Се препорачува сигурна услуга

Каталог / 2018 година (Страница 17)

Опрема за 2018 година

Сушење на спреј

6274 година

980851
 • Материјали за производство на таблети
 • Директни компресивни фармацевтски прашоци
 • Сушење на замрзнување
 • Фармацевтски прав
Методот на дехидратација на сукулимација на вакуум ги комбинира предностите на два познати методи на дехидрација - замрзнување и сушење во вакуум. За време на замрзнување, непожелните промени во својствата на производот се минимални, а последователното сушење ја отстранува замрзнатата влага, што ви овозможува да ги чувате производите во соодветното пакување (една година или повеќе) на нерегулирана температура на околината. Енергетски трошоци за организација на процесот на сублимација во вакуум од 15-20 ...

Фен за сушење со вакуум и атмосферски замрзнувачки прскалки

6273 година

980847
 • Фен за сушење со вакуум и атмосферски замрзнувачки прскалки
 • Сушење на замрзнување
 • Влажна гранулација во производството
 • Сува гранулација
Методот на дехидратација на сукулимација на вакуум ги комбинира предностите на два познати методи на дехидрација - замрзнување и сушење во вакуум. За време на замрзнување, непожелните промени во својствата на производот се минимални, а последователното сушење ја отстранува замрзнатата влага, што ви овозможува да ги чувате производите во соодветното пакување (една година или повеќе) на нерегулирана температура на околината. Енергетски трошоци за организација на процесот на сублимација во вакуум од 15-20 ...

Атмосферски фен за замрзнување во флуидизиран кревет

6273 година

980844
 • Сушење со замрзнување на спреј
 • Атмосферско сушење
 • Прашоци
 • Линија за производство на таблети
Атмосферско замрзнување на замрзнување на замрзнати сферични честички, исто така, може да се изврши во апарат со флуидизиран кревет. Оваа технологија ви овозможува да добиете нови производи што се состојат од честички со мазна сферична форма со уникатна порозна структура, придонесувајќи за нивно брзо распуштање, што е многу важно за фармацевтски производи од новата генерација. Презентирано е изменетата лабораториска поставка Mini-Glatt развиена во Институтот за фармацевтска технологија на Универзитетот во Базел ...

Вертикални гранулатори и миксери за гранулатор

6273 година

980843
 • Производство на прав
 • Фармацевтски материјали
 • Прашоци за производство на таблети
 • Таблети во прав
Со мали димензии на серија (до 800 l) и / или чести промени на производот, сушењето и ладењето на гранулите може да се направи и во вертикален гранулатор. Со влажна гранулација, прашокот се става во гранулаторот, потоа се навлажни или опрашува со растопување. Силите кои произлегуваат при работа на лопатките на роторот во облик Z долж тангентата овозможуваат интензивно мешање на прав и брзо формирање на гранули со голема густина при ...

Опрема за мелење

6273 година

980842
 • Пакување во прав
 • Прашоци за производство на таблети
 • Фармацевтски прав
 • Индустриско производство на прав
Изборот на опрема за мелење се одредува според својствата на обработените материјали и степенот на мелење. Мелницата за топки се состои од ротирачки затворен тапан (порцелан или метал), во чии рамки се поставени челични или порцелански топчиња за кршење. Мелницата е серија и континуирана. Мелницата е херметички запечатена од сите страни и има само едно цврсто затворање на затворачот и растовар. Откако ќе го ставите тапанот со топки и сецкан ...
1 ... 15 16 17 18 19 ... 35