Се препорачува сигурна услуга

Методи и опрема за обложување

6098 година

978810
 • Композиција на таблети за филмска облога
 • Таблети за премачкување филм таблети
 • Филмска обвивка на таблети
 • Филмска обвивка на таблети
 • Композиција на таблети за филмска облога
 • Таблети за премачкување филм таблети
 • Филмска обвивка на таблети
 • Филмска обвивка на таблети

Популарни пребарувања

15%

Како да изберете опрема за обложување?

15%

Нови методи на обложување за производство во Русија

35%

Производители и купувачи на опрема за обложување

35%

Детален опис на процесот на обложување

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Методи и опрема за обложување

Во современото фармацевтско производство се користат следниве методи за обложување на филм.
Облога во тапани; флуидизирана облога за кревет (прскање одозгора, прскање одоздола, тангентална обвивка); џет технологија за флуизација. Облогата во тапаните веќе е разгледана во делот "Методи и опрема за обложување."
Технолошките параметри на процесот на примена на облоги на филмови се: температура, количина и влажност на влезниот и излезниот воздух, брзината и притисокот на прскање од млазницата, температура на слојот. Во овој случај, технолошките параметри можат да бидат прилагодливи (температура и количина на влезен воздух), нерегулиран (влажност на воздухот во влезот) и фиксирани (брзина на прскање и времетраење на процесот. ДИОСНА разви вертикална центрифугална облога VCC (од англиски облога - инсталација за обложување) За разлика од конвенционалните тапанчиња, ДЦЦ има два конуса поставени вертикално и еден над друг, долниот конус се ротира и таблетите што треба да бидат обложени, непречено се искачувајте на долниот раб на горниот конус под дејство на центрифугална сила.Еве таблетите почнуваат да губат брзина и се враќаат во долната точка на ротирачкиот конус.На патот, таблетите минуваат низ работната површина на млазницата со агол на прскање од 360 °, каде што се обложени сите таблети што минуваат низ оваа зона се покриени. Се повторува циркулаторното движење на таблетите Овој уникатен проток на производи го елиминира формирањето на неутрални или мртви зони, чие присуство е главниот недостаток на кон вентилна хидрохлорна инсталација на тапан.
За време на циркулацијата, таблетите се интензивно и рамномерно исушени (и за време на центрифугалното нагорно движење и кога се враќаат во долната точка на работната комора). Сушењето на таблетите започнува веднаш по минувањето на зоната на прскање со протокот на воздух што доаѓа одоздола преку перфорираното дно на комората. Поради оптималниот проток на таблети и фактот дека материјалот за обложување често се нанесува во мали серии, времето на сушење во ладилникот VCC е кратко и процесот на обложување може да се намали за 50% (или дури и повеќе), и со органски облоги и со облоги базирана на вода. Резултатот е таблети со униформа обвивка за краток временски период. Благодарение на непречено контролираниот проток на производот, дури и со тешки за обработка на производи (како што се лабав или нежен материјал или производ со комплексна форма), технологијата за обложување во ладилникот VCC дава добри резултати. Како резултат, сите таблети обложени во VCC вертикална центрифугална треска се униформни по боја, сјајни, со убав изглед. Примена на филмска облога во флуидизиран кревет-апарат е процес што е таложење на тенок униформен филм на површината на таблети, пелети, гранули во флуидизирана состојба.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за обложување на таблети

Модел: Таблети за обложување

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Гранули Грав од желе Панирање Машини за панирање Патен котел Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Ново Пелети Филмска обвивка Полери за таблети Производство Почни Статии Апчиња Фармацевтска машина

Популарни пребарувања

15%

Како да изберете опрема за обложување?

15%

Нови методи на обложување за производство во Русија

35%

Производители и купувачи на опрема за обложување

35%

Детален опис на процесот на обложување

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Системот за филтрирање обезбедува целосно враќање на ситните честички во процесот, а производот не е поделен на фракции. Овој дизајн ви овозможува ефикасно обложување на пелети, микрочестички, таблети со различни форми, големини и густини, како и да го извршите процесот на гранулација во големи производни парчиња. Тангенталната обвивка е идеална за создавање на цврсти лушпи од цврсти материи и се изведува на лице место. Користејќи ротирачка решетка за дистрибуција на гас, од рабовите од кои испорачаниот воздух е насочен во слојот на производот, тој се вози во спирално движење. Млазницата за прскање е тангентална во вметнувањето на роторот и течноста спреј во креветот на производот во иста насока. Користејќи го ротациониот метод, може да се примени многу густ филм слој. Овој метод е исто така погоден за производство на пелети со директно пелетизирање во флуидизиран кревет. Облогата со користење на џет-флуидизација технологија се користи за таблети и пелети кои тешко се флуидираат. Технологијата на џет флуидизација овозможува да се премачкуваат особено ситно распрскуваните, особено ситно дисперзираните и полидерираните производи. За разлика од традиционалните процеси со флуидизиран кревет, воздухот влегува во работната комора не преку мрежата за дистрибуција на гас, туку преку надолжен отвор. Како резултат на двостепено проширување на слојот (во работната комора и над работната комора), брзината на процесот воздухот значително паѓа. Како резултат на ова, мали честички не се отстрануваат од процесот, што овозможува да се флуидираат дури и фино распрснатите производи. Исто така е можно да се спроведе процес на флуидизација на груби и полидисперсни производи, бидејќи стапката на проток во центарот на работната комора е висока. Стабилен флуидизиран кревет е исто така можен со лепилни и грутки производи. Брзината на движење на производот може да се регулира, бидејќи се појавува неговиот режиран трансфер: во средина нагоре, на страните надолу. Централни млазници прскаат на местото со најголема брзина на производот и најголем проток на енергија. Поради голема брзина на производот, агломерацијата на честички не се јавува на млазницата. Голема изведба на прскање е исто така можна со мали количини на производ во работната комора. Во истата продуктивност, просечното време на обработка со користење на оваа технологија е намалено во споредба со користење на конвенционален флуидизиран кревет. Облогата е важен процес во производството на цврсти дозирни форми. Задачата на многу фармацевтски компании е развој и пребарување на нови својства на супстанциите за обложување и примена на иновативни технологии и опрема за нивна примена.

Спецификации

При нанесување на облога во флуидизиран кревет, пелетите и гранулите се „течности“, врз нив се прска течност за да се создаде облога, а производот се суши. Малата големина на капките и нискиот вискозитет на прсканиот медиум обезбедуваат униформа примена на производот.
Врвниот слој со спреј се користи за производство на широк спектар на облоги: од облоги за општа намена до облоги растворливи во сок од желудник. Кога облогата со спреј се нанесува одозгора во флуидизиран кревет (во серија и во постојани инсталации), честичките „течни“ при проток на загреан загреан воздух што влегуваат низ мрежата за дистрибуција на гас до контејнерот на производот. Течноста за обложување се вбризгува во флуидизираниот кревет преку млазницата во спротивна насока на протокот на воздух (контракурентен, од горе до долу). Со понатамошно нагорно движење на честичките во протокот на воздухот, се одвива сушењето. За да се спроведе процесот на обложување, во флуидизираниот кревет се користат два вида инсталации: серија и континуирана. Овие единици може да се користат и за процесот на гранулација (види дел 4.8). % Инсталирање на периодично дејство на флуидизираниот кревет Глат. Конусниот облик на зоната каде што се намалува брзината на проток на гас овозможува преработка на дури и многу фино поделени производи. Различни решетки за дистрибуција на гас обезбедуваат оптимален проток на гас кон производот.
Инсталација на континуирано течности за главно лекување Методот на обложување е особено погоден за создавање заштитни и обоени школки под услов на висока продуктивност на процесот.
Производот постојано се храни од едната страна на единицата и се транспортира нагоре со проток на воздух над решетката за дистрибуција на гас. Инсталацијата е поделена на зони за различни намени: загревање, прскање и сушење. Таблетите со сува обложена континуирана форма се отстрануваат од единицата.
Спреј облогата од подолу на системот со флуидизиран кревет со серија користејќи го пакувањето HS Wurster Glatt е особено погоден за производство на пелети и гранули со контролирано ослободување на биолошки активни супстанции. При спроведување на процесот на обложување со помош на млазницата HS Wurster, можно е да се постигне целосно покривање на површината на честичките со мала количина на средство за обложување. Млазницата за прскање е инсталирана во решетката за дистрибуција на гас, поради што испрсканата супстанција се движи во една насока со проток на снабден воздух. Благодарение на употребата на млазницата HS Wurster и решетката за дистрибуција на гас со разни видови перфорација, честичките што треба да се премачкаат се забрзуваат во внатрешноста на млазницата и поминуваат рамномерно низ конусот на испрсканата течност.

Совети за нашите клиенти

Со понатамошно нагорно движење, честичките се исушат и надвор од млазницата HS Wurster повторно спаѓаат во решетката за дистрибуција на гас. Таму тие се насочени повторно кон внатрешноста на млазницата, каде повторно се забрзуваат со млаз со распрскувана течност, поради што се формираат многу униформни филмови. Како резултат, честичките со различни големини имаат униформа филмска обвивка. Премачкувачката обвивка од дното во системот со постојан флуидизиран кревет развиен од Глат е особено погоден за создавање заштитни и обоени школки во високи услови на производство.<| gi процес. Производот постојано се храни од едната страна на инсталацијата и се транспортира со проток на воздух нагоре над решетката за дистрибуција на гас. Инсталацијата е поделена на зони за различни намени: зона пред загревање, зона за прскање и зона за сушење, а прскањето се врши одоздола. Сувите пелети и обложените гранули постојано се отстрануваат од инсталацијата. Спреј премачкување одоздола во систем со флуидизиран кревет развиен од Hiittlin. Благодарение на единиците за дистрибуција на гас Турбојет и Дискјет, развиени од Хиитлин, движењето на производот се врши во однапред одредена насока низ целиот волумен на контејнерот, како и во областа на прскањето. Поради дадената геометрија на јазлите, може да се изврши прецизна контрола врз протокот на воздух. Се постигнува униформно движење и мешање на производот. Поради снабдувањето со воздух под агол од 45 °, оптоварувањето на филтерот се намалува. Нема застојани зони во контејнерот со производи.
Во апаратот со флуидизиран кревет за обложување, млазниците што ги прскаат материјалите за обложување се од големо значење. Млазницата има трета компонента, наречена микроклима, што ја разликува од онаа што се користи во традиционалната технологија. Благодарение на микроклимата, млазницата останува чиста од раствор и производ. Така, дистрибуцијата и големината на капките остануваат постојани и репродуктивни. За време на работата, можен е слободен пристап до млазницата, затоа, не е неопходно да се прекине процесот во случај на запушена млазница. Губењето на растворот се намалува заради соодветната локација на млазницата. INN ЗА JET има развиено систем за обложување на AirCoater кој овозможува апликации за обложување со високи перформанси. Особеноста на оваа инсталација е присуството на единицата за дистрибуција на гас INNOJET Orbiter на нешто необичен дизајн. Процесниот проток на воздух поминува низ отворите на единицата за дистрибуција на гас, што е прстен со различен дијаметар, склопен во еден дизајн со празнини меѓу нив. Овој дизајн на склопување обезбедува ефикасно, нежно и репродуктивно движење на производи. Течноста за прскање се нанесува со прскалка со прскалка, со која можете да ја контролирате големината на капките. Прскањето се јавува под агол од 360 °, што ви овозможува рамномерно да нанесувате облоги.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  методи и опрема за обложување.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: