Се препорачува сигурна услуга

Таблети за обложување на филм

6098 година

978732
 • Филмска обвивка за таблети
 • Таблети за обложување
 • Таблети за обложување
 • Таблети за обложување на филм
 • Филмска обвивка за таблети
 • Таблети за обложување
 • Таблети за обложување
 • Таблети за обложување на филм

Популарни пребарувања

15%

Како да организирате деловен филм за обложување на таблети?

15%

Период на гаранција за опрема за обложување на таблети

35%

Детален опис на процесот на обложување на филмот за таблети

35%

Пронајдете попуст продажба на опрема за филм таблети

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Таблети за обложување на филм

Филмска обвивка е тенка обвивка формирана на површината на микросфера (пелети). Таблети или гранули по сушењето на растворот за супстанција што формира филм, се нанесува на нивната површина. Дебелината на слојот за обложување на филмот е од околу 5 до 50 микрони. Капките на течноста за обложување се испрскаат на почетните честички. Воведениот процес на воздух испарува течноста и го суши филмскиот слој на површината на честичките.
Мала големина на капките и нискиот вискозитет овозможуваат униформа дистрибуција на филмот на површината на честички. Важна точка при нанесување на облогата е многу униформа примена на материјалот за обложување. Обложувањата треба да бидат густи, без механичко оштетување и пукнатини. Филмската обвивка е ефикасен начин за примена на заштитни филмови кои влијаат на својствата на честичките. Првично, технологијата на филмските облоги се засноваше на употреба на полимери растворливи во органски растворувачи, кои имаат такви неповолности како опасност од палење, токсичност, проблеми поврзани со загадување на животната средина, цена. Сепак, од доаѓањето на филмските облоги, се случија значителни промени во технологијата на процесот на обложување и опремата, дозволувајќи употреба на нови премази. Филмски облоги, во зависност од растворливоста, може да се поделат на: растворливи во вода, растворливи во сок од желудник, ентериер растворливи и нерастворливи.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за обложување на таблети

Модел: Таблети за обложување на филм

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Гранули Грав од желе Панирање Машини за панирање Патен котел Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Ново Пелети Филмска обвивка Полери за таблети Производство Почни Статии Апчиња Фармацевтска машина

Популарни пребарувања

15%

Како да организирате деловен филм за обложување на таблети?

15%

Период на гаранција за опрема за обложување на таблети

35%

Детален опис на процесот на обложување на филмот за таблети

35%

Пронајдете попуст продажба на опрема за филм таблети

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Нерастворливите облоги вклучуваат етил целулоза, сурфактанти, итн. Овие облоги се создаваат со помош на некои деривати на целулоза, кои се применуваат на таблетата во форма на раствори. За да се зголеми јачината и еластичноста на лушпите, во нивниот состав се вметнуваат пластификатори. Механизмот на ослободување на лекови од таблети со нерастворливи мембрани е дека дигестивните сокови можат брзо да навлезат во порите на мембраната и да ја растворат активната супстанција на таблетата или да предизвикаат отекување. Во првиот случај, растворената супстанција се шири низ филмот во спротивна насока - кон гастроинтестиналниот тракт под влијание на разликата во концентрациите, во вториот - мембраната се распаѓа заради зголемувањето на волуменот на таблетите, по што лекот е објавен на вообичаен начин. Униформното ослободување на лековите супстанции преку непромената мембрана се јавува без оглед на составот, дејството на ензимот и pH на медиумот во гастроинтестиналниот тракт. Тоа зависи само од растворливоста и големината на порите на обвивката, што може да се измени по потреба. Затоа, можно е да се добијат таблети со претходно пресметана стапка на ослободување на лекови.

Спецификации

Вода растворливи во облоги го подобруваат изгледот на таблети, го поправаат нивниот вкус и мирис, штитат од механичко оштетување, но не штитат од влага од воздухот. Мембрани растворливи во вода формираат PVP, MC, Na CMC, итн., Применети на таблети во форма на вода-етанол или водни раствори. Обложувањата растворливи во гастричниот сок - филмови кои штитат од влага, обезбедуваат брзо растворање во стомакот (во рок од 10-30 минути). Агентот за формирање филм на оваа група вклучува полимери кои имаат диетиламинометил целулоза, шеќерни пара-аминотензоати и ацетат на целулоза во молекулот на амино група. Таблетите се премачкуваат со раствори на овие супстанции во органски растворувачи - етанол или изопропанол, кои испаруваат за време на обложување и сушење. Ентериксните премази ја штитат лековата супстанција содржана во таблетата од киселинската реакција на желудечниот сок, ја штитат гастричната слузница од иритирачкиот ефект на одредени лекови, ја локализираат лековата супстанција во цревата, продолжувајќи ја својата акција до одреден степен, а исто така имаат и изразен заштитен ефект на влага. Процесот на растворање на мембраните во организмот се должи на дејството на комплекс на ензими врз нив врз разни растворувачки материи содржани во цревниот сок.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Совети за нашите клиенти

Како агенси за формирање филм за подготовка на ентериерни облоги, се користат соединенија со висока молекуларна тежина. Тие се разделуваат во неутрално и алкално опкружување со формирање на нерастворливи соли. И двете природни супстанции се користат: школка, казеин, кератин, парафин, церезин, цетил алкохол и синтетички производи: стеаринска киселина во комбинација со масти и жолчни киселини, бутил стеарат, ацетилфталил целулоза, плавинил ацетат рамничар, полиакрилни смоли (Евдраџид). Наведените агенси за формирање филм се применуваат на таблети во форма на раствори. За да се добијат обоени мембрани, во растворите се додаваат пигменти и бои. Со различни полимери и различни дебелини на филмот, можно е да се постигне распаѓање на таблети во специфичен дел на цревниот тракт. Влезните облоги издржуваат ефекти на гастричниот сок 2-4 часа или повеќе, што овозможува ваквите дозирни форми да поминуваат низ стомакот непроменети; во цревниот сок, тие се распаѓаат во рок од 1 час, обезбедувајќи ослободување на лековата супстанција во цревата. Нерастворливи облоги се микропорозни филмови за контролирано ослободување на наркотична материја. Главната цел на овој вид облога е да ги заштити таблетите, пелетите или гранулите од механичко оштетување и од изложеност на атмосферска влага, да го елиминира непријатниот мирис и вкус на лековата супстанција и да го продолжи неговото дејство.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  таблети за обложување на филм.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: