Се препорачува сигурна услуга

Каталог / Експериментална опрема / Мелнички дробилки со мелници / Универзална мелница за чекани Профи-01

Универзална мелница за чекани Профи-01

348

921243
 • Опрема за мелење суровини во прав во мелници и меленици
 • Опрема за мелење суровини во прав во мелници и меленици
 • Опрема за мелење суровини во прав во мелници и меленици
 • Опрема за мелење суровини во прав во мелници и меленици
 • Опрема за мелење суровини во прав во мелници и меленици
 • Опрема за мелење суровини во прав во мелници и меленици
 • Опрема за мелење суровини во прав во мелници и меленици
 • Опрема за мелење суровини во прав во мелници и меленици
 • Опрема за мелење суровини во прав во мелници и меленици
 • Опрема за мелење суровини во прав во мелници и меленици
 • Опрема за мелење суровини во прав во мелници и меленици
 • Опрема за мелење суровини во прав во мелници и меленици
 • Опрема за мелење суровини во прав во мелници и меленици
 • Опрема за мелење суровини во прав во мелници и меленици

Популарни пребарувања

триесет%

Шредери за производство

триесет%

Мелници за производство на фармацевтски производи

25%

Кажете на сигурен снабдувач на дробилки

15%

Прашок за производство во модерно фармацевтско производство

Нов бизнис со капсули со CBD

Нова индустрија активно се развива во САД - капсулација на CBD масло. Капсулите се користат за третман и превенција на болести. Нашата компанија произведува опрема за капсулирање на CBD нафтата. ПРОДАВНИ ПОНУДУВАЕ PDF >>

Каталог / Експериментална опрема / Мелнички дробилки со мелници / Универзална мелница за чекани Профи-01

Универзална мелница за чекани Профи-01

Автоматска лабораториска мелница од тип чекан со континуирана функција за добивање храна. Дизајнот ви овозможува да го контролирате дел од добиениот материјал на излезот. Чистењето на воздухот во комората за мелење гарантира отсуство на загревање на материјалот и негово лепење. Продуктивноста е од 20 до 40 кг на час. Чеканите ротираат на 2840 вртежи во минута. Преносен, економичен и лесен за ракување, машината се користи во медицинската и прехранбената индустрија за да се добие прав, во хемиската индустрија и во другите индустрии. Ние нудиме целосен опсег на услуги: инсталација, обука, старт-ап, поправка. Едноставен механички дизајн. Упатства за употреба на англиски и руски јазик. Во согласност со GMP стандардот.

Ние нудиме детални упатства за поставување на овој модел на брусилки. Пред испорака, машините за мелење суровини се проверуваат и тестираат во производство. Загарантирана е комплетноста и ефикасноста. Ние одржуваме залихи на делови и потрошни материјали во магацин. Цената е вклучена во царинските исплати во Русија и испорака до градот на купувачот.

Без оглед на која задача се соочувате, MINIPRESS е подготвен да ја преземе. Ние сме помоќни од многу конкуренти и нашата услуга е многу поудобна. Ние нудиме на клиентите импресивни услови и неверојатно брзо ги исполнуваат нарачките. Нашите експерти ги користат најнапредните технологии во светот за да изберат различна опрема. Имаме сè што ви треба за модерно производство на кое било ниво. И уште повеќе.

Цена: 3.000 УСД КАКО ДА СИМАТ ЦЕНА?

 • Ажурирано: 08/10/2019 година
 • На залиха
 • Гаранција: 1 година

Модел: Мил Профи-01

 • Означено како: Дробилката Хеликоптер Каталог на опрема Мил Прашоци Фармацевтска машина Фармацевтска мелница Фармацевтска опрема

Популарни пребарувања

триесет%

Шредери за производство

триесет%

Мелници за производство на фармацевтски производи

25%

Кажете на сигурен снабдувач на дробилки

15%

Прашок за производство во модерно фармацевтско производство

Што е вклучено во цената

 1. Фазно експертско оценување вашиот проблем и детална дискусија за решенијата за 24 часа.
 2. Избор на компанија производителот и разговор со избраниот добавувач.
 3. Избор, оптимален за клиентот, шема на плаќање и време на достава.
 4. Прием и проверка на опрема пред да испратите со видео-извештај.
 5. Консултации од нашиот специјалист со 17 годишно искуство  во текот на целиот живот на опремата.

Ако не ја пронајдовте потребната опрема во нашиот каталог, тогаш јавете се +74953643808 и ние сигурно ќе ви го понудиме она што го баравте, или ќе собереме слична опрема што е погодна не само за технички карактеристики, туку и за цена.
Загарантирана попуст до 20% на нашите услуги при следното купување во нашиот каталог.
Само опрема за квалитет од доверливи добавувачи со долгогодишен углед.
Флексибилен систем на плаќање. Практично прифаќање на плаќање.


Нашите услуги и услуги на клиентите

1) НАСТАВНИ ТЕХНОЛОГИИ НА РЕГИСКИ МАТЕРИЈАЛИ.
Обука за нашата опрема е можна пред купување. Тестирање на материјал. Ние нудиме совети за организација на мелење на суровини, со целосен асортиман на дополнителна опрема и материјали.
2) СОВЕLEУВАМЕ ФАРМАЦЕВТСКИ И КОНФЕКЦИОНЕРСКИ ПРОИЗВОД.
Во Русија, имаме големи и мелнички за маса кои ги нудиме на клиентите. Секогаш можете да контактирате со нас со вашите идеи и барања.
3) ПОДНЕСУВАЕ НА ОПРЕМА ЗА ГРАДЕINGЕ НА РЕВИСКИ МАТЕРИЈАЛИ.
Производите се целосно во согласност со новите барања за ГМП. Производството на мелници е придружено со строга контрола на квалитетот, верификација на целата документација, добро организирана пост-продажна услуга на опрема.
4) СОБИРАЕ НА резервни делови
Компанијата за производство, исто така, може да понуди модел на мелници и меленици, засновани врз целите и целите на клиентот. Willе помогнеме во одржување и поправка на каква било опрема за мелење прашоци. Сервисен центар во Русија за земјите на ЗНД.

Спецификации

Универзална мелница за чекани „ПРОФИ-01“
Продуктивноста е од 20 до 40 кг на час.
Материјал се хранат со зоната на мелење: континуирано
Брзина на чекан: 2840 вртежи во минута
Ладење на воздухот: собна температура
Добиената фракција во прав: од 1000 до 60 микрони
Заменливи цедилки: 5 парчиња
Електричен мотор: 220V, 50Hz
Моќност: 1,5 kW
Вкусни димензии: дијаметар 550 мм, висина 530 мм
Тежина: 25 кг
Тежина на испорака: 35 кг

Совети за нашите клиенти

Оваа мелница е погодна за мелење на која било супстанција. Вчитувањето на материјалот се одвива преку послужавник, кој е фиксиран на слаб наклон во однос на дупката во која паѓаат честички од мелени суровини. За да се регулира протокот на суровини во фиоката, има вентил за бленда / лизгање што може да се спушти или подигне за да се прилагоди ширината на отворот и количината на прашок што се доставува до зоната за мелење. Оваа мелница е со континуиран тип, од една страна се храни материја, а од друга страна, смачканата фракција, преку ракавот, влегува во заменетиот сад. На врвот има и ткаен ракав во кој се испушта вишок воздух. Плетените црева за празнење на воздухот и транспортот на смачканата фракција се изработени од материјал за филтрирање и мора да се мијат, со тек на време се затнува и протокот на воздух не поминува низ theидовите на ткаенината, туку е разнесена во кршен материјал. Дизајнот на мелницата работи како што следува: материјалот, континуирано додаден од операторот на фиоката, ќе падне преку вентилот во зоната за мелење. Горе е дупката низ која се влева воздухот. Со овој проток на воздух, смачканите честички се разнесуваат преку ткаен ракав во заменет сад. Така, уништувачот на PROFI работи континуирано, за разлика од другите, со одреден волумен, ножеви што бараат товар на серија, по што е неопходно да се расклопат и исчистат машината. Шредерот PROFI има рогови на прицврстување од обете страни што треба да бидат ослободени за да се добие пристап до областа за режење. Тикерот е опремен со сензор што го отвора електричното коло во случај да се отвори капакот. Така, чеканите ја прекинуваат својата работа и операторот нема да биде повреден. Зоната за мелење е чекани фиксирани на вратилото на електричен мотор, кои ротираат околу неговата оска. Вметнувањата со карбид се лепат на површината на чеканите, што го зголемува нивниот работен век и ви овозможува да мелете дури и такви трајни материјали како чипови од тули. Внатрешната површина на зоната за мелење е ребреста, изработена на одреден начин, што дополнително создава ефект на мелење. Површината исто така вклучува мрежи преку кои излез на кршен честички во ракавот. Овој модел на хеликоптер користи перфорирана метална мрежа со специфична големина на решетката. Кога материјалот ќе влезе во зоната на мелење преку фиоката за прием, чеканите, вртејќи се со голема брзина, почнуваат да го мелат против ребрести идови на внатрешната површина и со протокот на воздух што се храни одозгора, смачканите честички имаат тенденција да излегуваат надвор низ дупките на перфорираната мрежа. Се додека големината на честичките ја надминува големината на дијаметарот на мрежните ќелии, таа е во зоната на мелење. Голем избор на перфорирани мрежи со големини на мрежа до микрони е вклучен во пакетот. Клиентите можат самостојно да ви стават на располагање слични плочи од перфориран челик и да ја добијат потребната големина на смачканата фракција. Овој дизајн за денес нема конкуренција, овозможувајќи ви да го контролирате фракцијата, бидејќи во некои случаи мелењето во прашина не го обезбедува потребниот ефект за понатамошниот технолошки ланец. Комплетот има и неколку осигурувачи кои штитат од напонски напони и четка за чистење на внатрешните и надворешните површини на мелница.

Прегледи на клиенти (6)

Ние ги користиме полнењето сирупи и тинктури во стаклени шишиња, се користеше машина за етикетирање за да се применат етикетите. Ви овозможува да го промените форматот на додатоци за сите дијаметри на шишињата што можат да се залепат на неа.

Виктор, г.Владивосток

Ние сме ангажирани во мелење сушени елени и исушени риби. Многу видови мелници што ги пробавме дадоа лоши резултати, ги направија влакната на материјалниот памук. И, требаше да добиеме добар дел. Го купивме овој модел на мелница и работиме на тоа. Од измените, ги отстранивме и дополнително ги изостривме карбидните елементи на чекани. Сега имаме две функции - дробење и режење. Многу компактен и моќен модел.

РостиславЈакутск

нашата компанија ДОО БИОТЕКИН. Беше неопходно за производство на лабораториска мелница. Најде најдобро решение. Работи стабилно и не предизвикува дополнителни прашања. Благодарност до компанијата MiniPress!

Соловиев Г.М..Вологда

Тој нареди мелницата и не беше во грешка. Со помош на консултант, го избравме вистинскиот вид опрема. Прими брзо. Откако беше пуштен во производство, сфатив дека автоматска лабораториска мелница ја зголемува брзината и квалитетот на производството. Дефинитивно ќе ги користам услугите на оваа компанија.

Максимов ОрџТвер регион

Практична и лесна за употреба мелница за чекани. За лабораториски услови, многу удобна опција. Многу брза испорака.

Максим ГригоровичИнженер, Томск

Лансираше ново производство. Купивме опрема за лабораторијата. Менаџерот помогна при претресот. Сè е во ред со документите.

Питер Розумовски, Директор, Саранск

  Вашето име (задолжително)

  Вашата адреса за е-пошта (задолжително)

  Повратна информација:

  Напишете ни порака

  Јас, , ,

  универзална мелница за чекани профи-01.

  Мои детали за контакт:


  Коментар: