Се препорачува сигурна услуга

Облога на таблети

6098 година

978755
 • Таблети за обложување на филм
 • Таблети за обложување на филм
 • Таблети за обложување на филм
 • Филмски облоги за таблети
 • Таблети за обложување на филм
 • Таблети за обложување на филм
 • Таблети за обложување на филм
 • Филмски облоги за таблети

Популарни пребарувања

15%

Обложени таблети на совети за технологија

15%

Прегледи од реални луѓе за работата на опремата за примена на обложени таблети

35%

Како е профитабилно да се инвестира во производство на обложени таблети за таблети?

35%

Обложени фармацевтски облоги

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Облога на таблети

Терминот „обложена обвивка“ е изведен од францускиот збор „драге“ и значи „обложување на шеќер“. Обложената таблета се состои од основна таблета која содржи дрога (и) супстанција и навлаки кои содржат неколку ексципиенти. Јадрото на таблетот треба да биде механички силно. Таблетите што треба да се премачкаат не треба да бидат рамни за да се избегне лепење заедно. Размислете за еден од старите методи на обложување - обложување на шеќер. Облогата со шеќер е ефикасен начин за нанесување на големи слоеви на облоги, пред се за да се маскира вкусот. Овој вид на пелетирање се користи за чувствителни на температура и кршливи цврсти дозирни форми. Првата фаза на оваа технологија е прскање на раствор за пелетирање на честички (таблета, пелети). Воздухот доставен до апаратот ја испарува течноста и го суши шеќерниот слој. Со наизменично снабдување на растворот, честичките остануваат во процесот додека не се постигне саканата дебелина на слојот. Честичките се премачкуваат рамномерно на површината, додека масата на слојот се движи од 0,5 до 2 мм. Во моментов се истураат голем број таблети, вклучувајќи: таблети на одредени хормонални препарати; некои холеретични лекови; синтетички лекови (глутаминска киселина, акрин, дипрозин, метионин хидрохлорид); голем број на екстракти (buckthorn, hemophilicum, belladonna, итн.) Пелетирањето се изведува во котли за пелетирање (абдуцери) од три форми: сферични, елипсоидни и облик на круша. Најчеста е елипсоидната форма. Неговите предности се можноста за поголем товар на таблети, а со тоа да се постигне поголема продуктивност за време на овој процес.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за обложување на таблети

Модел: Облога на таблети

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Гранули Грав од желе Панирање Машини за панирање Патен котел Инвестиции Иновации Каталог на опрема Трговија Компанија Купете бизнис Ново Пелети Филмска обвивка Полери за таблети Производство Почни Статии Апчиња Фармацевтска машина

Популарни пребарувања

15%

Обложени таблети на совети за технологија

15%

Прегледи од реални луѓе за работата на опремата за примена на обложени таблети

35%

Како е профитабилно да се инвестира во производство на обложени таблети за таблети?

35%

Обложени фармацевтски облоги

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Облогата во растенија од типот тапан обезбедува нежна обработка, особено за форми на дозирање чувствителни на температура и кршливи. За обложување на шеќер, како и за премачкување со филм, Глат користи метод во кој раствор за обложување се нанесува на честички од горе со употреба на две компонента млазница.
Движењето на честичките и мешањето во GMPC II Glatt е обезбедено со ротирање на барабанот. Воведениот процес на воздух ја испарува течноста и го суши креветот. Омекнувањето и лепливоста на површината на честичките се спречуваат со избирање на соодветни параметри на процесот. Потребниот ефикасен пренос на топлина се постигнува како резултат на постојаното перфорирање на цилиндричниот дел на тапанот, а истовремено се обезбедува и минималното времетраење на процесот. Значајни предности на шеќерната шеќер што ги нуди Glatjp се нежно мешање и премачкување на таблетите како резултат на геометријата на тапанот и специјално дизајнираните лопатки за мешање на Фишер, кои обезбедуваат апсолутно униформно мешање со минимално механичко влијание врз производот. Користејќи го овој метод на обложување, можно е да се премачкаат големи, не-флуидливи честички (на пр. Таблети, капсули и големи пелети). Во принцип, поради овој уред за инсталација, се постигнува висококвалитетно обложување со капацитет од 500 g до 2000 кг. DGM (Швајцарија) разви машина за обложување на шеќер со ефикасен систем за прскање за обложување и сушење. Таблетите лоцирани во ротирачки перфориран тапан на инсталацијата изведуваат сложени орбитални движења, за време на кои средството за обложување автоматски се прска врз нив во согласност со даден технолошки процес. Во исто време, топаниот воздух се снабдува во тапанот, продира низ слојот на таблети, така што медиумот за обложување депониран на * површината на таблетите се суши брзо и рамномерно. Така, формирање на траен и мазен слој со тенок слој.

Спецификации

Покрај тоа, во котлите во форма на елипсоид, се создаваат оптимални ротациони движења на обложените таблети, забрзувајќи ги и подобрувајќи ги условите за обложување.
Котелот за панирање се врти во насока на стрелките на часовникот околу оската, сместена под агол (вертикално и хоризонтално мешање), што овозможува добро мешање. Дијаметарот на котли, најчесто направен од бакар, се движи од 0,7 до 1,5 m.
Аголот на котелот кон хоризонталата е од 30 ° - 45 °, оптималното оптоварување е 25-30% од волуменот на котелот. Оптималната брзина на вртење на котелот е 20-40 врт / мин, бројот на вртежи е избран во зависност од напредокот на процесот. Фазите на технолошкиот процес на таблети со пелети се следниве: ковертирање, или буквар; положување, или забивање, е најважната фаза, бидејќи тука е формирањето на целата обвивка главно; мазнење, или полирање; Сјајно - последната фаза на drazhirovany, во која таблетите се даваат сјај, презентација.
Професор ПД. Пашнев во 1975 година разви нов метод за обложување таблети - метод на суспензија на пелетирање, во кој медиумот за дисперзија е 70% шеќерен сируп. Поливинилпиролидон (ПВП) се воведува во сирупот како пластификатор, основен магнезиум карбонат како филер, титаниум диоксид како боја и аерозил за стабилизирање на суспензијата.
PVP е соединение со висока молекуларна тежина, чии молекули, спојувајќи се едни со други, формираат просторна мрежа во раствор. Молекулите на шеќер растворени во вода се заробени во мрежните ќелии.

Совети за нашите клиенти

Во процесот на сушење на третираните таблети, водата во одделните клетки се отстранува. Шеќерот што останува во клетките, кристализирачки, нема можност да се комбинира во агломерати. Формирани се фини кристали, кои имаат мала кршливост и висока еластичност [2, 3]. БАСФ предлага да се користат Колидон 25 и Колидон 30 за пелетирање на шеќер (види дел 4.9). Физичките карактеристики на овие супстанции, како што се спречување на формирање на микрокраки, лепење на шеќерниот слој до јадрото на таблетата, униформа распределување на бојата низ премачкувањето на таблетата, побавната и поеднаква кристализација на шеќерот, ја фаворизираат облогата обработете и подобрете го квалитетот на обложувањата. Покривните шеќери се особено подложни на пукање кога се нанесуваат на големи серии на јадра на таблети кои брзо се сушат. Бидејќи повеќето лекови се хидрофобни, Колидон 25 и Колидон 30 се користат како адитиви за да се спречи пукање од лупење на облогата на таблетите од неговото јадро за време на производството. На табелата. 4.9 е пример за формулација на суспензија за автоматско обложување на шеќер. Податоците се прикажани на 40 кг таблети јадра со тежина од 420 мг во конвенционален резервоар за обложување на прскање од 25 кг суспензија опишано погоре под следниве услови: времетраењето на чекорот на прскање е 5 s; интервал - 10 мин; време на сушење со топол воздух - 10 мин; вкупното време на обложување е 16 часа. Помодерен начин за спроведување на процесот на обложување на шеќер го нуди Глат, кој користи нова генерација на тапан-сетови за ова.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  облога на таблети.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: