Се препорачува сигурна услуга

Каталог / 2018 година / Октомври (Страница 27)

Опрема за Октомври 2018 година

Подготовка и полнење на капсули со желатин

6061 година

978446
  • Меки капсули со желатин за масло и маснотии
  • Состав на мека желатинска капсула
  • Производство на меки капсули со желатин
  • Хард желатински капсули купат
Пресметаната количина на прочистена вода се истура во садот, што се загрева на температура од + 65 ° C во апаратот за подготовка на желатинозната маса, а миксер е вклучен. Потоа истурете глицерин со нипагин и се истура желатин. Масата на желатин се меша 1,5 часа додека желатинот целосно не се раствори, а потоа со исклучен миксер, се смирува за 0,5-1,5 часа. После тоа, масата на желатин се филтрира низ ...

Вовед во технологијата на производство на капсули

6039 година

978231
  • Производство на медицински капсули
  • Капсули со меко желатинско масло
  • Капсули со природен додаток во исхраната
  • Празни капсули со тврд желатин
Капсула (од лат. Капсула - случај или школка) е дозирна форма која се состои од лек затворен во лушпа. Во 1846 година, Французинот ulesулс Леуби доби патент за „методот на производство на лековити премази“. Тој беше првиот што направи капсули со две парчиња, кои ги доби со спуштање на металните иглички прикачени на дискот во раствор од желатин. Два дела се вклопуваат едни на други за да се ...
1 ... 25 26 27