Се препорачува сигурна услуга

Каталог / 2018 година / Октомври (Страница 8)

Опрема за Октомври 2018 година

Сушење на замрзнување

6274 година

980823
 • Врзивно средство за таблети
 • Индустриско производство на клипови
 • Компресија на таблети
Меѓу различните методи на сушење што се користат во фармацевтската индустрија, најшироко се користи сушењето на замрзнување, што овозможува најдобро зачувување на корисни својства на сувите производи. Сушењето на замрзнување, исто така наречено замрзнување, молекуларно или сушење на замрзнување, е популарен и брзо развивачки технолошки процес во последните неколку децении. Причината за ова е високиот квалитет на добиените производи и незаменливоста на сушењето на замрзнување, пред се во фармацевтската, храната ...

Комбинација на сушење со спреј и замрзнување

6274 година

980820
 • Опрема за лошо производство
 • Лоша опрема
 • Линија за производство на таблети
 • Производство на таблети
Значајна улога во подобрувањето на топлината и масовното пренесување има површината на испарување и дебелината на слојот на замрзнат материјал. Зголемување на површината на испарување се постигнува со зголемување на дисперзијата и специфичната површина на материјалот. Ова може да се направи со прскање и понатаму мелење на замрзнат производ, што овозможува да се добие производ со голема дисперзија. Според првичните проценки, цената за отстранување на 1 кг влага со сушење со спреј ...

Сушење на спреј

6274 година

980819
 • Материјали за производство на таблети
 • Директни компресивни фармацевтски прашоци
 • Сушење на замрзнување
 • Фармацевтски прав
Методот на дехидратација на сукулимација на вакуум ги комбинира предностите на два познати методи на дехидрација - замрзнување и сушење во вакуум. За време на замрзнување, непожелните промени во својствата на производот се минимални, а последователното сушење ја отстранува замрзнатата влага, што ви овозможува да ги чувате производите во соодветното пакување (една година или повеќе) на нерегулирана температура на околината. Енергетски трошоци за организација на процесот на сублимација во вакуум од 15-20 ...

Фен за сушење со вакуум и атмосферски замрзнувачки прскалки

6273 година

980815
 • Фен за сушење со вакуум и атмосферски замрзнувачки прскалки
 • Сушење на замрзнување
 • Влажна гранулација во производството
 • Сува гранулација
Методот на дехидратација на сукулимација на вакуум ги комбинира предностите на два познати методи на дехидрација - замрзнување и сушење во вакуум. За време на замрзнување, непожелните промени во својствата на производот се минимални, а последователното сушење ја отстранува замрзнатата влага, што ви овозможува да ги чувате производите во соодветното пакување (една година или повеќе) на нерегулирана температура на околината. Енергетски трошоци за организација на процесот на сублимација во вакуум од 15-20 ...

Атмосферски фен за замрзнување во флуидизиран кревет

6273 година

980812
 • Сушење со замрзнување на спреј
 • Атмосферско сушење
 • Прашоци
 • Линија за производство на таблети
Атмосферско замрзнување на замрзнување на замрзнати сферични честички, исто така, може да се изврши во апарат со флуидизиран кревет. Оваа технологија ви овозможува да добиете нови производи што се состојат од честички со мазна сферична форма со уникатна порозна структура, придонесувајќи за нивно брзо распуштање, што е многу важно за фармацевтски производи од новата генерација. Презентирано е изменетата лабораториска поставка Mini-Glatt развиена во Институтот за фармацевтска технологија на Универзитетот во Базел ...
1 ... 6 7 8 9 10 ... 27