Се препорачува сигурна услуга

Производство супозитории

6215

979938 година
 • Супозитории
 • Формирање на супозитории
 • Опрема за опрема за пакување
 • Продажба на опрема за производство на супозитории
 • Супозитории
 • Формирање на супозитории
 • Опрема за опрема за пакување
 • Продажба на опрема за производство на супозитории

Популарни пребарувања

15%

Совети за технологија за обликување на супозитории

15%

Како да изберете опрема за обликување на супозитории?

35%

Гледајте висококвалитетно видео на супозитории за обликување

35%

Детален опис на процесот на формирање на супозитории во производството

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Производство супозитории

Во моментов, автоматските машини широко се користат во индустријата за истурање на супозитории, кои произведуваат супозитории во блистерски пакувања. Овој пакет е наменет за пакување на засилувачка маса во контурни ќелии со последователно запечатување, кодирање и сечење на ленти од потребната должина. Во средни претпријатија, машините за супозитории користат преобличена лента, бидејќи единицата за обликување е прилично скапа, тешка за поставување и има високи трошоци за работа. Затоа, употребата на таков јазол во машини со мала продуктивност е непрофитабилна. Користењето на префорсирана лента ви овозможува да ја намалите површината зафатена од машината и да го поедноставите производниот процес, бидејќи нема потреба да се снабдува компримиран воздух, вода и вентилација, како и да се отстранат мирисите формирани за време на обликувањето. За фармацевтско производство со средна моќност, италијанската компанија Дот. БОН АПАЦЕ & С. произведува машини од серијалот БП со продуктивност од 3.000 до 12.000 клетки на час. Размислете за растение со капацитет од 6000 клетки на час, кое се состои од три модули: автоматска БП-10 машина за полнење на контејнери со супозитории, УР-4 машина за ладење супозитории и автоматска машина БП-11 за запечатување, сечење и кодирање на супозиторија контејнери.
Автоматската машина БП-10 е дизајнирана да ги пополни контејнерите за супозиторија (ќелии) со маса за супозитории. Машината ја користи претходно обликуваната контура "Ротопласт тигерно пакување во клетки. Контејнерите за супозитории во форма на лента автоматски се хранат од дискот за товарење на машината" под иглата за дозирање. Опсегот на дозирање е од 0 до 3,5 ml. Производот што се пакува е од 25-литарски бункер, кој има високо ефикасен уред за мешање и двојни wallsидови за загревање на супозиторната маса.Производот во бункерот е во стопена состојба и има константна температура.На снимката со исполнети ќелии е автоматски се напојува на друг диск, кој, по целосно пополнување, влегува во единицата UR-4 за ладење.
Во меѓувреме, во инсталацијата БП-10 се става нова боба со обликувана блистерска лента од типот Ротопласт, а операцијата за полнење може повторно да се започне. По пополнувањето на контејнерите со супозитории, производот е во состојба на течна (или блиска до течна) состојба, што го отежнува процесот на висококвалитетно запечатување на контејнерите..
Процесот на природно ладење на производот трае долго време и зависи од температурата на околината.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за обликување на супозитории во производството

Модел: Производство супозитории

 • Означено како: Анализатор на топење Бизнис Бизнис план Блогот Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Лекови Медицински супстанции Ново Подготовка на супозиторија Производство Производство на супозитории Почни Статии Линија за супозитории Подлога на база Барања за супозиториска основа Фармацевтска опрема Формирање на супозитории

Популарни пребарувања

15%

Совети за технологија за обликување на супозитории

15%

Како да изберете опрема за обликување на супозитории?

35%

Гледајте висококвалитетно видео на супозитории за обликување

35%

Детален опис на процесот на формирање на супозитории во производството

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Покрај тоа, загреаниот гасовод го штити производот од зацврстување. Како и да е, во производството на супозитории на липофилни основи (обично се формираат пластични филмови за нивно формирање), кои имаат повеќе течна конзистентност и ниска точка на топење (32–37 ° C), се користи перисталтична пумпа.
Ова е затоа што активните супстанции внесени во основата во форма на прашок може да се сместат во загреан цевковод или резервоарот кога машината застанува и за време на бавното поминување на производот низ цевководот. Користењето на перисталтичка пумпа ви овозможува да ја одржувате потребната температура на производот, да ја елиминирате нејзината стагнација во цевководот и таложење на активни супстанции, обезбедувајќи униформност на конзистентноста на масата за супозитории. Клетките се полнат со вметнување игла за полнење во дупката на ќелијата преку која влегува течна супозиторијална маса. Сите податоци за процесот се прикажани на екранот на допир, кој исто така го поставува волуменот на ќелиите за полнење. По полнењето на ќелиите, лентата за супозитории влегува во единицата за ладење. Процесот на ладење на производот може да продолжи во две или четири фази, во зависност од времето на зацврстување на компонентите што ја сочинуваат масата за супозитории. Двостепеното ладење користи две последователно инсталирани спирални комори за ладење, а четиристепеното ладење користи четири комори. Двостепеното време на ладење е 9 минути, четирифазеното ладење - 18 минути. Благодарение на спиралните патеки, супозиториите се ладат од обете страни со контролиран проток на воздух со температура додека производот не се зацврсти целосно, со што се добива оптимална форма.
Ладените ќелии на контурата влегуваат во единицата за запечатување. Прво, заптивната лента е загреана, по што се запечати врвот на контурните ќелии. Користењето на фазата на загревање, како во единицата за обликување, обезбедува висококвалитетно и сигурно запечатување на пакетот.
Откако ќелиите се запечатуваат, се применува код или датум, се перфорираат за лесно да се одделат клетките и да се пресече горниот раб на лентата. Супозиториите можат да излезат од машината SAAS 9-AR во форма на лента (ако докингот со машината за картонирање е преку специјален модул за докинг) или во форма на сецкани плускавци. Бројот на супозитории во блистер е поставен од контролниот панел на машината.

Спецификации

Затоа, употребата на УР-4 машината во фазата на ладење може значително да го намали времето на зацврстување на производот, како и да го направи процесот податлив и контролиран. Кога масата на супозиторијата во инсталацијата за ладење е целосно зацврстена, ролната на готовиот производ се пренесува во автоматската машина БП-11 за запечатување садови и сечење на лентата. Во машината БП-11, лентата е запечатена и се сече на сегменти со даден број на ќелии. Запечатувањето се врши со пулсирано греење и компресија. Стабилната температура на алатот за запечатување е обезбедена од двајца вентилатори со голема моќност. Истовремено со запечатувањето, се изведува операција за кодирање. Кодирањето на контејнерите (примена на серијата и датумот) се врши со истиснување со помош на клише. По запечатувањето, рабовите на лентата автоматски се обработуваат. Оваа операција може значително да го подобри изгледот на готовиот производ. За контрола на процесот на сечење на лентата во ленти со одредена должина, се користи дигитален програмер, кој го поставува опсегот на сечење од 1 до 10 супозитории. На пазарот на фармацевтска опрема за производство на супозитории е добро позната италијанската компанија Саронг, која произведува опрема и за мали произведувачи и за претпријатија со голема моќност. Sarong произведува автоматски машини за производство на супозитории од серијалот SAAS од четири модификации: SAAS 2-АР, SAAS 6-АР, SAAS 9-АР и SAAS 15-АР со капацитет од 5 илјади до 30 илјади супозитории на час. Овие машини овозможуваат производство на супозитории во блистерски пакувања од алуминиум и термоформирана пластика. За разлика од производството со средна моќност, во индустриските машини со голема продуктивност, контурните ќелии се обликуваат директно во машината. Како пример, разгледајте ја автоматската машина SAAS 9-AP. Ова е машина со голема прецизност со низок шум и високи перформанси (до 22 илјади супозитории на час). Контролата на машината се врши преку програмабилен логички контролер (PLC). Автоматската машина има оптимален режим на работа, со што се избегнува формирање на отпад за време на процесот на производство. Разгледајте го принципот на работа на автоматската машина SAAS 9-АР. Процесот на производство на супозитории започнува со формирање на пакување на блистер ленти од пластична фолија или алуминиумска фолија. Две ролни пластичен филм (една ролна со печатење, од која е формирана предниот дел од пакетот за супозитории, втората ролна без печатење); на држачи за ролна. Пластичните филмови од двете ролни истовремено влегуваат во единицата за загревање, каде што брзо се загреваат до саканата температура. Во овој случај, потребната напнатост на филмот се регулира со посебен уред. Предзагреаните пластични филмови влегуваат во единицата за запечатување на топлина на филмот во форма на контура ќелија.

Совети за нашите клиенти

Така, два филма се поврзани едни на други преку целата површина, со исклучок на внатрешниот простор на клетките. Потоа филмот влегува во единицата за обликување, каде кога дува компримиран воздух во непродадениот простор, се јавува волуметриско обликување на контурата на ќелијата. Во исто време, една мала дупка останува отворена во горниот дел од секоја клетка, преку која ќелијата последователно се полни со супозиторна маса. Во случај на пакување изработено од алуминиумска фолија во блокот за формирање на контури, ќе се демонтираат склоповите наменети за работа со пластичен филм - единицата за предгревање на филмот, единицата за запечатување на филмот и филмот. На нивно место е инсталирана единица за формирање алуминиумска фолија. Поради големата тежина, инсталацијата на оваа единица во машината се изведува со употреба на механизам за кревање. Треба да се напомене дека уредите се вообичаени за двата вида на пакување. На држачите на ролна се инсталираат две ролни алуминиумска фолија (едната со печатење, другата без печатење). Затегнатоста на фолијата е прилагодена од уредот. Лентите со алуминиумска фолија од обете ролни истовремено влегуваат во единицата за формирање на контурни ќелии, каде што контурата на ќелијата е механички екструдирана на површината на алуминиумската лента. Така, за разлика од пластичен филм, формирање на ќелии од алуминиумска фолија не бара прелиминарно загревање и употреба на компримиран воздух. Две панделки со не формирани меѓусебно поврзани половини на клетките на контурата излегуваат од единицата за обликување. Потоа, двете ленти се поврзани заедно, така што половина од клетките се совпаѓаат целосно, и влегуваат на местото, каде што лентите се загреваат и конечно се поврзани со запечатување на топлина. Во исто време, како и во случајот со пластичен филм, на врвот на секоја клетка, отворот за влез во масата за супозитории останува отворен. Така, контура ќелија формирана од пластична фолија или алуминиумска фолија истовремено служи како калап за инјектирање. Формирана од пластика или алуминиум, пакувањето во форма на лента влегува во единицата за полнење. Супозиционата маса, загреана на температура од 30-80 ° C, во зависност од активната супстанција и основата вклучена во неа, тече од резервоарот низ цевковод до волуменско диспензерот, од каде производот автоматски се вчитува во ќелиите.
За одржување на потребната температура и униформа конзистентност на супозиционата маса, резервоарот од 80 литри е опремен со јакна за вода и мешалка. При производство на супозитории базирани на глицерин со вискозна конзистентност (тие обично се формираат во алуминиумска фолија), миксер обезбедува униформа мешање на супозиторната маса, загреана на температура од околу 80 ° C.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  калапи супозитории во производството.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: