Се препорачува сигурна услуга

6171

979483
 • Опрема за производство на козметички крем
 • Како да се отвори производство на паста за заби
 • Воведување на лекови во основата на маст
 • Емулгатори во производството на мази
 • Опрема што се користи при производство на мази
 • Опрема за производство на козметички крем
 • Како да се отвори производство на паста за заби
 • Воведување на лекови во основата на маст
 • Емулгатори во производството на мази
 • Опрема што се користи при производство на мази

Популарни пребарувања

15%

Технологии и опрема за производство на хидрофобни основи

15%

Како да започнете бизнис со хидрофобна основа?

35%

Упатства за употреба на опрема за производство на хидрофобни основи

35%

Прегледи од реални луѓе за работата на опрема за производство на хидрофобни основи

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Хидрофобични или липофилни основи се хемиски хетерогени супстанции и нивните мешавини имаат изразена хидрофобност. Оваа група вклучува: масни основи; јаглеводороди основи; силиконски основи. Основните масти вклучуваат животински, растителни и хидрогенизирани масти, како и восоци. Animalивотинските масти, по својата хемиска природа, се триглицериди на повисоки масни киселини. По својства, тие се блиску до масни секрети на кожата. Покрај тоа, мастите содржат ненаменливи компоненти, меѓу кои преовладува холестеролот. Најчестата животинска маст е Adeps suillus seu Axungiaporcina (депурата). Ова е мешавина на триаглицерид на стеаринска, палмитична, олеинска и линолна киселина. Свинско месо содржи и мала количина холестерол.
Тоа е бела маса практично без мирис со точка на топење од 34-36 "C. Мастите на свинско маснотии добро се апсорбираат од кожата, не иритираат и лесно се отстрануваат со вода со сапуница. Свинското месо лесно се меша и се топи со други масти , восоци, јаглеводороди, смоли и масни киселини. Поради содржината на стеарин, свинско месо вклучува 25% вода, 70% алкохол, 35% глицерол, формирајќи стабилни системи за емулзија со нив. Сепак, под влијание на светлина, топлина, т.е. воздух и микроорганизми, маснотии маснотии, стекнување на остар непријатен мирис, киселина реакција и иритирачки ефект. Цврсто свинско маснотии е способен за оксидација; не е погоден за производство на маст со оксидирачки агенси. метали, цинк, бакар и бизмут, формирајќи сапуни.Во овој случај, мастите се затемнуваат, стануваат густи и вискозни.Масните растителни масти во најголем дел имаат мрсна конзистентност, што е поврзано со висока содржина на глицериди на незаситени киселини. повторно градина, растителни масти може да се користат само како компоненти на основите за маст.
Во нивната стабилност, тие се слични на животински масти - тие се остри во текот на долгорочното складирање, но поради содржината на испарливи, тие се поотпорни на микроорганизмите. Најмногу се користат растителни масла како што се сончоглед, кикирики, маслиново, праска, бадемово и кајсија. Предностите на растителните масти вклучуваат биолошка безопасност, фармаколошка рамнодушност и можност за пенетрација низ епидермисот. Хидрогенизираните масти се полу-синтетички производ добиен со каталитичка хидрогенизација на масни растителни масла (сончоглед, соја, кикирики, рицинус, итн.).

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година на опрема за производство на мази

Модел: Хидрофобни основи

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Хидрофобни основи Хомогенизација Основи на дифил Инвестиции Иновации Каталог на опрема Класификација на мази Трговија Компанија Купете бизнис Медицински супстанции Ново Организација на производство Производство Производство на креми Производство на маст Скрининг Почни Статии Крем за полнење Пакувања мази Складирање на маст

Популарни пребарувања

15%

Технологии и опрема за производство на хидрофобни основи

15%

Како да започнете бизнис со хидрофобна основа?

35%

Упатства за употреба на опрема за производство на хидрофобни основи

35%

Прегледи од реални луѓе за работата на опрема за производство на хидрофобни основи

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Озокеритот содржи сулфур и смоли и се користи како заптивната смеса. Церезин се добива од озокерит со дополнително прочистување. Ова е аморфна безбојна кршлива маса со точка на топење од 68–72 ° С. Церезин наликува на восок од пчели во својства и се користи како заптивната смеса. Вештачки бензинатум е легура на парафин, озокерит и церезин во различни пропорции. Највисок квалитет е вештачката вазелин со церезин. Полиетиленски или полипропиленски гелови се легури со полиетилен или полипропилен со мала молекуларна тежина со минерални масла. Тие се прилично рамнодушни и компатибилни со голем број на лекови. Овие гелови, како желе од нафта, можат да се користат за површински мази. Рафинираното масло од Нафталан е густа, сирупна, црна течност со зеленикава флуоресценција и специфичен мирис. Добро се меша со масни масла и глицерин и има локален анестетик и антимикробен ефект. За да се добие база за маст, нафталанското масло се кондензира со парафин или вазелин.
Силиконските основи се органозилициумни соединенија со висока молекуларна тежина. Тие се користат како интегрална компонента на сложените основи на маст. Тие формираат хомогени легури со вазелин или безводен ланолин и добро се мешаат со масни и минерални масла. Силиконските основи се добиваат на два начина: со спојување на силиконската течност со други хидрофобни компоненти и задебелување на силиконската течност со аеросил. Течностите со Есилон-4 и есилон-5, кои имаат најдобра компатибилност со лековити супстанции и други основни компоненти, добија најголема употреба. По изглед, овие се безбојни, транспарентни, мрсни, без мирис и без вкус на течности. Нивната предност е висока стабилност, хемиска рамнодушност и отпорност на топлина. Покрај тоа, тие не ги кршат физиолошките функции на кожата, немаат иритирачки ефект, ја нарушуваат размената на бензин малку и не лутаат.
Есилоните се мешаат со етер, хлороформ, течен парафин и не се мешаат со вода и глицерин. Лошите страни на есилоните вклучуваат бавно ослободување на лекови, така што тие можат да се користат само за мази со површински ефекти.
Тие, исто така, предизвикуваат оштетување на конјунктивата на окото, според тоа, не можат да се користат кај мастите за очи. Така, овие супстанции се блиски во нивните физички и хемиски својства со јаглеводороди, а во однос на брзината и длабочината на апсорпција на лековитите материи - до масните основи.

Спецификации

Конзистентноста на хидрогенизираните масти во зависност од условите на хидрогенизација може да биде различна - од полу-цврста до цврста. Имајќи ги позитивните квалитети на животинските масти, тие се постабилни, подобро се мешаат со вода, но помалку се апсорбираат.
Восоците се естри на масни киселини и повисоки монохидрични алкохоли. Восоците се хемиски инертни, а многу од нив добро се мешаат со вода. Восоците се добро споени со маснотии и јаглехидрати и служат за запечатување на мази и за зголемување на нивната вискозност. Восоците вклучуваат безводен ланолин и пчелин восок. Безводен ланолин е животински восок добиен со миење на волна на овца. Тоа е густа, вискозна кафеаво-жолта маса со чуден мирис и се разликува од другите восоци во високата содржина на стероли (особено, холестерол). Ланолин се топи на температура од 36–42 ° С, добро се апсорбира во кожата и има ефект на омекнување. Составот на ланолин е многу сложен и сè уште не е целосно проучен. Во суштина, тоа е мешавина од естри на алкохоли со висока молекуларна тежина (холестерол, изохолестерол, итн.) Со повисоки масни киселини (миристички, палмитски, церотински и др.) И бесплатна висока молекуларна тежина "алкохоли. Со својства, ланолин е близу до човечка кожа масти.Во хемиска смисла, таа е прилично инертна, неутрална и стабилна за време на складирањето.Највредно својство на ланолин е можноста да се емулгираат до 180-200% (од сопствената тежина) вода, до 140% глицерол и околу 40% етанол (70% концентрација) со формирање на емулзии, како што е водата во маслото.Додавањето на мала количина ланолин во маснотиите и јаглеводородите драматично ја зголемува нивната способност да се мешаат со вода и водни раствори. Недостатоци на безводен ланолин како основа се високиот вискозност и тешкотијата на ширење, што не дозволува тој да се користи во неговата чиста форма.Приновиот восок се произведува со топење на испразнетата пчела саќе. Тоа е тврда кршлива маса со темно жолта боја со карактеристична мед sm елл и точка на топење од 62-68 ° C. На температура од 35 ° C, станува густ. Восок од пчелин. е мешавина од естри (алкохоли со висока молекуларна тежина и палмитинска киселина, а исто така содржи и церотинска киселина. Има мала емулгирачка особина и ја зголемува апсорпцијата на течности базирана на вода. Белиот восок се добива од жолто со белење на сончева светлина. тоа е инфериорна во однос на жолта по квалитет, така што кога се избелува и делумно рингидна, таа е исто така повеќе кревка.

Совети за нашите клиенти

Јаглеводородните основи по изглед и конзистентност се слични на мастите. Тие се мешавини на цврсти или цврсти и течни заситени јаглеводороди. Овие основи се карактеризираат со висока хемиска отпорност, стабилност и компатибилност со повеќето лековити супстанции, меѓутоа, тие тешко се апсорбираат од кожата и тешко се мијат..
Следниве основи се најшироко користени: вазелин, парафински восок, течен парафин, озокерит, церезин, вештачки желе на нафта, полиетилен или полипропилен гелови и рафинирано масло од нафталан. Вазелин се добива како резултат на рафинирање на нафта. Ова е хомогена вискозна маса за истегнување со топење од 37-50 "C. Вазелин е од два вида: жолта и бела боја. Белиот бензинатум се добива од жолта со белење на истиот.
Според нивните својства, двата вида се исти. Вазелин е хемиски рамнодушен; стабилно е за време на складирањето и за време на топењето да се формира чиста течност со слаб мирис на парафин и масло. Вазелин се меша со масти и масни растителни масла (со исклучок на рицинусово масло), полека не ослободува лековити супстанции, затоа може да се користи само за масти со површни ефекти. Скоро не се апсорбира од кожата, нема иритирачки ефект и лошо се меша со вода, и затоа често се комбинира со ланолин. Ова ви овозможува да ја зголемите апсорпцијата на лекови од мази. Недостатоци на желе од нафта вклучуваат повреда на физиолошката функција на кожата. Многу истражувачи забележуваат дека колку повеќе цврсти парафини и озокерити се вклучени во составот на вазелин, толку е полошо неговиот квалитет. Вазелин често предизвикува алергии, не може да го користат луѓе со дерматитис, егзема и чувствителна кожа. Вазелин е слабо отстранет од местото на апликација. Ако 60% од човечката кожа е размачкана со вазелин, тогаш може да дојде до смрт. За мази за очи, се користи посебен степен на вазелин со најголемо прочистување. Цврст парафин се добива и во преработката на маслото. Тоа е бела цврста, кристална маса, мрсна на допир со точка на топење од 50-57 ° C. Парафинот е хемиски отпорен, не е сапонифициран со каустични алкалии и не се меша добро со вода и други супстанции. Парафинот се користи како заптивната смеса за основите на маст. Масло од вазелин (течен парафин) е безбојна мрсна течност што ги омекнува основите на маст. Маслото од вазелин се меша со маснотии и растителни масла (освен рицинусово масло) и ги има сите недостатоци на вазелин.
Озокерит (планински восок) е темно кафеав восок како минерал со мирис на масло и точка на топење од 50-65 ° C. Хемиски, тоа е мешавина од јаглеводороди со висока молекуларна тежина.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  хидрофобни основи.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: