Се препорачува сигурна услуга

Сува гранулација на прав

6232 година

980115 година
 • Гранулација при производство на таблети
 • Пелети
 • Влажна гранулација
 • Гранули за производство на таблети
 • Гранулација при производство на таблети
 • Пелети
 • Влажна гранулација
 • Гранули за производство на таблети

Популарни пребарувања

15%

Нови методи на сува гранулација на прашоци во производството во Русија

15%

Совети за технологија за гранулација на сув прав

35%

Како да изберете опрема за сува гранулација на прав?

35%

Погледнете високо квалитетно видео за суво гранулирање на прав

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Сува гранулација на прав

Сува гранулација е метод во кој прашкаст материјал (мешавина од лекови и ексципиенси) е набиен за да се произведе гранулат. Сувата гранулација се користи во случаи кога влажното гранулирање влијае на стабилноста и / или физичкохемиските карактеристики на лекот, како и кога лекот и ексципиентите се слабо компресирани по процесот на влажна гранулација..
Ако медицинските супстанции претрпуваат физички промени за време на сушењето (топење, омекнување, обезбојување) или влегуваат во хемиски реакции, тие се брикетирани, т.е. брикети се притискаат од прашокот на специјални брикети за преси со големи димни (25 × 25 мм) под голем притисок.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за сува гранулација на прав

Модел: Сува гранулација на прав

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Влажна гранулација Влажна гранулација Гранулација на прав Гранули Гранулат Гранулатор Гранулација Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Ново Производство Скрининг Течно кревет Почни Статии Сува гранулација Сува гранулација Сушење на спреј Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

15%

Нови методи на сува гранулација на прашоци во производството во Русија

15%

Совети за технологија за гранулација на сув прав

35%

Како да изберете опрема за сува гранулација на прав?

35%

Погледнете високо квалитетно видео за суво гранулирање на прав

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Во втората фаза, процесот на агломерација се јавува како резултат на формирање цврсти мостови како резултат на тонење честички, делумно топење или кристализација на растворливи материи. Следно, формирање на цврсти мостови помеѓу честичките како резултат на хемиска реакција, процес на зацврстување на врзива или кристализација на нерастворливи материи. Процесот на суво гранулирање се изведува на специјална опрема. Комбинираната инсталација ги комбинира процесите на набивање, мелење и одвојување на добиените гранули. Принципот на работа на гранулаторот на печатот е како што следува: ротирајќи во различни насоки, ролните ја фаќаат смесата во прав и ја туркаат низ дупките во идот на шупливите ролни. Во внатрешноста на шупливите ролни, ножот ги отсекува добиените гранули.

Спецификации

Како резултат на брикети се кршат со употреба на мелници, фракционирани со употреба на сито и се притискаат на таблети машини таблети со дадена маса и дијаметар. Треба да се напомене дека при производство на таблети, сувата гранулација се користи поретко од влажна гранулација или директна компресија. Главните фази на процесот на суво гранулирање: мешање на прав; набивање; сечење; скрининг; прашина; мешање. Некои фази може да бидат отсутни. Бранкетирање гранулација, исто така, може да се користи кога лекот има добра компресибилност и не бара дополнително врзување на честички со врзива. Бројот на рецепти кои препорачуваат употреба на суво врзувачки адитиви проследено со директна компресија значително се зголеми.

Совети за нашите клиенти

Најпознатиот метод на сува гранулација е методот на набивање, во кој се јавува набивање на сувиот прав, давајќи му форма на гранули под одреден притисок. Во моментов, со употреба на методот на сува гранулација, сувите врзива (на пример, микрокристална целулоза, полиетилен оксид) се воведуваат во масата на таблети за да се обезбедат честички на хидрофилна и хидрофобна кохезија под притисок. Лепливоста на честичките едни на други се јавува под влијание на сили од различна природа. Во првата фаза, дејствуваат молекуларни, електростатски и магнетни сили. Потоа, тука е формирање на врски помеѓу честичките, по што капиларните сили почнуваат да дејствуваат.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  сува гранулација на прав.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: