Се препорачува сигурна услуга

Каталог / 2018 година (Страница 16)

Опрема за 2018 година

Фармацевтска технологија

6288 година

980994
 • Фармацевтска технологија
 • Сушење на замрзнување
 • Технологија
 • Фармацевтска технологија
Во моментов, прашањата за подобрување на квалитетот на човечкиот живот играат огромна улога во животот на современото општество. Од особено значење е развојот и унапредувањето на таква индустрија како фармацевтски производи. Создавање иновативни технологии и опрема, прием на високоефикасни лекови од новата генерација со селективно или продолжено дејствување - сето тоа е во фокусот на внимателно внимание на целата светска заедница. Една од главните ...

Организација на контрола на квалитетот на производите

6288 година

980993
 • Контрола на квалитетот
 • Организација на контрола на излез
 • Организација на контрола на квалитетот на производите
 • Директни компресивни фармацевтски прашоци
Во секое претпријатие што произведува лекови, постои одделение за контрола на квалитет (QCC), независно од другите поделби. Раководителот на овој оддел мора да ги има потребните искуства и квалификации. Одделот за контрола на квалитет вклучува една или повеќе контролни лаборатории. За извршување на своите функции, одделот мора да ги обезбеди сите потребни ресурси. Внатрешната контрола на производството се врши според контролните точки наведени во индустрискиот ...

Сушење на течности за кревет

6274 година

980856
 • Сушење на замрзнување
 • Да се ​​купи фен за замрзнување
 • Флуидизирано сушење на замрзнување
 • Компресија на таблети
Флуидизираното сушење на кревет е многу ефикасен вид сушење на цврсти материи. За да се исуши материјалот во режим на серија, влажниот почетен материјал се става во серии во резервоарот за прием на единицата за сушење. Таму се меша во нагорен турбулентен проток на загреан гас и се одржува во суспензија. Во овој случај, производот се суши во процес со високи коефициенти на пренесување на топлина и масовно до ...

Сушење на замрзнување

6274 година

980855
 • Врзивно средство за таблети
 • Индустриско производство на клипови
 • Компресија на таблети
Меѓу различните методи на сушење што се користат во фармацевтската индустрија, најшироко се користи сушењето на замрзнување, што овозможува најдобро зачувување на корисни својства на сувите производи. Сушењето на замрзнување, исто така наречено замрзнување, молекуларно или сушење на замрзнување, е популарен и брзо развивачки технолошки процес во последните неколку децении. Причината за ова е високиот квалитет на добиените производи и незаменливоста на сушењето на замрзнување, пред се во фармацевтската, храната ...

Комбинација на сушење со спреј и замрзнување

6274 година

980852
 • Опрема за лошо производство
 • Лоша опрема
 • Линија за производство на таблети
 • Производство на таблети
Значајна улога во подобрувањето на топлината и масовното пренесување има површината на испарување и дебелината на слојот на замрзнат материјал. Зголемување на површината на испарување се постигнува со зголемување на дисперзијата и специфичната површина на материјалот. Ова може да се направи со прскање и понатаму мелење на замрзнат производ, што овозможува да се добие производ со голема дисперзија. Според првичните проценки, цената за отстранување на 1 кг влага со сушење со спреј ...
1 ... 14 15 16 17 18 ... 35