Се препорачува сигурна услуга

Комбинирана опрема за процесирање

6233 година

980078
 • витамин таблети
 • Врзивно средство за таблети
 • витамини
 • витамин таблети
 • Врзивно средство за таблети
 • витамини

Популарни пребарувања

15%

Производители и купувачи на опрема за комбинирани процеси

15%

Прилагодување на опрема за комбинирани процеси во производството

35%

Опрема за комбинирани процеси за производство на фармацевтски производи

35%

Кажете му на сигурен снабдувач на опрема за комбинирани процеси

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Комбинирана опрема за процесирање

Апаратот тип SG произведен од NPO Pharmmedoborudovanie се користи за гранулација на прашоци во флуидизиран кревет, последователно сушење и прашина. Овој процес е периодичен. Куќиштето на апаратот е направено од три сите заварени делови, секвенцијално поставени едни со други. Принципот на работа е како што следува: 30 кг таблета смеса што треба да се гранулира се вчитуваат во резервоарот за храна во согласност со рецептот. Количката со почетните компоненти се превртува во апаратот и се крева. Поставена е температурата на воздухот потребна за вентилатор, поставени се времиња за мешање, вентилатор и сушење, како и цикличност и фреквенција на тресење на филтрите за торбите. Вентилаторот е вклучен со употреба на порта, со кој се регулира протокот на воздухот што го флуидира, го поставува потребниот степен на флуидизација на третираната маса. Во однапред определени интервали, затворачот на блендата пред вентилаторот се затвора, погонот што ги зафаќа филтрите за торбите се вклучува и во одредени интервали, млазницата и мерната пумпа што ја снабдуваат течноста за фаќање автоматски се вклучуваат - се финансира смесата за таблети.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за комбинирани процеси

Модел: Комбинирана опрема за процесирање

 • Означено како: Влажна гранулација Влажна гранулација Гранулација на прав Гранули Гранулат Гранулатор Гранулација Каталог на опрема Скрининг Течно кревет Сува гранулација Сува гранулација Сушење на спреј Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

15%

Производители и купувачи на опрема за комбинирани процеси

15%

Прилагодување на опрема за комбинирани процеси во производството

35%

Опрема за комбинирани процеси за производство на фармацевтски производи

35%

Кажете му на сигурен снабдувач на опрема за комбинирани процеси

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Дното на SpinFlow ви овозможува да ја зголемите ефикасноста точно во оние фази на производство каде што е потребно, имено: поинтензивно и ефикасно мешање на производот ја зголемува брзината на прскање, што го забрзува процесот на гранулација; минималната количина на хетерогена фракција често ви овозможува да ја напуштите постапката за скрининг на гранулатор со флуидизиран кревет; поголема густина на гранулат потенцијално ја зголемува пропусната моќност на преса таблетите. Гранулатори на континуиран флуид за кревет со глад. Со делење на воздушната зона на снабдување во неколку оддели, процесот на воздухот може да се снабди со процесот со различни стапки на проток и на различни температури. Поради таквата флексибилност и различното уредување на млазниците во различни зони, може да се создадат сосема различни услови. Можно долно и горно прскање. Агломерацијата на прашок се јавува во текот на првите два дела на снабдувањето со воздух, над третиот синусот се суши, а над четвртиот се лади. Готовиот производ се растовара на крајот од процесната комора, наспроти влезот на производот.

Спецификации

Тогаш системот за прскање е исклучен и започнува сушењето на фанатот. На крајот на целиот циклус на навивања, вентилаторот 8 автоматски се исклучува и снабдувањето со воздух на грејачот на воздухот е запрено. Резервоарот за храна е спуштен, а гранулата оди кон таблета. За да се избегне навлегување, воздухот влегува со мала брзина. Ова е уред со тркала, затоа е многу погоден за транспорт. Технички карактеристики на апаратот тип SG: еднократно оптеретување: 30-100 кг; време на гранулација и сушење: 25-120 мин; температура на сушење: 20–80 ° С; потрошувачка на енергија: 20 kW. Предностите на овој апарат се да ги намали циклусот на производство и просторот за производство, да се намали количината на искористена опрема и да се намали комплексноста на процесот. Современите уреди SG-30 се опремени со контролен панел на софтвер, гранулационата течност се прска со помош на пневматски млазници. Сепак, специфичноста на секој лек е таква што според докажаната технологија на гранулација со помош на уредот SG, во овој режим нема да се гранулира друга материја. Во таква ситуација, се бара повторно да се разработат режимите, да се утврди количината, квалитетот, стапката на добиточна храна на гранулирачката течност и сл..

Совети за нашите клиенти

Glatt-наизменични гранулатори на течности во кревет. Во такви уреди, процесите на гранулација, агломерација, сушење и обложување се комбинираат со употреба на горната и долната атомизација на гранулирачката течност.
За гранулација во режим на серија, сувиот почетен материјал се става во садот за прием. Таму се меша во бурен проток на загреан гас додека е суспендиран и агломериран. Гранулиран) со прскање на соодветен врзивно средство. Тогаш производот се суши на одредена преостаната влага во процес што се карактеризира со високи коефициенти на топлина и масовно пренесување. Големината на забавите во разни апарати од типот на серија со флуидизиран кревет е од 20 g до 1500 кг.
Иновација во технологијата на флуидизиран кревет е развој на главата на SpinFlow на Глат, што му дава на флуидизираниот кревет дополнително ротационо движење. Поради појава на тангенцијални сили, постигната е поголема густина на гранулата, добра флуидност, рамномерна распределба на големината на честичките и намалување на формирањето на ситна прашина. Дизајнот на ова дно е основа за оптимален процес на производство на гранулација во инсталација со флуид кревет и ви овозможува да добиете идеални гранули за последователни технолошки операции.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  опрема за комбинирани процеси.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: