Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Машини за правење таблети / Ексцентрична машина за таблети

Ексцентрична машина за таблети

6235 година

980144 година
 • Ексцентрична машина за таблети
 • Таблети за производство во Индија
 • Опрема за производство на таблети
 • Опрема за компресија на таблети
 • Ексцентрична машина за таблети
 • Таблети за производство во Индија
 • Опрема за производство на таблети
 • Опрема за компресија на таблети

Популарни пребарувања

15%

Детален опис на процесот на производство на таблети

15%

Упатства за употреба ексцентрична машина за таблети

35%

Прегледи од сопствениците на ексцентрични машини за таблети

35%

Купете готов бизнис за производство на пилули

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Каталог / Машини за правење таблети / Ексцентрична машина за таблети

Ексцентрична машина за таблети

Ексцентричната машина е машина со една позиција во која, при извршување на основните работи, предметите за обработка (таблети) не вршат сообраќај. Секоја работа на технолошкиот циклус ја изведува посебен активатор: оптоварување (сечење), притискање, механизми за исфрлање. За такви машини, типично е дека сите таблети се произведуваат на еден сет на алатка за печат.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна..  Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година на опрема за ексцентрични машини за таблети

Модел: Ексцентрична машина за таблети

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Ново Прашоци Материјали во прав Производство Почни Статии Прес таблет Апчиња Таблета машина Прес-таблет Фармацевтска опрема Ексцентричен Ексцентрична машина за таблети

Популарни пребарувања

15%

Детален опис на процесот на производство на таблети

15%

Упатства за употреба ексцентрична машина за таблети

35%

Прегледи од сопствениците на ексцентрични машини за таблети

35%

Купете готов бизнис за производство на пилули

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Средни автомобили. Машини за таблети со среден тип (машини за чевли) се блиски во принципот на дизајнирање и работење со машините за лизгање, но се разликуваат од нив според неподвижноста на инката за товарање и матрицата. Таблетираниот материјал се внесува во матрицата со помош на подвижен чевел прикачен на инката со помош на шарка. Таквиот уред на единицата за хранење ја намалува можноста за уништување и исцрпување на гранулите. Во однос на продуктивноста, средните машини се еквивалентни на машините од типот на лизгање. Голем дел и набиен волумен ја одредуваат тежината на таблетот. Тежината на таблетот се поставува според положбата на долниот удар. Позицијата на горниот удар го одредува притисокот и дебелината на таблетата. Притисокот на компресија варира во зависност од отпорот на масата на таблетите. По притискање, таблетите се деформираат, затоа контролата на квалитетот мора да се изврши по 24 часа.

 

Спецификации

Фази на ексцентричен печат:

Фаза I: Горните, долните удари, диспензерот се во почетна позиција. Матрицата е исполнета со маса на таблети со помош на диспендер. Правилниот удар на долниот удар е регулиран, неговата крајна позиција ја одредува волуменот на дозата на таблетираната маса.

Фаза II: Горниот удар е спуштен и со сила влегува во дупката во матрицата, ја набива масата додека не се добие силна таблета. Фаза III: Горниот удар се враќа во првобитната позиција, долниот ја турка добиената таблета нагоре.

Фаза IV: Диспензерот ја пополнува матрицата со маса на таблети; пополнетата матрица се менува за време на процесот на притискање. Машините за ексцентрични таблети се санки и средни (чевли). Лизгачки автомобили. Во овој вид машина, инката за товарење се движи кога работите на специјални шини. Таблетиран материјал што доаѓа од инка за вчитување влегува во каналот на матрицата прикачена на табелата со матрици и се ограничува од дното со понизок удар.

Совети за нашите клиенти

По ова, инката со материјалот се отстранува, горниот удар се спушта надолу, го компресира материјалот за таблети и се крева. Потоа, долниот удар се крева и ја турка пилулата. Со притискање на долната основа на инката, се фрла во ресиверот. Машините за лизгање имаат голем број на значајни недостатоци. Главната е дека притискањето се врши само од една страна - од горе и за кратко време, според видот на ударот. Притисокот на компресија во таблетата не е рамномерно распореден (горната половина е погуста повеќе), а некои прашоци слабо се притискаат заради краткото траење на циклусот на компресија. Таквите машини се неефикасни (30-50 таблети во минута).

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  ексцентрични машини за таблети.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: