Се препорачува сигурна услуга

Каталог / 2018 година / Октомври (Страница 26)

Опрема за Октомври 2018 година

Ориентација, затворање на истовар, чистење на капсули

6093 година

978919
 • Капсули со природен додаток во исхраната
 • Методи за полнење на тврда желатинска капсула
 • Технологија на препарати во капсули со тврд желатин
 • Производство на медицински капсули
Во корпната канта има празни капсули. Капсулите се движат надолу во две продавници, се усогласуваат со единица за сортирање и се спуштаат во соодветните ќелии. Во првата фаза од оваа операција, првиот (внатрешен) ред на капсули се вчитува, во втората, вториот (надворешниот) ред на капсули е натоварен. По продавницата за капсули е тесна дупка за калибрација. Само геометриски точни капсули можат да поминат низ оваа дупка ....

Технологија за полнење на капсули со тврд желатин

6083 година

978824
 • Методи за полнење на тврда желатинска капсула
 • Производство на медицински капсули
 • Капсули со желатин во пакет со блистер
 • Опрема за полнење на тврда желатинска капсула
Во текот на изминатите неколку години, технологијата за полнење капсули претрпе значителни промени во фармацевтската индустрија. Основната идеја за полнење на капсулите се прошири од полнење со цврсти форми до пополнување со течни форми. До неодамна, меките капсули со желатин беа единствената алтернатива за капсулирање на ретко растворливи дозирни форми. Денес, развиени се нови технологии за полнење на тврди желатински капсули со течни лековити супстанции и запечатување како алтернатива ...

Пополнување желатински капсули со прав и гранули

6080 година

978789
 • Технологија на препарати во капсули со тврд желатин
 • Хард желатински капсули купат
 • Празни капсули со тврд желатин
 • Капсула со тврд желатин
Точноста на репродукција и дозирање зависи од карактеристиките на филер, методот на полнење и видот на машината за полнење. Активните супстанции за пополнување на капсули со тврд желатин мора да ги исполнат следниве барања: содржината мора да се ослободи од капсулата, обезбедувајќи голема биорасположивост; при употреба на автоматски машини за полнење, активните супстанции мора да имаат одредени физичкохемиски и технолошки својства, како што се: одредена големина и форма на честички; ...

Состав на капсули со желатин

6075 година

978740
 • Состав на мека желатинска капсула
 • Опрема за производство на меки капсули со желатин
 • Опрема за полнење на тврда желатинска капсула
 • Хард желатински капсули купат
Капсули со мека желатин се форма на дозирна единица која се состои од школка и лек содржан во нив. Капсулите можат да имаат различна форма (тркалезна, овална, триаголник, итн.), Различни големини, бои и текстура на филер. За да се добијат капсулни обвивки, се користат разни високо-молекуларни супстанции што формираат филм, кои се способни да формираат еластични филмови и се карактеризираат со одредена механичка јачина. А.Т....

Методи за индустриско производство на капсули со желатин

6069 година

978688
 • Капсули со желатин во пакет со блистер
 • Меки капсули со желатин за масло и маснотии
 • Капсула со тврд желатин
 • Производство на меки капсули со желатин
Постојат три главни методи за индустриско производство на капсули со желатин: потопување, ротационо-матрица и капе. Треба да се напомене дека за да се добијат тврди капсули, методот на натопи беше широко користен во индустријата, во суштина единствениот. Како и да е, за да се добијат меки желатински капсули (со заптивање на капки), методот моментно се користи само во лабораториски услови, бидејќи е ниско-продуктивен и одзема многу време ....
1 ... 24 25 26 27