Се препорачува сигурна услуга

Основни побарувања за таблети

6172

979492
 • Линија за производство на таблети
 • Лоша опрема
 • Опрема за компресија на таблети
 • Опрема за лошо производство
 • Линија за производство на таблети
 • Лоша опрема
 • Опрема за компресија на таблети
 • Опрема за лошо производство

Популарни пребарувања

15%

Како е профитабилно да се инвестира во производство на таблети?

15%

Упатства за употреба на опрема за производство на таблети

35%

Совети за технологија за производство на таблети

35%

Купете готов бизнис за производство на пилули

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Основни побарувања за таблети

Следниве барања се направени за таблети: точност на дозирање - униформност (униформност) на распределбата на активната супстанција во таблетата, точната тежина на самата таблета и на медицинските материи вклучени во неговиот состав;
механичка јачина - цврстина, кршливост, кршливост - го карактеризираат квалитетот на таблетите; таблетите треба да бидат доволно силни за да останат недопрени под механички стрес за време на пакувањето, транспортот и складирањето;
дезинтеграција или растворливост - можност за распаѓање или растворање во временскиот период утврден со соодветната научна и техничка документација (NTD) за одредени видови таблети. Точноста на дозата зависи од униформноста на таблетираната маса, што е обезбедено со темелно мешање на лековити и помошни материи и нивна униформа дистрибуција во вкупната маса. Точноста на дозирање, исто така, зависи од брзината и веродостојноста на полнењето на слотот за матрикс на таблет машината. Ако за кратко време инката е над матрицата дупка, се истура помалку материјал отколку што може да прифати гнездо на матрицата, масата на добиените таблети ќе биде недоволна. Потребната брзина на полнење на матричкото гнездо зависи од формата на инката, аголот на рампата и дали честичките од таблетираната маса имаат доволно лизгање. Честопати, силите на триење помеѓу одделните честички, поради грубоста на нивната површина, се толку големи што гнездото на матрицата не е целосно пополнето или воопшто не е исполнето заради задржување на прашокот во инката.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 0 $ КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • Фармацевтска опрема на залиха и по нарачка
 • Гаранција: 1 година за опрема за производство на таблети

Модел: Главните барања за таблети.

 • Означено како: Супстанции против антифрикција Бизнис Бизнис план Блистер со апчиња Блогот Инвестиции Иновации Каталог на опрема Квалитет на таблета Трговија Компанија Корективни супстанции Купете бизнис Форми на дозирање Ново Давач на таблети Полери за таблети Производство Производство на таблети Притиснете го ротациониот таблет Почни Статии Апликатор за пилули Апчиња Прес-таблет Таблетпрес Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

15%

Како е профитабилно да се инвестира во производство на таблети?

15%

Упатства за употреба на опрема за производство на таблети

35%

Совети за технологија за производство на таблети

35%

Купете готов бизнис за производство на пилули

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

Во вакви случаи, неопходно е да се додадат супстанции со поголема сила на лепење (скроб, раствори од желатин, итн.) И повторно е неопходно да се прибегне кон гранулација со цел да се воведат врзива во таблетата маса што ја зголемува пластичноста на лековите супстанции ; ова се манифестира својство наречено лепење, што предизвикува честичките да се придржуваат едни на други.
Распаѓање. Таблетата треба да ја има потребната дезинтеграција со доволна механичка јачина. Премногу висока јачина на таблетата влијае на нејзиното распаѓање и ослободување на лекот - времето на распаѓање се зголемува, што негативно влијае на квалитетот на таблетата. Дезинтеграцијата зависи од голем број причини: од количината на врзива: таблетите треба да содржат таква количина што е неопходна за да се постигне потребната јачина; од притисок на притисок: прекумерниот притисок го влошува распадот на таблетата; за квалитетот на дезинтегрантите кои придонесуваат за распаѓање на таблетите; од својствата на супстанциите вклучени во таблетата, од нивната можност да се растворат во вода, влажни со неа, отекуваат; таблети со лесно растворливи материи ќе се распаднат побрзо и ќе бидат потребни помалку олабавувачки материи.
Масата подложена на таблетирање треба да има комбинација на својства што обезбедуваат исполнување на горенаведените барања: точност на дозирање, механичка јачина и распаѓање.

Спецификации

Во овие случаи, материјалите се додаваат против триење, кои го намалуваат триењето помеѓу честичките, поради тоа што им даваат мазна површина. Обично, фините прав имаат слаба адхезија, кои имаат тенденција да се придржуваат на површината на инката; затоа, неопходно е вештачки да се зголеми големината на честичките до оптимална големина со гранулирање на материјалот.
Ексфолијацијата предизвикува промена во тежината на таблетите. Во некои случаи, разграничувањето може да се спречи со инсталирање на мал мешалка во инката, но порадикална мерка е да се израмнат честичките со гранулирање на материјалот. Говорејќи за хомогеноста на материјалот, тие исто така значат и нејзината униформност во обликот на честичките. Очигледно, честичките со различни просторни облици со приближно иста маса ќе бидат поставени во слот за матрица со различна компактност.
Овој факт исто така ќе предизвика флуктуации во масата на таблети. Усогласувањето на честичките се постигнува со процес на гранулација. Треба да се напомене дека е доста тешко да се постигне униформност на гранулите, затоа, со промена на односот на фракциите на гранули емпириски, можно е да се воспостави оптимален состав што одговара на најдобрата проточност и таблетите со висок квалитет при одреден притисок на компресија.
Механичка сила. Механичката сила ја одредува испреплетеноста на честичките. На почетокот на процесот на притискање, таблетираната маса станува погуста, се појавува поблизок пристап на честичките и се создаваат услови за манифестација на меѓумолекуларни и електростатски сили.

Совети за нашите клиенти

Силите на меѓумолекуларна интеракција се манифестираат кога честичките се приближуваат едни до други на растојание од 10 ″ 6-10 ″ 7 cm. Процесот на притискање на таблетираната маса може да се подели во три фази. Механичката јачина зависи од притисокот за време на процесот на притискање и важно е да се следи како ќе се зголеми притисокот при притискање. Кај машините со таблети со удар (ексцентричен), притисокот нагло се зголемува, како резултат на што површината на таблетата под влијание на удари е многу топла (механичка енергија оди во топлина) и супстанциите се топат, формирајќи континуиран слој за зацементирање.
Кај ротационите машини за таблети, притисокот се зголемува постепено, што дава подобри резултати, бидејќи овозможува подолг ефект на притисок врз масата на таблетите. Колку подолго е изложеноста, толку поцелосно ќе се отстрани воздухот од таблетираната маса, која, по депресивација, проширување, може да има деструктивен ефект врз таблетите. Покрај тоа, загревањето на таблетата на површината е значително намалено, што ги елиминира штетните ефекти на покачена температура врз супстанциите што ја сочинуваат таблетата.
Употребата на висок притисок за време на притискање може негативно да влијае на квалитетот на таблетите и да придонесе за абење на таблет машини. Високиот притисок може да се компензира со додавање на супстанции со голем диполен момент и обезбедување на лепење на честички при релативно ниски притисоци.
Водата, која има доволно диполен момент, е „мост“ помеѓу овие честички. Водата ќе се меша во врзувањето на честичките на нерастворливи и нерастворливи лекови.

Осврти на клиенти (4)

ОГЛАСЕН КАТАЛОГ НА ФАРМАЦЕВТСКИ ОПРЕМА
Постојано ажуриран каталог на различна фармацевтска опрема со фотографии, описи, видеа и цени.

СПЕЦИЈАЛИСТИ И ТЕХНОЛОГИИ
Имаме широки врски во фармацевтската средина, ќе најдеме специјалист, ќе помогнеме во развојот на опрема и технологии

ДИСКУСИЈА НА ВАШИТЕ ИДЕИИ ЗА ПРОИЗВОД
Ние ќе помогнеме во проценка на вашите идеи. Огромно искуство во организирање на разни индустрии и производство на производи. Вредни совети.

ЛИЧЕН УПРАВУВАЕ 24 ЧАС
Вие комуницирате за сите прашања, од моментот на првата консултација до приемот на опрема, со еден специјалист.

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  основни барања за таблети.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: