Се препорачува сигурна услуга

Флуидизирана гранулација и сушење

6222 година

980045
 • Апчиња
 • Методи за гранулација во прав
 • Компресија на таблети во прав
 • тркалезни апчиња
 • Апчиња
 • Методи за гранулација во прав
 • Компресија на таблети во прав
 • тркалезни апчиња

Популарни пребарувања

15%

Каде да се најде специјалист за гранулација во Казахстан?

15%

Пронајдете упатства за сушење

35%

Како да организирате бизнис за гранулација?

35%

Фармацевтско сушење

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Флуидизирана гранулација и сушење

Флуидизирана гранулација на кревет (ПС) ви овозможува да ги комбинирате операциите на мешање, гранулација, сушење и прашина во еден апарат. Затоа, методот на гранулација во ПС се повеќе се користи во современата фармацевтска индустрија. Процесот се состои во мешање на состојки во прав во суспендиран слој, проследено со мокрење на нив со течност за гранулирање со продолжено мешање. Флуидифициран кревет се формира кога нагоре воздухот крева слој од цврсти честички што почнуваат да „зовриваат“ како течност. Креветот е во флуидизирана состојба. Силите кои делуваат на честички во состојба на флуидизација се во рамнотежа. Честички во флуидизираниот кревет се мешаат толку ефикасно што температурата во текот на целата висина на флуидизираниот кревет останува константна. Општ дизајн на флуидизиран апарат за кревет, во кој мешавините на таблети се мешаат, гранулираат и сушат.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за гранулација и сушење

Модел: Гранулација и сушење

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Влажна гранулација Влажна гранулација Гранулација на прав Гранули Гранулат Гранулатор Гранулација Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Ново Производство Скрининг Течно кревет Почни Статии Сува гранулација Сува гранулација Сушење на спреј Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

15%

Каде да се најде специјалист за гранулација во Казахстан?

15%

Пронајдете упатства за сушење

35%

Како да организирате бизнис за гранулација?

35%

Фармацевтско сушење

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Во двата случаи, се обезбедува присуство на фин прав во флуидизирана состојба и гранулирана течност испрскана до потребниот степен на дисперзија. Течноста за гранулирање се прска со употреба на млазници, кои се многу важен дел од секоја комбинирана опрема за гранулација и сушење во флуидизиран кревет. Во производството се користат млазници од разни видови. Разликувајте: млазници со една течност во кои се прска само течност и потребен е висок притисок; дво-течност, во која се одвива мешање и прскање на течност со воздух, а мешањето се изведува во надворешното опкружување (млазници со надворешно мешање) или во внатрешноста на млазницата (млазници со внатрешно мешање). Во зависност од видот на млазницата, се користат различни режими на прскање. Овој или оној вид млазница се користи при различни притисоци во мешавината и во зависност од конзистентноста на финалниот производ.

Спецификации

Процесот во ПС-апаратот се состои од четири фази: Мешањето е прва технолошка операција што влијае на квалитетот на гранулат. Единственоста на мешање зависи од аеродинамичниот начин на работа на апаратот, односот на компонентите во смесата, формата и густината на честичките. Во фаза на додавање на гранулирачката течност, честичките од гранулираната маса се собираат како резултат на силите за врзување на самата течност и растворот формиран при мокрење на површинскиот слој на материјалот што треба да се третира. Во фазата на сушење, грутките се претвораат во цврсти агломерати, делумно уништени како резултат на триење меѓу себе и со theидовите на апаратот. Процесот на гранулација во флуидизиран кревет се случува истовремено со сушење на добиените гранули со топол воздух. Сушењето на готовиот гранулат се врши до оптимална вредност на влагата. Прашината на исушената гранула се одвива во истиот апарат. Добиените сушени гранули можат да имаат груба површина, што ги комплицира нивните понатамошни врнежи од инка за товарење во матрицата на таблет машината за време на процесот на таблетирање.

Совети за нашите клиенти

Покрај тоа, гранулите можат да се придржуваат до матрицата и ударите на пресинот на таблетите, што може да предизвика и губење на тежината и појава на некои дефекти во таблетите. За да се избегнат овие непожелни феномени, прибегнуваат кон работа на "прашина" на гранулата. Оваа операција се изведува со бесплатна примена на ситно поделени материи на површината на гранулите во периодичен режим. Со прашина, супстанциите за лизгање и олабавување се внесуваат во масата на таблети. Формирањето и растот на гранулите во флуидизираниот кревет се јавува поради два физички процеса: стегање при мокрење и лепење со последователна агломерација. Квалитетот на гранулите и нивниот фракционен состав зависат од многу фактори кои го одредуваат текот на процесот на гранулација, од кои главните се брзината на гасниот флуидинг, составот и стапката на проток на гранулирачката течност и температурата во слојот . Постојат две хипотези за механизмот на формирање на гранули во флуидизираниот кревет: центрите за гранулација во фин прав се капки гранулирана течност; Центрите за гранулација се честички со одредена големина, внесени во распрснатиот состав на прав.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  течност за гранулација на кревет и сушење.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: