мери силата на компресија и тежината на таблетите. Ова ги намалува загубите, го зголемува производството, ја зголемува веродостојноста на производниот процес и квалитетот на таблетите. Сите напори на современите производители на фармацевтска опрема се насочени кон добивање таблети со висок квалитет.

Спецификации

Во последниве години, ефикасноста на таблетите преси значително се подобри благодарение на напредокот во машинството и електротехниката. Новите тешки машини се способни за производство на огромни количини таблети. Безбедноста на пресинот на таблетите станува сè поважна. За многу странски и домашни компании, леснотијата на чистење е сè поважен критериум во работењето на опремата, поради што многу фармацевтски компании користат технологија WiP (Wash in Place) технологија, со што се намалува времето за чистење за неколку пати. Брзата и лесна реконфигурација на таблет печатот во овој процес е исто така важен критериум за многу фармацевтски компании. Во прес-таблетите за таблети IMA / KILIAN Synthesis, горните ролери за печат се поставени на лежишта за пиво. Ова обезбедува леснотија на одржување и чистење на зоната на притискање, како и можност за брзо заменување на табелата со матрици. Работната површина е целосно изолирана со специјални заптивки, со што се елиминира влегувањето на производот во механичка зона на машината.

Совети за нашите клиенти

Излезната лента за таблети е исто така дизајнирана на вртливиот спој, кој овозможува оптимален пристап до областа на производот, што го поедноставува одржувањето и чистењето на опрема. Параметрите на таблетот може да се анализираат со помош на специјална програма за АПТ. Програмата претставува систем за развој на производствените процеси, нивна анализа и управување со постојано проценување на критичните индикатори за квалитет и техничките карактеристики на суровините, средните производи и самите процеси со цел да се подобри квалитетот на финалниот производ. Контролата на производната линија е само еден мал дел од голем аналитички систем. Овде неодамна излегоа на израз БИК технологиите. За да се исполнат барањата на клиентите, ИМА веќе има опремено некои од своите преси со систем BIC за контрола на униформноста на таблетите. FETTE исто така има интегрирано аналитички компоненти во преси за таблети и нивните периферни уреди. Примерите вклучуваат мерење на силата на притисок во пресата, одредување на тежината, цврстината, дијаметарот и дебелината на таблетата, како и анализа на активната супстанција на периферијата.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  модерни карактеристики на преси за таблети.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: