Се препорачува сигурна услуга

Каталог / 2018 година (Страница 20)

Опрема за 2018 година

Производство технологии за капсулација

6253

980647
 • Микрокапсули со масло
 • Технологија на капсулација
 • Микрокапсула
 • Капсулација на супстанции
Современ производител на лекови постојано развива технологии за производство на мултикомпонентни лекови со одредени својства, совладување на нови технологии, чија главна задача е да се обезбеди безбедност и да се зголеми ефикасноста на лековите. Еден од најпознатите ветувачки методи за контрола на својствата на лековите е капсулацијата во лушпата. Вреди да се нагласи дека технолозите за капсулација имаат богата историја и широко се користат не само во хемиската и фармацевтската ...

Метод на истиснување (физички метод за микроенкапсулација)

6251

980631
 • Производство на микрокапсули
 • Технолошка шема за производство на микрокапсули
 • Процес на микроенкапсулација
 • Производство на микрокапсули
За време на микроенкапсулацијата со екструзија, на површината се формира тенок вискозен филм од материјал за формирање филм, со дупки со мал дијаметар, преку кои се притиска капсулираната супстанција. Така формираната обвивка потоа се стабилизира со ладење или полимеризирање на мономерите вклучени во неговиот состав. За микроенкапсулација со екструзија, се користат и уреди за обликување, кои се две коаксијално распоредени цевки со различен дијаметар (цевката на уредот во ...

Метод за сушење спреј (метод на физиохемиска микроенкапсулација)

6248

980600
 • Состав на микрокапсули
 • капсули во прав
Методот на сушење спреј за распрснување или емулзија на капсулирана супстанција која содржи полимер и растворувач (органски и воден) се состои во расфрлање на нив во проток на гас со носач на топлина. Како резултат на пренесување на топлина и масовно, растворувачот се отстранува од системот и формирање на густи честички, капсулираната супстанција во која се дистрибуира низ целиот волумен, а не се концентрира во јадрото на капсулата. Најчестиот ...

Аеросол метод (физичкохемиски метод на микроенкапсулација)

6247

980583
 • Модерно производство на микрокапсули
 • Микрокапсула
 • Фармацевтска технологија
 • Капсулација на супстанции
Основната разлика помеѓу аеросолниот метод и другите е присуството на гас дисперзиран медиум и, како резултат, со значително помала големина на интеракциски честички и формирани микрокапсули.

Фармацевтски екструдер

6237 година

980488
 • Фармацевтски екструдер
 • Екструктивно производство на таблети
 • Производство на таблети технологија
 • Основни побарувања за таблети
Екструдатот се добива како резултат на удирање на специјални уреди - екструдери. По екструзија (удирање), се јавува или сечење или сферизирање на микросферите, проследено со сушење. За процесот на екструзија, се користат завртки (5-15 атмосфери) и радијално екструдирани екструдери. Во екструдер на завртки, завртката се ротира во барабанот и материјалот е присилен преку дупки во плочата на крајот на тапанот. Во радијално екструдиран екструдер, екструзија ...
1 ... 18 19 20 21 22 ... 35