Се препорачува сигурна услуга

Каталог / 2018 година (Страница 21)

Опрема за 2018 година

Ексцентрична машина за таблети

6235 година

980466
 • Ексцентрична машина за таблети
 • Таблети за производство во Индија
 • Опрема за производство на таблети
 • Опрема за компресија на таблети
Ексцентричната машина е машина со една позиција во која, при извршување на основните работи, предметите за обработка (таблети) не вршат сообраќај. Секоја работа на технолошкиот циклус ја изведува посебен активатор: оптоварување (сечење), притискање, механизми за исфрлање. За такви машини, типично е дека сите таблети се произведуваат на еден сет на алатка за печат.

Машини за ротациони таблети

6234 година

980448
 • Машини за ротациони таблети
 • Производство на таблети технологија
 • Таблети за производство во Индија
 • Опрема за производство на таблети
Машини за ротациони таблети (РТМ), за разлика од ексцентричните машини, имаат голем број удари и удари. Матриците се поставени во ротирачка матрична табела. Притисокот во РТМ постепено се зголемува, што овозможува меко и униформа притискање на таблетите. РТМ имаат висока продуктивност (до 0,5 милиони таблети на час). Технолошкиот циклус на таблетирање на РТМ се состои од низа последователни операции: Пополнување на матрицата со таблета ...

Комбинирана опрема за процесирање

6233 година

980439
 • витамин таблети
 • Врзивно средство за таблети
 • витамини
Апаратот тип SG произведен од NPO Pharmmedoborudovanie се користи за гранулација на прашоци во флуидизиран кревет, последователно сушење и прашина. Овој процес е периодичен. Куќиштето на апаратот е направено од три сите заварени делови, секвенцијално поставени едни со други. Принципот на работа е како што следува: 30 кг таблета смеса што треба да се гранулира се вчитуваат во резервоарот за храна во согласност со рецептот. Кошничка со оригиналот ...

Сува гранулација на прав

6233 година

980438
 • Гранулација при производство на таблети
 • Пелети
 • Влажна гранулација
 • Гранули за производство на таблети
Сува гранулација е метод во кој прашкаст материјал (мешавина од лекови и ексципиенси) е набиен за да се произведе гранулат. Сувата гранулација се користи во случаи кога влажното гранулирање влијае на стабилноста и / или физичкохемиските карактеристики на лекот, како и кога лекот и ексципиентите се слабо компресирани по процесот на влажна гранулација. Ако се изложени лековити материи ...

Врзива за влажна гранулација

6232 година

980434
 • Гранулација на материјали за таблети
 • Процес на гранулација при производство на таблети
 • Гранулација при производство на таблети
 • Компресија на таблети
Постојат некои барања за гранулирање на течност, од кои едното е дека гранулирачката течност не треба да ја раствора активната супстанција. Како гранулирачка течност, вода, може да се користи воден раствор на етанол, ацетон и метилен хлорид. Широк спектар на супстанции се користи како врзувачки агенси за влажна гранулација во современото фармацевтско производство, на пример: скроб (5-15% g / g), деривати на скроб, ...
1 ... 19 20 21 22 23 ... 35