Се препорачува сигурна услуга

Каталог / 2018 година / Октомври (Страница 7)

Опрема за Октомври 2018 година

Како да се организира производство на течности за електронски цигари?

6400

982061
 • Производство на течности за електронски цигари
 • Опрема за шишиња
 • Пополнување и капаче за шишиња
 • Течност за електронски цигари

Производството на течности за електронски цигари сега развива многу луѓе. И гледам дека наскоро ќе има висока конкуренција во оваа ниша. Самиот процес може да се подели во 2 фази. 1. Подготовка на самата течност. 2. Пополнување, покривање и етикетирање. Во однос на првиот дел - подготовката. Мора да имате некој вид хемичарски технолог кој ќе разбере како и ...

Модернизација на фармацевтските процеси

6288 година

980945
 • Го надградуваме производството
 • Модернизација
 • Модернизација на фармацевтското производство
 • Врзивно средство за таблети
На фармацевтскиот пазар, производителите на опрема се обидуваат да ги надградат постојните капацитети и да дизајнираат нови напредни модели. Исполнете ги современите барања на фармацевтското производство Овие барања се ергономски, флексибилни, прилагодливи. За да се намали просторот за производство, модерно дизајнирани постројки со кратко време на пуштање во работа и брза замена на компонентите на апаратот се воведуваат во модерното производство. Затоа, основен принцип за многу производители ...

Фармацевтска технологија

6288 година

980944
 • Фармацевтска технологија
 • Сушење на замрзнување
 • Технологија
 • Фармацевтска технологија
Во моментов, прашањата за подобрување на квалитетот на човечкиот живот играат огромна улога во животот на современото општество. Од особено значење е развојот и унапредувањето на таква индустрија како фармацевтски производи. Создавање иновативни технологии и опрема, прием на високоефикасни лекови од новата генерација со селективно или продолжено дејствување - сето тоа е во фокусот на внимателно внимание на целата светска заедница. Една од главните ...

Организација на контрола на квалитетот на производите

6288 година

980943
 • Контрола на квалитетот
 • Организација на контрола на излез
 • Организација на контрола на квалитетот на производите
 • Директни компресивни фармацевтски прашоци
Во секое претпријатие што произведува лекови, постои одделение за контрола на квалитет (QCC), независно од другите поделби. Раководителот на овој оддел мора да ги има потребните искуства и квалификации. Одделот за контрола на квалитет вклучува една или повеќе контролни лаборатории. За извршување на своите функции, одделот мора да ги обезбеди сите потребни ресурси. Внатрешната контрола на производството се врши според контролните точки наведени во индустрискиот ...

Сушење на течности за кревет

6274 година

980806
 • Сушење на замрзнување
 • Да се ​​купи фен за замрзнување
 • Флуидизирано сушење на замрзнување
 • Компресија на таблети
Флуидизираното сушење на кревет е многу ефикасен вид сушење на цврсти материи. За да се исуши материјалот во режим на серија, влажниот почетен материјал се става во серии во резервоарот за прием на единицата за сушење. Таму се меша во нагорен турбулентен проток на загреан гас и се одржува во суспензија. Во овој случај, производот се суши во процес со високи коефициенти на пренесување на топлина и масовно до ...
1 ... 5 6 7 8 9 ... 27