Се препорачува сигурна услуга

Каталог / 2018 година / Октомври (Страница 4)

Опрема за Октомври 2018 година

Како да се развие процесот на гранулација на прав?

6495 година

982941 година
 • Гранулација на прав
 • Гранулација на прав во производството
 • Производна гранулација
 • Обука за гранулација

Еве ги моите совети за вас. Сега најважната работа во врска со можноста на гранулаторот да прави гранули од потребниот квалитет. Во суштина, гранулаторот е едноставен механички уред кој брише навлажнет прав низ дупки во решетка или нерѓосувачки челик. Гранулатор - Не меша прав - Не навлажнува прашок - Не меша влажен прав - Не суши гранули - не ...

Како да се организира флаширање во пакување со ќелии?

6493

982924
 • Пополнување на пакување
 • Линија за полнење на ќелии
 • Опрема за шишиња
 • Пополнување на ќелии

1. Критичниот дел. Текстот беше логичен само до местото каде што беше посочена потребната продуктивност од 150.000 парчиња месечно. Веројатно ќе бидете изненадени, но ако однесете 25 работни дена, тогаш ова е само 6.000 парчиња на ден. И ако претпоставите работен 8-часовен ден, тогаш треба само да истурите - 750 шишиња на час. ЗА…

Како да се организира течна линија за полнење?

6490

982892
 • Пополнување на ќелии
 • Пополнување и капаче за шишиња
 • Линија на шишиња
 • Опрема за шишиња

Првото нешто што ви треба е финансирана маса, од која празните лименки ќе одат до линијата за флаширање. Вториот е линијата за флаширање. Се состои од 16 диспензери лоцирани на една линија по ред. Секој диспензерот обезбедува одредена боја на боја. На транспортерот, празните шишиња во износ од 16 парчиња спаѓаат под цевките на диспензерите. Останатите шишиња се држат назад од автоматските брави. Willе биде можно да се прилагоди добиточната храна ...

Како да се развие процесот на екстракти?

6484 година

982831 година
 • Шиширање на екстракти
 • Опрема за екстракти
 • Производство на екстракти
 • Добивање екстракти

Еве ги моите совети за вас. 1. Постојат две технологии за екстракција. Вода и алкохол. Очигледно, користите вадење вода. Полесно е само на прво ниво. Но, многу е скапо да се произведуваат дополнителни производи во иднина. Да речеме дека имате воден екстракт и треба да добиете прав. Прво, приносот на готовиот прав за време на сушењето е многу мал. Оние. ќе треба да потрошите ...

Како да се организира производство на мешање во прав?

6471 година

982708
 • Организација за мешање на прав
 • Прашок за мешање
 • Индустриско производство на врие и таблети со шеќер
 • Торбирање

Миксер во облик на V, во кој внатре има вратило со ливчиња, што ги крши протоците на прав, дополнително мешајќи го. И во принцип, не постојат универзални миксери во прав кои се ефикасни во 100% од случаите.

1 2 3 4 5 6 ... 27