Се препорачува сигурна услуга

Хомогенизација на мази и креми

6171

979497
 • Како да се отвори производство на паста за заби
 • Фармацевтска опрема за производство на мази
 • Купете опрема за производство на крем од мед
 • Опрема за производство на крем за тело
 • Како да се отвори производство на паста за заби
 • Фармацевтска опрема за производство на мази
 • Купете опрема за производство на крем од мед
 • Опрема за производство на крем за тело

Популарни пребарувања

15%

Како да изберете опрема за хомогенизација на мази и креми?

15%

Совети за хомогенизација на маст и креми за технологија

35%

Нови методи на хомогенизација во производството во Русија

35%

Детален опис на процесот на хомогенизација

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Хомогенизација на мази и креми

Следната фаза во производството на мази е хомогенизација. Ова е специфична фаза, бидејќи со мешање посакуваниот степен на дисперзија на лековити супстанции не се постигнува секогаш. Различна опрема се користи за хомогенизација, како што се ролери или дискови, меленици и колоидни мелници, како и агенси за хомогенизирање-распрснување.
Тркалата мазерки имаат две или три ролни со мазна површина, вртат едни кон други со различни брзини, обезбедувајќи транзиција на маста од вратилото до вратилото и зголемување на триењето меѓу нив. Ролни се направени од порцелан, базалт или метал. За да се одржи оптималната температура на мастата што влегува во ролните, тие се шупливи, така што доколку е потребно, може да се снабдува вода внатре.
Масерот е систем од три рола во контакт едни со други, оските на кои се наоѓаат острите во иста рамнина. Две екстремни ролни се притиснати на средните извори. Јазот помеѓу средните и екстремните ролни е прилагодлив. Мастите и пастите се нанесуваат во контактната зона на ролните. Мелени маст се крчка од ролна со стругалка поставена на случајот на масер. Процесот на мелење се одвива во три фази: цврсти честички или грутки се смачкани или мелени во пукнатините помеѓу ролерите I и II; дејството на мелење е дополнително засилено со мелење на ролните II и III заради поголема брзина на вртење; ефектот на триење е засилен со дополнителни осцилаторни движења на III ролна по должината на нејзината оска. Многу е важно ролните да се наоѓаат на соодветно растојание едни од други и празнините меѓу ролните I и II, како и помеѓу ролните II и III, се во правилен сооднос. За промена на дозволата, лежиштата на ролери I и III се преместуваат со завртки за прилагодување. Масерот е опремен и со сигурносен уред кој автоматски го запира кога странските предмети влегуваат во празнините помеѓу ролните. Изведбата на три тркала масер е околу 50 кг маст на час. Камен-мелницата се состои од два мелници, каде што горната мелница се фрла заедно со инка за товарање и е стационарна, а долниот меленица се ротира во хоризонтална насока. Маста е хомогенизирана во луменот меѓу мелничарите и се исцеди на рабовите, каде што се собира во приемникот со помош на стругалка. Степенот на дисперзија се одредува со растојанието помеѓу мелничарите. Капацитетот на мелницата е 60–80 кг на час. За подготовка на емулзии и суспензии кои содржат нерастворливи цврсти материи, се користат колоидни мелници со разни дизајни. Во современите колоидни мелници мелењето се јавува во течен медиум со удари или мелење. Односот на цврстите и течните фази варира од 1: 2 до 1: 6, во зависност од својствата на цврстиот материјал што е земја. Колоидното мелење е сложен и слабо проучен процес. Дизајните на колоидни мелници со индустриска примена се малку во број. Од најголем интерес за фармацевтската индустрија се тепачките и вибро-кавитационите колоидни мелници.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за хомогенизација на мази и креми

Модел: Хомогенизација на мази и креми

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Хидрофобни основи Хомогенизација Основи на дифил Инвестиции Иновации Каталог на опрема Класификација на мази Трговија Компанија Купете бизнис Медицински супстанции Ново Организација на производство Производство Производство на креми Производство на маст Скрининг Почни Статии Крем за полнење Пакувања мази Складирање на маст

Популарни пребарувања

15%

Како да изберете опрема за хомогенизација на мази и креми?

15%

Совети за хомогенизација на маст и креми за технологија

35%

Нови методи на хомогенизација во производството во Русија

35%

Детален опис на процесот на хомогенизација

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Сечилата на роторот може значително да ги подобрат карактеристиките на притисок и проток на РД, да ја зголемат ефикасноста на обработката на протокот во внатрешната зона и да создадат дополнителни чекори за обработка. Зголемување на ефективноста на ПКП може да се постигне и со инсталирање на дополнителни работни тела на работниот простор кои не се строго поврзани со главните тела. Во овој случај, дисперзирање и други дополнителни тела се користат за да се зголеми ефикасноста на дисперзија и степенот на турбулизација на протокот. Присуството на инертни тела - топки, мониста, прстени, итн. - доведува до дополнително засилување на процесите на мелење. Ефикасноста на дисперзијата во РП значително се зголемува со зголемената концентрација на суспензијата, бидејќи ова мелење се случува не само заради Република Македонија, туку и преку интензивно механичко триење на честичките од распрсната фаза едни со други. Главните компоненти на дизајнот на РД се: куќиште, вратило, завртка, работно коло, мал цилиндричен статор, цилиндри со голем статор, цилиндричен ротор, голем цилиндричен ротор, излезна цевка, погонска чаша, чаша за товарење, влезна цевка, електричен мотор, спојка и рамка. Принципот на РД е како што следува: откако ќе ги подготват компонентите на смесата, тие се внесуваат во млазницата за прием на чашата за товар. Тогаш компонентите се мешаат и пумпаат со помош на завртка до работното коло, од кое смесата се исфрла до сегментите на роторот и статорот. Со преминување на празнини помеѓу сегментите на роторот и статорот поради руптура на континуитетот на медиумот и добиените пулсирања во нивните жлебови, маста е активно хомогенизирана. Откако минале низ жлебовите, готовата смеса се фрла во излезната цевка и потоа се храни преку цевководот до пакувањето. Можно е да се прилагоди брзината на роторот, што е обезбедено со електричен погон кој се состои од електричен мотор и конвертор со фреквенција на пулс. Употребата на ПРД овозможува да се исклучи и прелиминарното мелење на компонентите во прав и последователната хомогенизација на мастата во масерот, притоа да се обезбеди повисок степен на дисперзија на маст за суспензија.
Сепак, треба да се напомене дека при подготовката на мази со употреба на лекови кои се кристални супстанции со многу силна кристална решетка (борна киселина, стрептоцид, некои антибиотици и сл.), Употребата на РД не исклучува прелиминарно фино мелење на препаратите . Но, во сите случаи, подготовката на маст со употреба на ПК доведува до значителни заштеди во време и енергија, како и до намалување на загубата на компонентите во споредба со традиционалните методи за подготовка на маст.

Спецификации

Aryидарска мелница за ротација на заготовки. Суспензијата што треба да се смачка се внесува преку млазницата во куќиштето, каде што поминува помеѓу гредите, кои се монтираат на роторот што се врти на вратилото, а контра-рацете фиксирани неподвижни во куќиштето. Редовите на претепувачи на роторот се наоѓаат помеѓу редовите на контра-школки на куќиштето. Мелени материјал ја остава млазницата. Ако степенот на мелење е недоволен, суспензијата се поминува низ мелницата втор пат. Телото на хеликоптерот може да се олади. Течноста наменета за ова влегува низ млазницата и се испушта низ млазницата.
Поради голема брзина на движење на удирањата и честичките од смесата и нивното судирање со контранападите, во мелницата се развива значителен ефект на кавитација (кога пукаат меурчиња формирани во течноста, испуштаат шок-бран и предизвикуваат интензивни микрофлетови на течноста).
Затоа, ваквите мелници понекогаш се нарекуваат мелници за кавитација. Тие исто така можат да се користат за да се подготват и хомогенизираат емулзии. Продуктивноста на таква мелница со дијаметар на роторот од 200 или 800 мм и брзина на вртење од 3.000 до 12,000 вртежи во минута е до 100 кг суспензија на час. Виборовитациска колоидна мелница. Тикерот се состои од статор и ротор, кои се наоѓаат во куќиштето. На површината на статорот и роторот се применуваат надолжни жлебови. Суспензијата преку млазницата влегува во прстенест јаз помеѓу статорот и роторот и излегува низ млазницата.
Кога роторот се ротира на вратилото со брзина од 18,000 вртежи во минута, честичките на суспензијата, движејќи се од жлебовите на роторот кон жлебовите на статорот, осцилираат на високи фреквенции, близу до ултразвучно и се смачкани до големина на 1 мм. Мелницата може да се олади, зашто оваа течност за ладење се поминува низ фитинзите. Продуктивноста на виборовавитациониот колоиден мелница со ротор со дијаметар од 500 mm е од 500 до 700 кг суспензија на час. За хомогенизација на мази се користат и специјални уреди - хомогенизатори кои имаат различен уред. Кај хомогенизатори од ист тип, груба емулзија се притиска под голем притисок преку тесни канали и слотови. Кај хомогенизатори од друг вид, емулзијата, под влијание на центрифугалната сила што произлегува од вртењето на дискот, е присилена преку слотите во овој диск, прскајќи до состојба на магла. Емулзијата се храни преку шупливата оска.
Принципот на дејствување на хомогенизираните дисперзанти е да го принудите производот преку тесни парчиња. Суштината на хомогенизацијата е употреба на притисок врз течности за поделување на подмножествата содржани во нив во многу мали честички и создавање постојана дисперзија за понатамошна обработка на производот. Постојат многу различни видови на хомогенизатори.
Апарати за ротационо пулсирање (РП) можат значително да ги интензивираат процесите што се случуваат при подготовката на дисперзирани системи како што се емулзија, суспензија и комбинирани мази.

Совети за нашите клиенти

Република Македонија е наменета за подготовка на високо дисперзирани, хомогенизирани течни емулзии и суспензии, како и мултикомпонентни композиции на тешко мешани течности со температура на преработениот медиум до 95 ° C. Тие ги комбинираат принципите на работа на центрифугална пумпа, а дезинтегратор, дезинтегратор и колоидна мелница. Со пулсирачки, шок и други хидродинамички ефекти што се случуваат во РК, физичките и механичките својства на производите се менуваат и потрошувачката на енергија на производство се намалува заради засилување на технолошките процеси. Постојат многу странски и домашни партиски дизајни од различни типови. Најголемата примена ја има РДП од потопниот и проток (проток) тип. Потопнато РД обично се изведува во форма на миксери сместени во сад со преработен медиум. Тие понекогаш се користат за да се зголеми ефикасноста на мешање, инсталирајќи покрај веќе постојните миксери од други видови (на пример, сидро). Потопните РДК сериски се произведуваат од домашната индустрија под името хидродинамички уреди со ротор, како и од голем број странски компании. И покрај структурната едноставност, потопувачката РД не обезбедува прилично униформа третман на целата маса на производот. ПРП од типот на проток е најраспространет. Нивните работни тела се поставени во мала куќиште со млазници за влез и излегување на медиумот што треба да се третира. Покрај тоа, во повеќето дизајни, медиумот што треба да се обработи влегува преку аксијалната млазница во внатрешната зона на уредот и се движи од центарот кон периферијата во него. Познати се дизајнирањата на РК во кои медиумот што се обработува се движи во спротивна насока, движејќи се од периферијата кон центарот. Со ова движење, се зголемува степенот на турбулизација на протокот, во исто време, се зголемуваат хидрауличните отпори на апаратот, цената на електрична енергија и греењето на медиумот што се третира. Некои модификации на РК може да имаат работни комори со различни насоки на проток.
Според бројот на работни комори, Република Македонија може да биде еднокоморна и мулти-коморна. Еднокоморни уреди имаат два дискови со концентрични редови на заби или цилиндри со слот. Еден или двата дискови се ротираат. Во мулти-коморни апарати има повеќе од два дискови со заби или перфорирани цилиндри, како резултат на кои се формираат две или повеќе зони на активна обработка на медиумот. Покрај главните работни тела (цилиндри со слотови, дискови), ՀՀԿ може да има дополнителни работни тела дизајнирани за да ја зголемат ефикасноста на нивната работа. Честопати, ножевите-ножеви поставени на ротор, статор или обвивка се користат како дополнителни елементи.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  хомогенизација на мази и креми.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: