Се препорачува сигурна услуга

Каталог / 2018 година / Октомври (Страница 15)

Опрема за Октомври 2018 година

Основи на технологијата на микросфери и пелети

6216

980270
 • Изработка на пелети
 • Фармацевтско производство на пелети
 • Капсули со желатин во пакет со блистер
 • Микросфери фармацевтски пелети
Микросфери (пелети) - нов вид цврста дозирна форма. Неодамна, во фармацевтската индустрија, производителите на лекови произведуваат микросфери, или пелети (од англиската пелета - топка, гранула, пелети), како последна или средна форма на дозирна форма за производство на готови дозирни форми. Микросферите се повеќе се користат во производството на готови лекови, како што имаат ...

Помагала за таблетирање

6216

980269
 • Машини за таблети
 • Индустриско производство на прав
 • Опции за таблети за директно компресија
 • Фармацевтски прав
Како што е наведено порано, создавање на ефективни лекови бара употреба на голем број ексципиенти. Ексципиентите во производството на таблети имаат за цел да ја дадат масата на таблетите потребни технолошки својства што обезбедуваат: точност на дозирање, механичка јачина, распаѓање, стабилност при складирање. Влијанието на ексципиенсите врз ефективноста и квалитетот на лековите, како и на барањата за ексципиенси. Во својата функционална ...

Материјали со прав за пресување

6216

980267
 • Компресија на таблети квалитет
 • Прашоци за производство на таблети
 • Машина за печат таблети
 • Прашоци
Целиот процес на притискање се предлага да се подели во три фази: набивање (пресилување); компактно формирање на телото; волуметриска компресија на добиеното компактно тело. Во првата фаза на притискање под влијание на надворешна сила, честичките се приближуваат и се густираат во честичките на материјалот заради нивно поместување во однос на едни со други и пополнување празнини. Напорите надминати во овој случај се занемарливи, набивањето станува забележливо дури и при мали притисоци. Приложено ...

Современи карактеристики на преси за таблети

6216

980266
 • Притискање на апчиња фотографија
 • Таблети во прав
 • Директен метод на компресија на таблети
 • Материјали за производство на таблети
Многу компании што произведуваат фармацевтска опрема постојано работат на подобрување на користените таблети преси и нивните компоненти. Неодамна, компанијата FETTE (Германија) го подобри ротациониот преса за таблети, користејќи сегментиран матрикс диск наместо традиционални умирања. Наместо 47 удари и 47 завртки, се користат само 3 сегменти, што дава очигледни предности, како што се: високи перформанси - до 311 илјади таблети ...

Таблетирање (притискање) во фармацевтската индустрија

6216

980264
 • Машини за печатување на таблети
 • Фармацевтски прав
 • Компресија на таблети во прав
 • Директни компресивни фармацевтски прашоци
Таблетирање (притискање) е процес на формирање таблети од грануларен или прашок материјал под притисок. Во современото фармацевтско производство, таблетирањето се врши на специјални преси наречени машини за таблети.
1 ... 13 14 15 16 17 ... 27