Се препорачува сигурна услуга

Класификација на основата за мази

6141

979239
 • Купете опрема за производство на крем од мед
 • Опрема за производство на крем за тело
 • Фармацевтска опрема за производство на мази
 • Мази за производство на договори
 • Купете опрема за производство на крем од мед
 • Опрема за производство на крем за тело
 • Фармацевтска опрема за производство на мази
 • Мази за производство на договори

Популарни пребарувања

15%

Купете ефтини основи за мази во Москва

15%

Како да се инвестира во производство на бази за маст?

35%

Купете готов бизнис за производство на основи за мази

35%

Бизнис со основна маст во Русија и ЗНД

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Класификација на основата за мази

Мастите содржат лековити и помошни материи кои мора да бидат рамномерно распоредени во дозирната форма. Ексципиентите формираат едноставна или сложена основа. Така, основата за маст е носител на лек. Во зависност од составот, тоа може да влијае на ослободување, биорасположивост и терапевтски ефект на лекот супстанција. Основите ја обезбедуваат потребната маса на маст, соодветна концентрација на лековити супстанции, мека конзистентност и имаат значаен ефект врз стабилноста на мастите. Степенот на ослободување на лекови од мази, брзината и комплетноста на нивната ресорпција во голема мерка зависи од природата и својствата на базата..
На пример, маст заснован на 2% од борна киселина покажува иста терапевтска активност како слична 10% концентрација маст подготвена на бензинатум.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година на опрема за производство на бази за мази

Модел: Основи за мази

 • Означено како: Бизнис Бизнис план Блогот Хидрофобни основи Хомогенизација Основи на дифил Инвестиции Иновации Каталог на опрема Класификација на мази Трговија Компанија Купете бизнис Медицински супстанции Ново Организација на производство Производство Производство на креми Производство на маст Скрининг Почни Статии Крем за полнење Пакувања мази Складирање на маст

Популарни пребарувања

15%

Купете ефтини основи за мази во Москва

15%

Како да се инвестира во производство на бази за маст?

35%

Купете готов бизнис за производство на основи за мази

35%

Бизнис со основна маст во Русија и ЗНД

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Така, во моментов, како основа за мази, се користат голем број на различни компоненти, поретко индивидуални супстанции, кои, како по правило, се сложени физичкохемиски системи. Истражувањата во оваа област се шират на годишно ниво. Широк спектар и разновидност на својства на основите за мази доведуваат до потреба од нивно класифицирање. Според нивната можност за интеракција со вода (растворање, оток, апсорпција, емулгификација), основите за маст се поделени во три групи: хидрофобна (липофилна); хидрофилна; дифилна.

Спецификации

Според функционалната цел, помошните материи што сочинуваат мази и други меки лекови можат да се поделат на: меки носачи на база (бензинатум, ланолин, итн.); супстанции кои ја зголемуваат температурата на топење и вискозност на основите (парафин, спермацети, хидрогенизирани растителни масла, восоци, полиетиленски гликоли со висока молекуларна тежина, итн.); хидрофобни растворувачи (минерални и растителни масла, изопропил палмитат, изопропил миристат, полиалкилсилоксани, бензил бензоат, итн.); вода и хидрофилни растворувачи (етил и изопропил алкохоли, полиетиленски гликоли 200-600, пропилен гликол, пропилен карбонат, глицерин, димексид, итн.);
емулгатори како што се масло во вода (натриум лаурил сулфат, емулгатор број 1, близнаци, естери на полиоксиетилен гликол на повисоки масни киселини, соли на повисоки масни киселини, итн.); емулгатори како што се вода во масло (повисоки масни алкохоли, холестерол, алкохоли од восок од волна, врти, глицерил монолеат, глицерил моностеарат, итн.); агенси за гелови (карбомери, алгинска киселина и неговите соли, деривати на целулоза, полиетилен, полиетилен гликоли 1500-8000, бентонит, каолин, желатин, итн.); антимикробни конзерванси (мирамистин, бензоични и сорбински киселини и нивни соли, етил алкохол, пропилен гликол, итн.); антиоксиданти (а-токоферол, аскорбинска киселина и неговиот дериват, лимонска киселина, пропил галат, итн.);
растворувачи ф-циклодекстрин, хидрофилни сурфактанти, итн.); парфеми (ментол, есенцијални масла, фенилетил алкохол, итн.); pH стабилизатори (лимонска киселина, натриум фосфат соли, итн.).

Совети за нашите клиенти

Некои помошни материи можат истовремено да извршат неколку од горенаведените функции, како и да бидат дел од мази како омекнувачи и навлажнувачи, навлезувачи, омекнувачи, итн..
Агенти за печење, емулгатори и супстанции кои ја зголемуваат точката на топење и вискозност на основите, исто така, се стабилизатори на системите за распрскување. Одредени ексципиенси се мешавини од различни ексципиенси: воден ланолин, емулгатор број 1, восок на емулзиска емулзија, легура на желе од легура со восочни алкохоли од волна, итн..

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  класификација на основите за мази.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: